Привет,
Искам да попитам дали има хора страдащи от диабет, които са минали през процедурата и дали са имали проблеми с медицинските. В една стара тема пишеше, че ти отказват ако имаш тежка форма на диабет, но какво точно се разбира под това?
На сайта за имиграция пише, че ще ти откажат ако:
Applications for permanent residence will not be accepted if that person’s health:
* is a danger to public health or safety; or
* would cause excessive demand on health or social services in Canada.
Доколкото знам инсулина не се покрива от здравното осигуряване, така че не би трябвало човека да е в тежест на държавата.
Също така ако някой има информация колко излизат разходите на месец за инсулин и консумативи моля да сподели.
Диабет и имиграция в Канада
Упълномощени лекари
Според мен най-компетентно биха могли да ти отговорят упълномощените лекари, които оценяват резултатите от медицинските прегледи.
Доколкото знам за България те са двама. Току що намерих името и адреса на единия от тях, но не съм сигурен дали информацията е актулна:
Медицински център Вита
тел.:943 4398, 46 53 76
www.vita.bg
д-р Савчева - vita@intech.bg
Успех!!!
Доколкото знам за България те са двама. Току що намерих името и адреса на единия от тях, но не съм сигурен дали информацията е актулна:
Медицински център Вита
тел.:943 4398, 46 53 76
www.vita.bg
д-р Савчева - vita@intech.bg
Успех!!!
Аз лично познавам двама минали процедурата за Квебек.
може би ако си болен от много заразна болест като спин със сигурност няма да те пуснат.
Апаратите и лентичките за мерене на диабета са безплатни. Трябва лекуващия ти лекар да ти напише рецепта.
За инсулина знам че за децата е безплатен, за възрастните в най-лишия случай може да се плати някаква символична сума.
Това е за Квебек, но не мисля че ще има някаква голяма разлика за другите провинции.
може би ако си болен от много заразна болест като спин със сигурност няма да те пуснат.
Апаратите и лентичките за мерене на диабета са безплатни. Трябва лекуващия ти лекар да ти напише рецепта.
За инсулина знам че за децата е безплатен, за възрастните в най-лишия случай може да се плати някаква символична сума.
Това е за Квебек, но не мисля че ще има някаква голяма разлика за другите провинции.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче