Въпросите си ще ги подредя в следния ред:
1.В коя френска част на Канада е най-добре човек да емигрира..особено като е с дете?
2.Това,че имаме дете дава ли ни някакво предимство?
3.Аз съм завършила лесотехнически университет със специланост инжинер по горско стопанство,а както знам 80% от територията на Канада са гори.Доколкото съм запозната нашата диплома се признава там!Сега тази година ми предстои да завърша магистратурата по стопанисване на горите!може ли някакви сайтове за работа свързана с моята специланост??търсена ли е тази специланост в Канада и колко горе долу е заплащането???
4.За колко време е заминаването до квебек-от подаването на документите във Виена до купуването на самолетните билети за канада???отива ли около година цялата процедура??
5.трябва ли задължително на интервюто да говорим френски и двамата и дали може да бъде назначен преводач??и ако не може къде най-добре да запишем курс по френски в България?В смисъл курс или частен учител.
6.мъжът ми е завършил военно училище,но е работил само няколко години.Сега се занимава с компютри и по точно с подръжка.Тука работи като офис директор.дали има шанс да си намери работа там?дали ще му признаят трудовия стаж сега в тази фирма,която работи??
7.има ли някакакъв университет,колеж или курсове,които той може да изкара в квебек и по този начин да си улесни намирането на работа.заплаща ли се?може ли някакви сайтове да ми пратите??Има ли някакъв курс,след който д те вземат на работа(става въпрос за мъжът ми)
8.трябва ли от България да си намерим работа или е по добре,като престигнем там??
9.колко са социалните и колко детските и след кой месец започват да се изплащат??
много ще ви бъда благодарна,ако ми отговорите!!!