Въпрос

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
g sabev

Въпрос

Мнение от g sabev »

Привет съфорумци, моля да ни помогнете по един въпрос. Смята ли се дипломата от средното за втора специалност. Попълват ли се данните от средното образование в полетата за втора специалност във формата за Виена. Благодарим предварително. Успех.
Аватар
Stef

Втора спецялност

Мнение от Stef »

Ако не се лъжа на информационната сесия мосюто каза че за втора специалност се смята специалност в различна сфера от първата ти специалност и дипломата ти да е издадена до 10 години назад от настоящия момент иначе не се признавало.
Но за по сигурно провери на сайта им или им пиши на e-mail.
Успех :D
Go big or go home.
Аватар
dog

Мнение от dog »

Всички специалности за които имаш диплома /средно или висше, след средно образование, преквалификации/ се признават и трябва да се напишат без значение кога си ги изкарал, даже и такива за които си учил около година. Когато си правиш приравняване на дипломита в Квебек ако имаш академични справки за някакво обучение дай и тях защото може да ти го приравнят към някоя местна специалност даже и да нямаш диплома.
В момента в теста има повече специалности от средното образование които носят повече точки отколкото висшето.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
ramone

Мнение от ramone »

Да! Аз съм карал УПК "Оператор на металорежещи машини" и дори нямах сертификат за разряд,защото навремето мислех че няма да работя като стругар и не се явих на изпит (не беше задължително)! В поканата ми за интервю,обаче пишеше на интервюто да представя въпросния сертификат! Ходих до техникума и ги помолих да ми дадат уверение,че съм бил на едногодишно обучение по тази професия! Дори ми написаха предметите,които съм изучавал! Та с това уверение ми пизнаха втората специалност. Мисля,че ми писаха 6 точки! Пък ти,ако имаш сертификат е още по-добре! :thumbsup:
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
Заключено