Children's Hospital случка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Children's Hospital случка

Мнение от ssttoo »

Детето падна от стол. Плачеше че го боли китката. Отидохме в детската болница, направиха рентгенови снимки, стажантът и "нормалния" доктор бяха единодушни - "Нищо му няма, само мускулна болка, ще мине"

Изненада два дена след това, стажанта се обажда. "Радиолог погледна снимката, ръката е счупена, ама не в китката, а в лакътя, елате"

Отиваме. "АА, не бе, китката е". За всеки случай гипсираха всичко да не стават грешки. Гипса да стои 3 седмици минимум. След 10 дена контролен преглед.

След 10 дена преглед, махнамхе гипса, пак ренген. Диагноза: "Ама то нищо му няма на детето, аре по живо, по здраво"

:roll: :?:

Добре де, тая ръка беше ли счупена или не? Ако да - защо не стояхме 3 седмици както си му е реда. Ако не - защо изобщо се гипсираме. И всъщност толкова ли ядрена физика да кажеш дали нещо е счупено или не е? Дет се вика "кат се знам аз к'ъв съм инженер..."
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Ми трескаш им едно официално запитване по реда, и едно дело после можеш да им спретнеш, щото от това, което разбрах, какъвто и да е отговора на запитването, те все ще са криви. :twisted: Имам чувството, че тук лекарите са малко неприкосновени, или поне се мислят за такива. Просто усещане. :twisted: :twisted: :twisted:
Let it go...
Joy

Мнение от Joy »

Вина ако има такава трябва да бъде търсена в рентгенолога- не в лекарите. Колкото и специализиран да е в травматология, един лекар не може да е по-специализиран в четене на снимки от рентгенолог. Така че им се доверяват напълно.

Имах подобен случай когато дъщеря ми на 2-3 год. скочи от думетров гараж. Има или няма счупване на крачето- всеки си имаше собствено мнение по въпроса. Тази снимка си спомням я носих на сто човека да си кажат мнението. :lol:

Решили са да се подстраховат стоо, няма страшно! По-добре така.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Ivet написа: Имам чувството, че тук лекарите са малко неприкосновени, или поне се мислят за такива. Просто усещане. :twisted: :twisted: :twisted:
Iwet,ти знаеш ли колко се учи за лекар тука? Сигурно не :x А знаеш ли колко пари затъваш? Пак не :x А знаеш ли колко изпити и изпитчета са? Пак не :x Тааааа, в момента в който оцелееш в тоз ад, и ти ще се обожествиш и ще се чустваш недосегаем :) Нещо кат нашите мутри едно време, трябва много бой да си изял, и ти много бой да си хвърлил за да се "издигнеш" :twisted:

Все пак както вика Жой, рентгенолога здраво се е "осрал" де :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Саше, евала за усилията, в името на това да лекуваш хората, обаче това значи ли, че тези усилия оправдават грешките? :shock: Как да е, имах предвид, че в случая някой не си е свършил добре работата и би трябвало по някакъв начин да е отговорен за това. :twisted: Още повече, когато става дума за здравето и за дете. :twisted: :twisted: :twisted: Съгласна съм с Джой, че е по-добре така, както е станало, обаче можеше и да е обратното, нали? Все иде реч за непрофесионално свършена работа. :twisted:
Let it go...
Kiwi

Мнение от Kiwi »

sasho71 написа:Iwet,ти знаеш ли колко се учи за лекар тука? Сигурно не :x А знаеш ли колко пари затъваш? Пак не :x А знаеш ли колко изпити и изпитчета са? Пак не :x
Явно учите недостатъчно.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Абе не знам защо, ама сякаш кат се мотахме из спешното ми направи впечатление това за "недосегаемостта". Изведнъж се сетих за казармената йерархия - доктор = полубог, стажант = неговият наместник на земята, остатъка = да козирува. Дофторите нещо се движеха сякаш болницата е тяхна, а останалия персонал им дължи по 5 кинта всеки.

Мерси за отговорите, и аз се надявах, че се презастраховат за всеки случай. В момента който сложихме тоя смотан гипс и детето вика "аа, дай да го махаме, не ме боли вече" :lol:
Kiwi

Мнение от Kiwi »

ssttoo написа:Мерси за отговорите, и аз се надявах, че се презастраховат за всеки случай. В момента който сложихме тоя смотан гипс и детето вика "аа, дай да го махаме, не ме боли вече" :lol:
Радвам се че всичко е приключило успешно.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:
Ivet написа: Имам чувството, че тук лекарите са малко неприкосновени, или поне се мислят за такива. Просто усещане. :twisted: :twisted: :twisted:
Iwet,ти знаеш ли колко се учи за лекар тука? Сигурно не :x А знаеш ли колко пари затъваш? Пак не :x А знаеш ли колко изпити и изпитчета са? Пак не :x Тааааа, в момента в който оцелееш в тоз ад, и ти ще се обожествиш и ще се чустваш недосегаем :) Нещо кат нашите мутри едно време, трябва много бой да си изял, и ти много бой да си хвърлил за да се "издигнеш" :twisted:

Все пак както вика Жой, рентгенолога здраво се е "осрал" де :roll:
Саше,
Учи се точно толкова, колкото и на други места. Едва ли в Канада учите по-различна медицина от тази в САЩ или във Великобритания или Франция (с изключение на терминологията в последната). А да не ти казвам, че имам лични впечатления от това, как се учат някои предмети в Канада, но няма да ги споделя публично.....
Това, че "хлътваш" е вярно, но всички тук "хлътват", а впоследствие си изплащат дълговете. Колкото по-големи дългове за дадена специалност, толкова по-висока заплата впоследствие... Нали знаеш, който се учи той ще сполучи.
И за сведение, не само в Канада лекарите се смятат за по-специално племе. Това е attitude, която получаваш по време на образованието си. Никой не те учи на нея, обаче тя ти се насажда подсъзнателно. И остава завинаги.......
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

ssttoo, тва е напълно нормално тука.
Аз го обадих преди че не стават тука за диагностика обаче отварячката от Онтарио - анксели обяви че докторите ТУК били супер по сичко ( може би е имала в предвид докторите в Онтарио ма се е унесла и е станала компетентна и за докторите в табарнашко ).
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ivet написа:Имам чувството, че тук лекарите са малко неприкосновени, или поне се мислят за такива. Просто усещане. :twisted: :twisted: :twisted:
Правилно чувство имаш ма тва е щото много са ги разглезили.
Ако им земат на 1-двама разрешителното да практикуват да видиш как ше гледат като насрано дете - майка си после -:)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

sasho71 написа:Тааааа, в момента в който оцелееш в тоз ад, и ти ще се обожествиш и ще се чустваш недосегаем :) Нещо кат нашите мутри едно време, трябва много бой да си изял, и ти много бой да си хвърлил за да се "издигнеш" :twisted:
А, с тва не съм съгласен, има кви ли не хора, та не ми се вярва някой гьон ( квито сме българите и най-вече софиянците ) да се промени от тва.

Последно промяна от Marginal39 на Пон Яну 22, 2007 4:39 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

абе я да питам и аз нещо?
тук рентгеновите снимки ги чете рентгенолога, който после докладва на доктора, ами в бг-то кой ги чете?
на мен когато ми се е налагало да ме "фотографират" после докторът, който си поръчваше снимката пак той си я гледаше
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Докторите тука гледат снимките та дрънкат ( кво разбират от тва гледане е друг въпрос ).
jet

Мнение от jet »

14 доктора смених и всички казват че нищо ти няма. Като ми няма нищо защо 6 месеца ми е лошо и имам температура. Никой не ще да ми пусне един culture test за бактерии. Правят само стандарните кръвни тестове дето не хващат нищо. Поне човек да можеше да си купи антиобиотици с малко гугъл и готово.
Тия пък топспециалистите дето ужким разбират не можеш да ги припариш без някой да те праща.
Заключено