Важат ли временните адресни регистрации регистрации

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Mom4il

Важат ли временните адресни регистрации регистрации

Мнение от Mom4il »

Приятели, кажете ми моля, важат ли временните регистрации, издадени от общината (онези жълти листчета), пред канадските власти или важи само постоянната адресна регистрация, която е на личната карта? Става въпрос за доказването на едногодишно съжителство, нали се сещате?
Благодаря от сърце на всички, които ще си направят труда да ми отговорят!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Важи удостоверение за настоящ адрес издадено от общината. На този документ се прави легализация, като му се слага един правоъгълен печат на гърба. Не е нужно настоящия ти адрес да съвпада с постоянния от личната карта.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Mom4il

Това е много добре

Мнение от Mom4il »

Това е много добре! Благодаря ти, Иванко!
Би ли казал няколко думи за правоъгълния печат?
Как се легализира - преводач, нотариус, кмета...?
Мерси и бъди жив и здрав!
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Това е много добре

Мнение от ivanko13 »

Mom4il написа:Това е много добре! Благодаря ти, Иванко!
Би ли казал няколко думи за правоъгълния печат?
Как се легализира - преводач, нотариус, кмета...?
Мерси и бъди жив и здрав!
Като си го поръчваш(удостоверението) в общината, кажи ,че ти трябва за чужбина и искаш легализация. Мисля ,че целия масраф излиза към 7лв. Не ти трябват нотариуси нито кметове. После само ще си го преведеш с останалите документи и готово.
Успех :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
AniK
Обратна връзка:

Re: Важат ли временните адресни регистрации регистрации

Мнение от AniK »

Mom4il написа:Приятели, кажете ми моля, важат ли временните регистрации, издадени от общината (онези жълти листчета), пред канадските власти или важи само постоянната адресна регистрация, която е на личната карта? Става въпрос за доказването на едногодишно съжителство, нали се сещате?
Благодаря от сърце на всички, които ще си направят труда да ми отговорят!
Здравей, разбира се че важат, но те съветвам, когато минете интервуто да си смените и постоянните адреси, т.е. да са ви еднакви както и на адресните регистрации, защото ние кандидаствахме като конжуан ду фе и адресите на личните ни карти бяха различни въпреки че на адресните регистраций бяха еднакви и когато минахме медицинските получихме писмо че искат копие от двете страни на личните ни карти за да видят адресите, които разбира се бяха различни.Ние ги изпратихме но междувременно се подготвихме какво ще обясним за различните адреси и след като получихме писмо защо адресите са различни им изпратихме отново тези адресни регистраций за настоящ адрес с които минахме интервуто и които доказваха нашето съжителство, но ако искате да избегнете тези неприятности ви съветвам да си смените личните карти т.е. да са на общ адрес.Но все пак решението е ваше, само знайте че няма невъзможни неща, просто трябва да докажете това което твърдите.Успех и ако има още нещо с което мога да съм полезна с радост ще ти помогна :wink:
Аватар
Koutai
Обратна връзка:

Не бих раз4итал на тях

Мнение от Koutai »

Привет на вси4ки.
Надявам да важат,но не бих залагал много на това... Аз ли4но имах големи проблеми в общината /Средец/,понеже съм си сменил постоянния адрес през 2005, но ли4ната карта 4ак през 2006. Голяма глупост от моя страна, знам. И сега не искат да ми издадат удостоверение за постоянен адрес от 2005 ,а на жълтите лист4ета си пише-06.2005, ами само по дата от личната карта - 2006. И то след дооста разправии. Не знам как 6те погледнат посолството на това...При положение че чак сега през март се навършва 1 година от съжителството ни по документи....
Някои с подобен слу4аи да сподели опит?
Благодаря
Заключено