Моля за съвет
- Bily T
Моля за съвет
днес проверявайки си пощата за покана за визи попаднах на следното писмо от Букурещ
document checklist
forms:
new imm 8 - for principal applicant, shedule 1 - for your spouse.
personal history - you have gaps from------to ----------(see details in shedule 1, question 11 and provide the missing information)
Отдолу написано на ръка със стрелкички
Мойто име 07.92 до 03.94
жена ми от 06.94 до 09.96
от което разбирам че господата искат допълнителна информация какво сме правили през този период. Във въпросният imm 8 обаче въпрос 11 гласи: опишете какво сте правили през последните 10 години - и именно това сме описали.
Другото интересно е че писмото е с дата 05.12.2006 от Букурещ а пристига в София на 12.01.2007. т.е. след медицинските които са изпратени на 07.12.2006г и вече са направени и имаме ОК от МОМ.
Та моля за вашият съвет какво да правим и да им изпращаме ли на ново new imm 8 след като сме минали вече медицинските.
document checklist
forms:
new imm 8 - for principal applicant, shedule 1 - for your spouse.
personal history - you have gaps from------to ----------(see details in shedule 1, question 11 and provide the missing information)
Отдолу написано на ръка със стрелкички
Мойто име 07.92 до 03.94
жена ми от 06.94 до 09.96
от което разбирам че господата искат допълнителна информация какво сме правили през този период. Във въпросният imm 8 обаче въпрос 11 гласи: опишете какво сте правили през последните 10 години - и именно това сме описали.
Другото интересно е че писмото е с дата 05.12.2006 от Букурещ а пристига в София на 12.01.2007. т.е. след медицинските които са изпратени на 07.12.2006г и вече са направени и имаме ОК от МОМ.
Та моля за вашият съвет какво да правим и да им изпращаме ли на ново new imm 8 след като сме минали вече медицинските.
NO PAIN NO GAIN
праветето и ок на медицински съвсем не означава, че процедурата по разглеждането на досието ви е приключила.
на златина от форума й поискаха декларацията, че ще се установи в квебек когато паспортитей бяха в букурещ за получаване на виза.
оказало се че тази декларация се била загубила някъде и тя им я изпрати на връх нова година:29 12.
сега вече получиха най-после визите.
така че попълнете си историята и пускайте формуляра
на златина от форума й поискаха декларацията, че ще се установи в квебек когато паспортитей бяха в букурещ за получаване на виза.
оказало се че тази декларация се била загубила някъде и тя им я изпрати на връх нова година:29 12.
сега вече получиха най-после визите.
така че попълнете си историята и пускайте формуляра
в описанието на последните 10 години не трябва да имате никакви дупки, ако сте били безработни това съще се пише
примерно за теб:
92-93 - директор на водопад ....
93 - безработен
94 - отговорник по н'ам-кво си в XYZ ....
съответно същото и за госпожата ти
примерно за теб:
92-93 - директор на водопад ....
93 - безработен
94 - отговорник по н'ам-кво си в XYZ ....
съответно същото и за госпожата ти
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
- Bily T
Благодаря на Кристи
Робин ти се майтапиш ама като отидеш на медицински ще видеш за кво иде реч. Един въпрос гласи "употребявате ли алкохол и ако да какъв..", "колко питиета пиете на ден, седмица" "колко алкохол сте изпили за последните 2 месеца"- според отговорите на въпросите до тук ти ги умножават; "пушите ли", колко цигари пушите на ден" и т.н. и това е съвсем сериозно лекар те пита.RobinHood написа:Нема да се плашиш Bily T! Няма да си първия, нито последния който ще праща такава информация. Няма да се учуда ако на някой му поискат да каже и колко пъти се е напивал да речеме през последните 18 години!![]()
![]()
Кофти само че ви разкарват и ви бавят с визите, иначе другото не е проблем.
NO PAIN NO GAIN
-
- Обратна връзка:
Здравейте!!!
Какво да кажа... на нас ни искаха само ...2 пъти такава информация, въпреки, че беше попълнено без пропуски. Първият път изпратихме таблицата грижливо попълнена, защото решихме, че пак я искат. Но представете си как изглеждаше мъжът ми (от ушите му излизаше пушек),когато след запитването какво става с документите ни поолучихме писмо ,че не са получили такова от нас. Хайде писане наново на номер на товарителница, в колко часа е пристигнало и кой се е подписал и т.н., че не е възможно да не е пристигнало. На следващият ден получихме писмо, че действително документите са там. И такааа, след поредното писмо от наша страна, след време, получихме пак същата бланка, но този път за друг период, който също не сме пропуснали да впишем в таблицата. И естествено решихме, че тия в Букурещ нещо се е....т с нас. Но ние упорито изпратихме пак исканото. Просто вече нерви нямаме.
Какво да кажа... на нас ни искаха само ...2 пъти такава информация, въпреки, че беше попълнено без пропуски. Първият път изпратихме таблицата грижливо попълнена, защото решихме, че пак я искат. Но представете си как изглеждаше мъжът ми (от ушите му излизаше пушек),когато след запитването какво става с документите ни поолучихме писмо ,че не са получили такова от нас. Хайде писане наново на номер на товарителница, в колко часа е пристигнало и кой се е подписал и т.н., че не е възможно да не е пристигнало. На следващият ден получихме писмо, че действително документите са там. И такааа, след поредното писмо от наша страна, след време, получихме пак същата бланка, но този път за друг период, който също не сме пропуснали да впишем в таблицата. И естествено решихме, че тия в Букурещ нещо се е....т с нас. Но ние упорито изпратихме пак исканото. Просто вече нерви нямаме.
Трябва да си малко луд, за да не полудееш съвсем!!!
И като допълнение обаче е написано - "Expliquez en détail ce que vous avez fait ces dix (10) dernières années ou depuis votre 18e anniversaire de naissance"Bily T написа: Във въпросният imm 8 обаче въпрос 11 гласи: опишете какво сте правили през последните 10 години - и именно това сме описали.
Ето и една готова формичка за попълване на данните.
11. Antécédents personnels
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не един път е ставало на въпрос за тези срокове в години, които трябва да се описват по изискванията на посолството в Букурещ.
Та това за последните 10 години е вярно само ако този срок е по-голям от броя на годините след навършването на 18-годишна възраст. С две думи, само за този който не е навършил 28 години към датата на подаване на документите до Букурещ важи това за 10-те години, всички останали обясняват какво са правили от 18-ят им рожден ден насам. За някои (като мен) този срок, за който се дават подробни сведения, надхвърля и 20 години даже.
Та това за последните 10 години е вярно само ако този срок е по-голям от броя на годините след навършването на 18-годишна възраст. С две думи, само за този който не е навършил 28 години към датата на подаване на документите до Букурещ важи това за 10-те години, всички останали обясняват какво са правили от 18-ят им рожден ден насам. За някои (като мен) този срок, за който се дават подробни сведения, надхвърля и 20 години даже.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Само че мен ме притеснява края на изречението - selon la plus longue de ces deux periodes - демек, по- дългия период от двата.
И тъй като аз съм на 26г., то при мен по-дълъг период се явява този от 16г. насам, а не от 18г.
И тъй като аз съм на 26г., то при мен по-дълъг период се явява този от 16г. насам, а не от 18г.

Et quand tu veux quelque chose, tout l'Universe conspire a te permettre de realiser ton desir!
DCS - 03.01.06
Интервю - 18.10.06
Документи Букурещ - 30.10.06
Бар-кодове - 08.01.07
Медицински - 14.02.07
Покана - 05.04.07
ВИЗИ - 09.05.07
DCS - 03.01.06
Интервю - 18.10.06
Документи Букурещ - 30.10.06
Бар-кодове - 08.01.07
Медицински - 14.02.07