Otnosno dopylnitelna kvalifikacia v Montreal
Otnosno dopylnitelna kvalifikacia v Montreal
Zdravejte,
Vyprosyt mi e : Moze li 4ovek na socialna pomosht da dou4va v Montreal , za da pridobie prava da raboti po specialnostta si ot universitet v Bg? Predpolagam ,4e dopylnitelnoto obu4enie se zaplashta, v tazi vryzka e i sledvashtiat mi vypros: iziskva li se da se predstavi dokazatelstvo, 4e 4ovekyt moze da si plati obu4enieto ?
Vyprosyt mi e : Moze li 4ovek na socialna pomosht da dou4va v Montreal , za da pridobie prava da raboti po specialnostta si ot universitet v Bg? Predpolagam ,4e dopylnitelnoto obu4enie se zaplashta, v tazi vryzka e i sledvashtiat mi vypros: iziskva li se da se predstavi dokazatelstvo, 4e 4ovekyt moze da si plati obu4enieto ?
Може.
Не знам кво се изисква относно тва дали можеш да си платиш или не ма знам че от социала плащат на някои ( повечето ) обучението.
Ако е више образование си има стипендии, колкото са ти по-добри оценките, толкова повече ти дават заеми, нещо такова беше.
А между другото не знам що искаш да работиш тва което си работил в БГ ма да знаеш че ако го работиш няма да е като в БГ.
Айде успех -:)

Не знам кво се изисква относно тва дали можеш да си платиш или не ма знам че от социала плащат на някои ( повечето ) обучението.
Ако е више образование си има стипендии, колкото са ти по-добри оценките, толкова повече ти дават заеми, нещо такова беше.
А между другото не знам що искаш да работиш тва което си работил в БГ ма да знаеш че ако го работиш няма да е като в БГ.
Айде успех -:)

...
Zashtoto drugo ne znam dali moga da prvja:) U4itel sym. Pozdravi i merci!
Re: ...
Можеш бе братчед, тук е супер за прекфалифициране.mikre написа:Zashtoto drugo ne znam dali moga da prvja:) U4itel sym. Pozdravi i merci!

abe Marginal, brat4eda ti 6te widi podpomaga6ti programi ot Social prez kriw makaron, ako razberat, 4e iska da u4i w uniwersitet ...Marginal39 написа:Можеш бе братчед, тук е супер за прекфалифициране.mikre написа:Zashtoto drugo ne znam dali moga da prvja:) U4itel sym. Pozdravi i merci!
![]()
![]()
mikre, na Sociala ne im spodeliaj, 4e smiata6 da u4i6 w uniwersitet, za6toto niama da ima Social paralelno s u4eneto ti ...
kasmet ... i ne se doweriawaj mnogo na saweti ot tuk i ot tam ... proweriawaj si ne6tata ...

Последно промяна от Mark на Нед Яну 21, 2007 8:38 pm, променено общо 1 път.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
горното е вярно.Mark написа:
kasmet ... i ne se doweriawaj mnogo na saweti ot tuk i it tam ...![]()
Даването на "социял" и "подпомагането за да си намериш работа"(което включва и преквалификацията) са две абсолютно различни неща и се управляват от две различни министерства(Ministère de l'Emploi et de la Solidarité sociale - http://www.mess.gouv.qc.ca/ и ministère de Ressources humaines et Développement social - http://www.hrdc-drhc.gc.ca/ ).Много неща зависят от населното място.личноста на агента, твоята ситуация и един куп неща още.
Не е необходимо да си на "социял" за да ползваш услугите на другото министерство. Но ако имаш висше образование , най-много да откачиш една година в университет, но и това не е правило.
Ако си даскал по физическо например нямаш грижи.
Аз каквото знам ще ти напиша пък все ще се намери и някои да ме поправи и допълни.Тука даскала е на почит (имам предвид матерялна)

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Нещо не разбрах що нема да има грижи, ако е даскал по физическо?
Сещам се само за едно - ако е физкултурник, ще го вземат на работа веднага - даже без да си е изкарал изпитите по френски!
Иначе още нещо не разбрах - ако човекът е с учителска диплома от БГ, тук няма какво да доучва! Требва да си изкара съотвентните изпити по френски - т.е. ако нещо има да се учи, то това е език.
Сещам се само за едно - ако е физкултурник, ще го вземат на работа веднага - даже без да си е изкарал изпитите по френски!

Иначе още нещо не разбрах - ако човекът е с учителска диплома от БГ, тук няма какво да доучва! Требва да си изкара съотвентните изпити по френски - т.е. ако нещо има да се учи, то това е език.
Представителна извадка тип "паплач"

А ти кво му пожела, да ходи да яде от 5 места ако може?Mark написа:abe Marginal, brat4eda ti 6te widi podpomaga6ti programi ot Social prez kriw makaron, ako razberat, 4e iska da u4i w uniwersitet ...Marginal39 написа:Можеш бе братчед, тук е супер за прекфалифициране.mikre написа:Zashtoto drugo ne znam dali moga da prvja:) U4itel sym. Pozdravi i merci!
![]()
![]()
mikre, na Sociala ne im spodeliaj, 4e smiata6 da u4i6 w uniwersitet, za6toto niama da ima Social paralelno s u4eneto ti ...
kasmet ... i ne se doweriawaj mnogo na saweti ot tuk i ot tam ... proweriawaj si ne6tata ...![]()
Да цица системата?
За кво му е да яде социал ако му дават стипендия?
За да се състезава с другите чекаджии кой ше изяде по-голям чек и за по-дълго ли?

има области в които има по-голям глад и даскала по физическо е една от тях.Освен туй там има допълнителни занимания. Щото незнам защо ама хората тука май правят повече "кръжоци" по физическо, а не по математика. та има да си приравни дипломата. Да направи един или няколко изпита и/или още малко неща. И е готов. Но може да замества още преди туй, но на някои места и т.н.Леля Екимка написа:Нещо не разбрах що нема да има грижи, ако е даскал по физическо?
Сещам се само за едно - ако е физкултурник, ще го вземат на работа веднага - даже без да си е изкарал изпитите по френски!![]()
Ами ако е даскал по български?
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
.....
Последно промяна от Леля Екимка на Нед Яну 21, 2007 9:33 pm, променено общо 1 път.

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Значи с Конфуций говорим за едно и също, ама не сме се доразбрали
При нас имаме даскал по физическо, който не се е явил на тестовете по френски и няма перми. Бачка си на 100%, обаче е платен пъти по-малко от останалите колеги...
Пък ако си даскал по български къв е проблемът! Признават ти педагогически профил, покриваш норматива по френски и заминаваш на пазара на труда...
Имам приятелка с БГ филология - чакам да видя докъде ще го докара с министерството и после може да споделя.

При нас имаме даскал по физическо, който не се е явил на тестовете по френски и няма перми. Бачка си на 100%, обаче е платен пъти по-малко от останалите колеги...
Пък ако си даскал по български къв е проблемът! Признават ти педагогически профил, покриваш норматива по френски и заминаваш на пазара на труда...
Имам приятелка с БГ филология - чакам да видя докъде ще го докара с министерството и после може да споделя.

Малеее !
Това даскалите сте страшна работа!
Това интелект! Това промискуитет !
Ми в крайна сметка това е българското благородничество и интелектуален елит: Даскала, Попа и Кмета.
Винаги ще си спомням "дискура" на баба ми и даскала ми в 6 клас.
Баба ми му викаше:"Пиши една тройка на детето поне един даскал да може да стане!". Така не станах даскал.
Това даскалите сте страшна работа!
Това интелект! Това промискуитет !
Ми в крайна сметка това е българското благородничество и интелектуален елит: Даскала, Попа и Кмета.
Винаги ще си спомням "дискура" на баба ми и даскала ми в 6 клас.
Баба ми му викаше:"Пиши една тройка на детето поне един даскал да може да стане!". Така не станах даскал.

Това вярно ли е? Дай повече информация ако можеш!Леля Екимка написа:Сещам се само за едно - ако е физкултурник, ще го вземат на работа веднага - даже без да си е изкарал изпитите по френски!![]()
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg