неплатени осигуровки
-
неплатени осигуровки
Здравейте,
Ние с моя ''бъдещ'' съпруг и бебто мислим да емигрираме,но той има регистрирана фирма за която има доста неплатени осигуровки.Освен това също има неплатени здравни осигуровки за периодите когато не е бил на трудов договор.Въпросът ми е това може ли да е пречка.Правят ли справка дали се дължи нещо на държавата от кандидата или можем ''да минем метър'' защото сумата не е никак малка?
Ние с моя ''бъдещ'' съпруг и бебто мислим да емигрираме,но той има регистрирана фирма за която има доста неплатени осигуровки.Освен това също има неплатени здравни осигуровки за периодите когато не е бил на трудов договор.Въпросът ми е това може ли да е пречка.Правят ли справка дали се дължи нещо на държавата от кандидата или можем ''да минем метър'' защото сумата не е никак малка?
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: неплатени осигуровки
Нещо не можах да схвана въпроса. Кой да прави "справка"? Гранична полиция ли? Те имат списък само с лицата, обявени за общонационално издирване, което пък става със заповед от прокуратурата. От друга страна след като тепърва "мислите да емигрирате", едва ли сте опряли до преминаването на границата. Ако въпросът е насочен към канадските имиграционни власти, не знам какво ви е навело на тази идея, че може изобщо да ги интересува дали някой има неплатени осигуровки. То май кажи-речи всички емигрирали досега са такива.cvetandrei написа:Здравейте,

-
- Обратна връзка:
Некоректните работодатели са една от причините да искам да се махна. Сума време изнудвах бившия ми шеф - калъф докато изобщо спази и то частично правата ми (бях "снабдител" който не снабдява нищо и няма шофьорска книжка??? ). Едно птиче ми каза, че там "хитрите" влизат в затвора, а не стават герои. Дано да е така 

Няма работодател на света дето еи така дава кинти -и затова когато по един на4ин не става -се намира друг.kapitanovn написа:Некоректните работодатели са една от причините да искам да се махна. Сума време изнудвах бившия ми шеф - калъф докато изобщо спази и то частично правата ми (бях "снабдител" който не снабдява нищо и няма шофьорска книжка??? ). Едно птиче ми каза, че там "хитрите" влизат в затвора, а не стават герои. Дано да е така
Ама споко -всеки трябва да си преживее тва дето съдбата му е определила.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Прехвърлям тук мнението на tini, което по погрешка е публикувано като нова тема.
tini написа:Искам да изкажа и моето мнение по въпроса за непл.осигуровки.По мое мнение това не би трябвало да е проблем.Не ми се вярма някой да проверява това.Ако беше така сигурно никой нямаше да може да излезе от България.Имам много близка приятелка съдия изпълнител и от нея знам ,че не може да ти наложат запор на задграничния паспорт ако дължимата сума е до 5000 лв и е заведен изп(лист от съдия изпълнител.Това е ,което знам със сигурност.Успех!
Моля да бъде прехвълена темата като отговор на темата за непл.осигуровки!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- Дякон Игнатий
Здравейте,
Според мен всичко зависи от този който ви разглежда документите за имиграция, а по късно живот и здраве когато стигнете до интервюто има също голяма вероятност да ви поискат бележка че не дължите нищо към осигуровките. Това си го мисля защото едно от нещата които се разглеждат при кандидатурата е стажът които притежава кадидата или кандидатите.
Българи преминали успешно процедурата и вече повече от 3години в Канада ми бяха разказвали, че те са имали същия проблем. Спомням си че те бяха постъпили така: подали си документите и т.н до интервюто всичко било гладко без никакви проблеми. Интервюто като интервю минало успешно и интервюиращия им казал че взимат сертификат за селекция, НО трябва да покажат доказателства за стаж т.е той искал да види доказателство за платени такси, осигуровки и т.н. Хората се принудили да платят всичко и така взели сертификата.
Според мен можете да постъпите по два начина:
1. Тръгвате по пътя на тези хора и рискувате ако по време на процедурата някои Ви засече и каже дай доказателства за платени такси и т.н. плащате, ако имате касмет минавате тънко и УСПЕХИ!
2. Почвате процедурата като намирате познат които има работеща фирма и го помолвате фиктивно да назначи съпруга ти в фирмата му. По този начин ще попълните че той е работил в тази фирма и т.н. и никой няма да ви търси платени такси, данъци и т.н, минавате процедурата и УСПЕХИ!
Желая Ви късмет!
Според мен всичко зависи от този който ви разглежда документите за имиграция, а по късно живот и здраве когато стигнете до интервюто има също голяма вероятност да ви поискат бележка че не дължите нищо към осигуровките. Това си го мисля защото едно от нещата които се разглеждат при кандидатурата е стажът които притежава кадидата или кандидатите.
Българи преминали успешно процедурата и вече повече от 3години в Канада ми бяха разказвали, че те са имали същия проблем. Спомням си че те бяха постъпили така: подали си документите и т.н до интервюто всичко било гладко без никакви проблеми. Интервюто като интервю минало успешно и интервюиращия им казал че взимат сертификат за селекция, НО трябва да покажат доказателства за стаж т.е той искал да види доказателство за платени такси, осигуровки и т.н. Хората се принудили да платят всичко и така взели сертификата.
Според мен можете да постъпите по два начина:
1. Тръгвате по пътя на тези хора и рискувате ако по време на процедурата някои Ви засече и каже дай доказателства за платени такси и т.н. плащате, ако имате касмет минавате тънко и УСПЕХИ!
2. Почвате процедурата като намирате познат които има работеща фирма и го помолвате фиктивно да назначи съпруга ти в фирмата му. По този начин ще попълните че той е работил в тази фирма и т.н. и никой няма да ви търси платени такси, данъци и т.н, минавате процедурата и УСПЕХИ!
Желая Ви късмет!
zdraveite i ot men.Predi dosta vreme,kogato az minavah interviu,oficialen dokument za staja (zashtoto i az kandidatstvah sas sobstvena firma) beshe trudovata knijka.Az sushto se praveh na lud i ne plashtah,socialni osigurovki,ama nakraia niamashe kak,shtoto inache knijkata ne e zaverena i se izrusih sumati pari predi interviuto,no kakvo da se pravi.Che imashe i globi......Neshta da si spomniam i moita suma beshe goliama.Posle kato zaminahme se okaza che ne sum se otchislil ot zdravnata kasa i ne sum si platil stari zaduljenia kogato oshte firmata mi e rabotila
i haideee ot tuk pak plashtai shtoto i tam nakazatelni lihvi tekat.Niamashe da platia teia zdravnite osigurovki,ama imam sobstvenost v bg i me zaplashiha che shte ima zapor na imushtestvoto dokato ne gi platia.....i az kakvo da se pravi....platih.Ama pone veche sum spokoen che nishto ne dulja na durjavata.Taka che moiat savet e ako moje da si gi opravite teia neshta dokato ste tam.E verno e che vsichko opira do vazmojnost,ama naistina e po dobre.Haide sas zdrave.
i haideee ot tuk pak plashtai shtoto i tam nakazatelni lihvi tekat.Niamashe da platia teia zdravnite osigurovki,ama imam sobstvenost v bg i me zaplashiha che shte ima zapor na imushtestvoto dokato ne gi platia.....i az kakvo da se pravi....platih.Ama pone veche sum spokoen che nishto ne dulja na durjavata.Taka che moiat savet e ako moje da si gi opravite teia neshta dokato ste tam.E verno e che vsichko opira do vazmojnost,ama naistina e po dobre.Haide sas zdrave.
Na kriv emigrant,Kanada mu vinovna.I zatvariaite prozorcite,che vlizat mnogo muhi.
Канадските власти НЕ правят проверки дали са платени осигуровките! Даже в пряко запитване отговора им беше да се намерят други доказателства - решение за регистрация на фирмата например, трудов договор и т.н. при положение, че осигуровките не са платени.
Различно стои въпроса с БГ властите и там най-сигурно е около седмица преди пътуването да се мине през паспортна служба да се пита дали има някакви ограничения. Ако има - плащаш като поп. Ако не - ...
Различно стои въпроса с БГ властите и там най-сигурно е около седмица преди пътуването да се мине през паспортна служба да се пита дали има някакви ограничения. Ако има - плащаш като поп. Ако не - ...