Няколко въпроса относно емиграцията в Квебек!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
geri81

Няколко въпроса относно емиграцията в Квебек!!!

Мнение от geri81 »

Здравейте на всички!Аз и моят съпруг заедно с нашето дете-1година сме решили легално да заминем за Канада(по точно в Квебек) и имам няколко въпроса!Много ще ви бъда благодарна,ако ми отговорите!Първо искам да ви поясня,че съм учила френски,защото съм завършила гимазия със силно изучаване на френски език,но ми е трудно да говоря на френски,но иначе всичко разбирам какво ми говорят.Мъжът ми не знае френски,само малко англйски.Ориентирахме се към Квебек,защото доколкото се запонах това е по лесна процедура!
Въпросите си ще ги подредя в следния ред:
1.В коя френска част на Канада е най-добре човек да емигрира..особено като е с дете?
2.Това,че имаме дете дава ли ни някакво предимство?
3.Аз съм завършила лесотехнически университет със специланост инжинер по горско стопанство,а както знам 80% от територията на Канада са гори.Доколкото съм запозната нашата диплома се признава там!Сега тази година ми предстои да завърша магистратурата по стопанисване на горите!може ли някакви сайтове за работа свързана с моята специланост??търсена ли е тази специланост в Канада и колко горе долу е заплащането???
4.За колко време е заминаването до квебек-от подаването на документите във Виена до купуването на самолетните билети за канада???отива ли около година цялата процедура??
5.трябва ли задължително на интервюто да говорим френски и двамата и дали може да бъде назначен преводач??и ако не може къде най-добре да запишем курс по френски в България?В смисъл курс или частен учител.
6.мъжът ми е завършил военно училище,но е работил само няколко години.Сега се занимава с компютри и по точно с подръжка.Тука работи като офис директор.дали има шанс да си намери работа там?дали ще му признаят трудовия стаж сега в тази фирма,която работи??
7.има ли някакакъв университет,колеж или курсове,които той може да изкара в квебек и по този начин да си улесни намирането на работа.заплаща ли се?може ли някакви сайтове да ми пратите??Има ли някакъв курс,след който д те вземат на работа(става въпрос за мъжът ми)
8.трябва ли от България да си намерим работа или е по добре,като престигнем там??
9.колко са социалните и колко детските и след кой месец започват да се изплащат??
много ще ви бъда благодарна,ако ми отговорите!!! :)
Аватар
feanor

Re: Няколко въпроса относно емиграцията в Квебек!!!

Мнение от feanor »

здравейте. Въпросите са многобройни и то на висота;)
1 във пров. Квебек определено, ползвате социални преференции , детските са в по големи от федералната част, наема на жилище за една квадратура (спрямо Торонто прим.)е по нисък с близо 200 $
2 Разбира се че ви дава предимство цели 4 точки за всяко дете,всъщност направете си он лайн теста и вижте колко точки събирате
http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=fr
3 Ами аз съм в Бг , но мога да те уверя (доста приятели изпратих нататък), че ако си разбираш от работата няма начин да не успееш, заплащането 8$/час е абсолютния минимум, без език и квалификации
4Виж темата е закована най отгоре (статистика на канд емигрантите..) индивидуално е , но рекорда за който се сещам са едни приятели от Сз за 8 м
5 да питат и двамата, като по принцип се набляга на водещия кандидат ,ученето пак е индивидуално,нямат забележки за сега като подчертават че държат на Алианс франсез , но не е задължително
6 Няма причина да не му признаят стажа, доказва се с трудова книжка или извлечение от НОИ за периода , в който е работил еди къде си
7 Даже е желателно, половината емигранти се преквалифицират , нали за това сме специалисти по всичко (виж мъжа си:)), не знам дали са платени трябва някой от Канада да помага
8 Ами малко е трудно да не кажа невъзможно да убедиш работодателя по интернет , че ти си човека който търси, както вече ти казах отиваш на място и ако си талант и с късмет успяваш.
9 Ами след 3 месец със сигурност почват да ти превеждат парички ,първите 3м ти треябва да имаш определена сума с която трябва да покриеш определен соц минимум (не си спомням колко беше), но май за Квебек беше по - нисък, детските май бяха 250 $ за дете ама това по памет
Ами това е :D
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

geri81 написа:3.Аз съм завършила лесотехнически университет със специланост инжинер по горско стопанство,
а както знам 80% от територията на Канада са гори
Доста по-малко са.... около 45 % от територията.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

http://www.inforoutefpt.org/ - от тук можеш да разбереш какви програми за професионално обучение има в Квебек, колко струват, къде се предлагат, продължителност, има ли все още свободни места, форма на обучение...
Успех! :beer:
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
Аватар
copadenieve

Мнение от copadenieve »

prartika e, i dava rezultat, i to dobur ,da se hodi na u4itel po frenski koyto podgotvia cpecialno za interviuto tova pomaga da govori6 frenski na interviuto, koeto e zaduljitelno. Ima prevoda4 koyto obiknovenno e dobronameren i pomaga.
LA VIDA ES UN CARNAVAL
-
todor73

Мнение от todor73 »

geri81 написа:3.Аз съм завършила лесотехнически университет със специланост инжинер по горско стопанство,а както знам 80% от територията на Канада са гори.Доколкото съм запозната нашата диплома се признава там!Сега тази година ми предстои да завърша магистратурата по стопанисване на горите!може ли някакви сайтове за работа свързана с моята специланост??търсена ли е тази специланост в Канада и колко горе долу е заплащането???
ето ти сайта на ордера
http://www.oifq.com/Actualites/Actualitesemplois.html

тук пък търсят горски техници, държавна работа

http://www.tresor.gouv.qc.ca/fr/ress_hu ... 005.asp#10

Както каза навремето стария ми шеф, с тая професия работа на жълтите плочки в центъра (Варна) няма да си намериш, та и тук е така.
Дипломата няма да ти я признаят веднага, поне за един семестър курсове ще ти дадат за да влезеш в ордера. Успех :D
geri81

Мнение от geri81 »

благодаря ти за отговора,но имам работа тука в българия-работя към национално управление на горите в софия.а днес попитах в университета ни и от там ми казаха,че нашата диплома е една от единствените,които се признават там.дори имаме програми.все пак благодаря ти за понятието-"жълти плочки"..но беше обидно,без да знаеш коя съм и да нямаш понятие дали наистина се признава нашето образование там..просто тука заплащането е много ниско,защото сме държавно учреждение!!!
todor73

Мнение от todor73 »

Много бързо палиш :D
под жълти плочки исках да кажа центъра на града, поне във Варна са жълти повечето :wink: , за признаването си права не го наех, къде ли се обаждам и аз :D
geri81

Мнение от geri81 »

ok!приемам извиненията :D :D :D
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

geri81 написа:днес попитах в университета ни и от там ми казаха,че нашата диплома е една от единствените,които се признават там
те хубаво са ти казали, че я признават (мен ако ме питаш, не им вярвай), НО в Квебек, не можеш да си инж ако не си член на ордена, а това не става веднага има си изпити и един от тях е на френски.
иначе те на всички ни "признават" дипломите, за 105$ ти дават една хартишка че дипломата ти се приравнява на нещо си, но това нищо не значи за съжаление
Последно промяна от Agi на Пон Фев 12, 2007 7:55 pm, променено общо 1 път.
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

geri81 написа:благодаря ти за отговора,но имам работа тука в българия-работя към национално управление на горите в софия.а днес попитах в университета ни и от там ми казаха,че нашата диплома е една от единствените,които се признават там.дори имаме програми.все пак благодаря ти за понятието-"жълти плочки"..но беше обидно,без да знаеш коя съм и да нямаш понятие дали наистина се признава нашето образование там..просто тука заплащането е много ниско,защото сме държавно учреждение!!!
Ти кой университет пита ? Лесо-техническият ли ? И те ти казаха, че дипломата им ("една от единствените") важи в Квебек или Канада :wink: :lol: Майко мила, колко още жертви на рекламната кампания ... А пък това с "националното управление на горите" ... можеш да си го сложиш в рамка и да си я донесеш, за да ти седи за украса на стената :D

Не си знаеш интереса. Казват питай патило, а не учило :wink:
А Тошко е точно твоя човек :beer: :beer:

П.П. Аз пък в България бях чувала, че само дипломите на ВИФ /а.к.а. Националната Спортна Академия :D / важат по света. Практиката го потвърждава 8)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Аман от образовани дето започват изреченията си с малка буква.
За това, че България се пише с главна буква въобще няма да споменавам.
Може би това е причината дипломите им да са "едни от единствените" признати.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
pumpy

Мнение от pumpy »

батето беше писал някъде за една или няколко кофи с л....а и е много прав - забрави признавания на дипломи и подобни - тук има една вълшебна фраза " канадски опит " ,
аз съм чувал за челн на ордер, който не може да си намери работа по специалността, така че прави си изводите сама....
тук се успява с много, ама много бачкане и малко спане, но пък после е сладко
Успех
geri81

Мнение от geri81 »

Благодаря на всички,които ми писаха..,но едно нещо не мога да разбера защо има хора,които се заяждат???По специално се обръщам към drifter!!!!!!!Това че съм написала България с малки букви не значи,че съм неграмотна..Не искам да се хваля но съм завършила Национална гимназия за древни езици и култура и не сметям,че имам проблем с правописа!Просто съм бързала да напиша отговор по темата и не съм имала за цел да го проверявам за правописни грешки,защото просто нямам време!!!Не мога да разбера също защо има толкова завистливи и гадни българи по света.Бях чула преди това,че не може дори да се разчита на българин..не можех да го повярвам,но май сега съм на друго мнение..Защо вместо да отговаряте на хората по въпросите,които ги интересуват,започвате да пишат разни глупости от рода на(виж го тоя как пише...въобще неща,които не са по темата)Това се отнася и за други статии,които прочетох в тоя форум!!!Разочаровах се,че наистина има много,ама много малко хора,които са точни и отговарят на въпросите на нуждаещи се хора от съвет и подкрепа!Хора променете се!С такива думи и приказаки до никъде няма да стигнете!
geri81

Мнение от geri81 »

Това за ордера е вярно!Но се обадих в Министерството на Образованието и от там ми казаха,че Лесотехническото и Морското военно училище са легализирани по цял свят.За други специлности,като право,медицина...и т.н се изискват допълнителни обучения в чужбина или някакви приравнителни изпити!!!И все пак poumpy е прав,че се изисква много "канадски опит",докато човек се докаже!
Заключено