IZBORA DA RODISH V BG ili CANADA??????????????????????

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
dora

IZBORA DA RODISH V BG ili CANADA??????????????????????

Мнение от dora »

Zdraveite samishlenici ,izkam da spodelja s VAS edin problem,koito e vazen kakto v lichen plan ,taka i principno ! Az i sapruga mi chakame data za intervju! Imame edin sin na 7 g. Imame zelanie za oshte edno dete , no vaprosa e dali da bade sazdadeno i rodeno tuk v BG. i eventualno togava da zaminem ili da napravim taka ,che da se rodi v Canada ???????????This is a question ?? S bebe ot BG da kacnesh V Canada , dali shte imame trudnosti otnosno izdrazkata na deteto, canadskite vlasti otpuskat li njakakva pomosht,kakva e grizata kam maiki s malki deca?I drugijat variant-da rodish v Canada ???
Neka njakoi ima informacia i e zapoznat ,neka izkaze mnenieto si ?
Znachi nakratko : Oshte edin obremenen BG grazdanin ili svoboden Canadec gordeesht se s bulgarskite si roditeli i iztorija.!!!!!!!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Здрасти,
мен ако питаш,направете си детето в Канада.Хем ще е канадски гражданин преди вас,не че е кой знае какво,но е по-добре така.Грижата за бременните е по-добра,обслужването в болниците е по-добре от това в Бг.На първо време - 6 месеца,детето се води на медицинската карта на майката,а после му се изкарва негова си лична.Грижата за децата е много добра,детски се получават всеки месец на точната дата,при мен е 20-то число от месеца.Получаваш детски,ако си пуснал такси разбира се,но като новодошли вие пускате 000.00 за годината и пак си взимате детските.Спреш ли таксите-спират и детските,като пуснеш пак другата година такси ти връщат детските с 11месеца назад.Детските са 445 при мен за две деца,предполагам,че и в другите провинции е горе-долу толкова.
Ако дойдете с бебе ще ви е доста трудно в началото,за това е по-добре след като се установите и видите как се развиват нещата тогава да го правите :oops: Макар,че тези неща не питат-когато дошло,тогава.А детските заведения са скъпички.За дрехи и други бебешки неща не се притеснявай-има големи намаления и разни бебешки магазини с употребявани неща-колички,кошчета,проходилки,дрешки и тн.,които са почти нови,нали бебетата растат с дни ;) Тук всички посещават такива магазини,така че няма какво да те е срам примерно или да се чустваш зле,че пазаруваш от там :wink:
Така че,аз съм за Канада.Всъщност те съветвам така от личен опит и то съвсем пресен :)
Клара

Мнение от Клара »

Здравейте, мило семейство.
С моя съпруг вече сме се спрели на избора да си направим канадско гражданче. Заради това решение, отлагаме първото си дете повече от година, въпреки че сме вече на тридесет години :)
Ето една тема, на която има много полезна инфо

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight=

нещо не стана активен линк :?
можеш да потърсиш на "бебе"
темата се казва "раждане на бебе в Монреал"
Good luck!
Аватар
Didi i Todor

Мнение от Didi i Todor »

И ние с Тошко решихме да изчакаме за дете, за да не ни е много трудно в началото в Канада, въпреки че желанието ми е огромно и съм страшно нетърпелива :oops: :D .
Но мисля, че е най-добре да се изчака и да се роди там:)
laura

Мнение от laura »

Не съм имала вашия проблем, защото така се случи, че родих в Канада, защото се омъжих тук, но от впечатленията ми от българдките болници от студенството (медицина), както и от коментарите в клуб "Бъдещи Майки" в дир.бг съм категорична - Канада!
Разликите са толкова големи, просто не е нужно да ги коментирам. Не мисля, че канадските лекари са по-компетентни, просто условията в болниците са неизмеримо по-добри, отношението към пациента е различно, грижите за децата са отлични. Good luck :wink:
Лаура
alexa

Мнение от alexa »

mnogo mi e priasno vpechatlenieto ot edin sluchai na ragdane v Sofia,za koeto d-r ut iznudva kakto bashtata,taka i toku-shto rodilata maika :twisted:
Davaha go vchera po BTV i ponege beglo poznavam horatase zagledah.Sluchaiat/ako ne si go gledala/e takuv-prez cialata bremennost doktorut e vzemal pari-po 20 lv.na videozon,vupreki che maikata e po klinichna puteka i triabva da e bezplatno.sled kato ragda po precenka na tupiia lekar SUS SEKCIOv 8-mi mesec :shock: /vseki znae che v 7-mi moge,no v 8-mi e riskovano/i deteto e v kuvioz,nahalnikut zapochva da si iska ot roditelite parite-500 evro :evil: Vupreki che sa si plashtali do momenta,za koeto te sa si vinovni,bashtata ne izdurga i se obrushta kum mediite,evala za koeto!!!
I taka..Sami precenete koe e po-dobre-ragdane tuk ili v Canada.Tam ne znam kak e ,zashtotovse oshte sum v Bg,no za tuk mi e ot iasno po iasno...Ragdah predi 7 godini i togava vse oshte imashe niakakuv strah directno da ti iskat podkup i gadnoto beshe /samo :evil: /ugasnata higiena....samo che v Bg neshtata tradicionno vurviat na zle -za sugalenie i v tazi oblast ,kiato bi triabvalo da edva li ne prioritet.
Ne iskam da zasiagam i temata s t.nar DETSKI/po 15 lv.mai che biaha na dete na mesec/i to ako dohodut na chlen ot semeistvo e do 200 lv,t.e.s dve /golemi :roll: /zaplati po 300l/ semeistvo s edno dete niama pomoshti!
Za da zavursha vse pak optimistichno,pogelavam poveche givi i zdravi deca da se ragdat na vsichki koito iskat!
Tanita

Mnogo e subektivno!

Мнение от Tanita »

Vse pak znachenie imat i godinite,ako ste nad 35 ,a oshte ste v nachaloto na intervuto?! A i ne se znae dali vednaga ,ot parvi opit shte uspeete,nali?!
Za sazdavaneto na dete parvo e neobhodimo da ima lubov, a vsichko ostanalo se podrejda.A vse pak predpolagam ,che jena ti predpochita ,kato pristigne v Canada,da uchi ili da tarsi niakakva rabota,a ne teparva da si blokira 2 godini.Az sam rajdala v Sofia i to bez da plashtam i sam mnogo dovolna.Taka,che vsichko e spored zavisi!
Ako silno go jelaete deistvaite!
Uspeh!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Кума Лиса написа:Здрасти,
мен ако питаш,направете си детето в Канада.Хем ще е канадски гражданин преди вас,не че е кой знае какво,но е по-добре така.Грижата за бременните е по-добра,обслужването в болниците е по-добре от това в Бг.На първо време - 6 месеца,детето се води на медицинската карта на майката,а после му се изкарва негова си лична.Грижата за децата е много добра,детски се получават всеки месец на точната дата,при мен е 20-то число от месеца.Получаваш детски,ако си пуснал такси разбира се,но като новодошли вие пускате 000.00 за годината и пак си взимате детските.Спреш ли таксите-спират и детските,като пуснеш пак другата година такси ти връщат детските с 11месеца назад.Детските са 445 при мен за две деца,предполагам,че и в другите провинции е горе-долу толкова.
Ако дойдете с бебе ще ви е доста трудно в началото,за това е по-добре след като се установите и видите как се развиват нещата тогава да го правите :oops: Макар,че тези неща не питат-когато дошло,тогава.А детските заведения са скъпички.За дрехи и други бебешки неща не се притеснявай-има големи намаления и разни бебешки магазини с употребявани неща-колички,кошчета,проходилки,дрешки и тн.,които са почти нови,нали бебетата растат с дни ;) Тук всички посещават такива магазини,така че няма какво да те е срам примерно или да се чустваш зле,че пазаруваш от там :wink:
Така че,аз съм за Канада.Всъщност те съветвам така от личен опит и то съвсем пресен :)
Deteto se nujdae ot zdrawnata karta na majkata samo predi da se e rodilo. :`)) Sled towa si ima negowa. t.e. pristiga mnogo skorostno Zdrawnata karta na deteto (w Montreal).

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

И моя съвет е да не прибавяте фактор бебе към първоначалния стрес от пристигането. Елате първо тук и после - вие си знаете каква е процедурата.
В нашето семейство така постъпихме, то взе че се получи от раз - няколко дена/седмици след кацането и сме супер доволни от резултата. :baby:
Също мисля си, че бременността в началото е и начин за борба с първоначалния стрес, клин клин избива, по-важното - първо, т.е. когато чакаш бебе, то ежедневните проблеми (които има всеки новодошъл емигрант) остават някак на заден план.
Успех каквото и да решите! С рогите напред!
laura

Мнение от laura »

И в Онтарио е така, Марк. Здравната карта се получава веднага и има същата годност като тази на майката.
Много хубави снимки от Монреал! Хвана ме носталгията (аз живеех там но се преместих, за да се събера със семейството си). Обичам си го Монреал и често си го посещаваме просто така.
Танита, вярно, че възрастта е фактор, но аз си родих безпроблемно над 35 и далеч не съм единствената.
Лаура
survivor

Мнение от survivor »

Spored men ako edna zhena e na 30 godini po-dobre da ne izchakva s bebeto. V nikakav sluchay ne e stara, prosto ottuk natatak vsyaka godina namalyava s malko sposobnostta za zabremenyavane. Ako se chaka podhodyashtiyat moment - ami toy obiknoveno nikoga ne idva! Vse ima nyakakvi problemi za razreshavane, osobeno kogato si mlad, ama horata gi preodolyavat nyakak si i s deca, dori motivaciyata im e po-golyama. Mogo debelo podchertavam - tova e lichno mnenie. Vseki sam si precenyava riskovete.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

E, vie pone imate izbor...az niamam. Nito v Bulgaria mojeh nito v Canada moga da zabremeneia :shock: . Kakvo da pravia kato prirodata me e sazdala majka mechka. Obache po vaprosa se raboti uporito v Montreal i mnogo silno se nadiavam v skoro vreme da zaradvame jelaeshtite da rajdat tatkovtsi (opa majki maiki) s dobri novini...tarpenie bratia. Dolu diskriminatsiata na majete. :idea: :evil:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Смело в Канада, няма да имате проблеми!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Ами,Марк,в Бритиш Колумбия е така както съм го написала-6 месеца се води на моята здравна карта.Сега дъщеря ми е на 6 месеца и трябва да й извадя нейна си лична.Прегледите й досега ставаха с моята карта.

Абе я да ви питам дали вие вадите на децата си SIN карти?Една канадка ме посъветва да подам молби за социален номер на децата сега,вместо да чакам пълнолетие.Каза,че нищо не ги правело по-канадци от социалния номер.Има ли нещо такова?
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Кума Лиса написа:Абе я да ви питам дали вие вадите на децата си SIN карти?Една канадка ме посъветва да подам молби за социален номер на децата сега,вместо да чакам пълнолетие.Каза,че нищо не ги правело по-канадци от социалния номер.Има ли нещо такова?
Ние извадихме на фъстъка. Лесно, бързо, нищо не губиш. За печелене - не знам. Трябва ти, ако искаш да му правиш RESP.
Заключено