Здравейте, моля ви да ми разясните следното: в банката откривам сметка в СА долари, вземам платежно нареждане и превеждам една бала пари за Австрия. Т. нар. суифт е код на какво? Банката чрез която превеждам ли издава "доказателството" или си чакам писмо от Авс. което пращам с останалите документи?
Помогнете, аз съм само прост инженер
в банката откривам сметка в СА долари - може и в лв. да ти е сметката, но превода трябва да е в кан. долари. Банката обменя по курса на деня левовете в долари.
, вземам платежно нареждане и превеждам една бала пари за Австрия. - аха, но тази бала пари е само началото
Т. нар. суифт е код на какво? - суифт е система за междубанкови разплащания. суифт кода е това, с което се идентифицира една банка - онзи код с много букви. суифт съобщението е това, което ти трябва - представлява разпечатка от тази система, където се показва, че твоята банка е пратила парите на другата.
Банката чрез която превеждам ли издава "доказателството" - да
или си чакам писмо от Авс. което пращам с останалите документи? - не
Банковите преводи извършвани чрез S.W.I.F.T. са сигурен начин за прехвърляне средства към сметката на клиенти на други банки на територията на страната и в чужбина. Докато стигне превода ти до предназначението си - обикновенно минава през някоя или няколко кореспондентски банки, в зависимост от договореностите на банките(вътрешна политика). Документа който ти издават накрая т.н. SWIFT - ти показва пътя на парите ти - като всяка банка от кадето са минали участва с SWIFT код. За специалисти в бранша е без проблеми да установят пътя на парите ти и дали са пристигнали на място и кога. И SWIFT - могат да ти издадат когато пътя на парите е установен - между всички участници в превода и работата е сигурна, дори и да не са пристигнали още по сметка - по предназначение. По пътя може една или друга банка да си удържи някоя друга таксичка, така че си прави сметката - да имаш запасче и удръжките да са за твоя сметка, а не за сметка на превода
КЪСМЕТ
Последно промяна от toro40 на Пет Яну 26, 2007 10:51 am, променено общо 2 пъти.
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
======= Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
Благодаря ви много за бързите и изчерпателни отговори
Бекс и Торо40 да си кажете и едновременно наздраве, че който пие сам пие по два 3, 4, ... пъти! и от мен
Надявам се на подобен изчерпателен отговор отностно плащане с сертифициран чек. Какъв е реда? Коя банка бихте ми препоръчали да използвам за издаване на тоя чек...в смисъл хората да са наясно с нещата?
ЦКБ (централна кооп) на ул Раковска и искаш чек, 7 евро струваше май, това е, те ти го попълват, висиш 1 ч, час и нещо и си готов..хубавото е, че не се налага да предвиждаш пари за банков превод. Ксерокопираш си го за себе си и изпращаш оригинала. УСПЕХ!