Разлика в таксите ????

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
anilevi

Разлика в таксите ????

Мнение от anilevi »

Моля да ми кажете защо има различни такси за Букурещ и за Виена??? :roll: ние например искаме да изпратим док.си до Виена и съответно днес отивам с 690$канадски(цялото семейство с едно детенце сме) да внеса парите в Юниън банк,и там ми казаха че превеждат само за Букурещ а и че сумата е РАЗЛИЧНА.....над 1000 щатски$
Какво става??? някой който е пращал направо във виена може ли да ни каже от коя банка го е направил
Благодаря предварително!!! :)
iva
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Анилеви я уточни ти за каво точно искаш да платиш, че нещо не си на ясно с процедурата. Таксите до Виена можеш да ги платиш във всяка една банка и те са за разглеждане на кандидатура в размер на 390 САД за основен кандидат и 150 САД за придружаващи.
Това са данните за суифта (превода)
Exemple :
Motif de paiement : Frais d'examen de la demande de
(exemple) MARTIN, Jacques - 52/08/02 + adresse
Bénéficiaire : Gouvernement du Québec
Banque : BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT
Succursale : Schottengasse 6
A-1010 VIENNE
Autriche
Numéro de compte : 0522-06612/00
Code de la banque : 12000
Code SWIFT : BKAUATWW
IBAN : AT80 1100 0052 2066 1200
Таксите които се плащат в Букуреш са на съвсем друг етап след получаване на сертификати за селекция те са за завеждане на досие и се плащат само през юнион банк (495 за възрастен и 135 за дете в САД).
Третото са таксите за визи те са по 445 САД само за възрастни.
Успех
NO PAIN NO GAIN
anilevi

Мнение от anilevi »

да точно така е и аз знам че на съвсем друг етап се заплащат таксите за Букурещ..........но служителката в Юниън банк явно ме е подвела :? тъйкато изрично и обясних че са за приемане на кандидатурата

Благодаря за бързото уточнение!!!
iva
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Никой не те е подвеждал, anilevi, просто си тръгнала да правиш нещо с мисълта, че всяка банка (и особено Юнионбанк) е напълно наясно какво и как трябва да се направи, а от теб се иска само да носиш в себе си въпросните 690 CAD. Това далеч не е така.

След като си решила да преведеш парите по банков път, то е трябвало да разполагаш и да си готова да дадеш на банката-експедитор (която и да е тя) всички онези данни за получателя и банката-реципиент, които ти е посочил Bily T. Нареждането за банков превод си го попълваш на ръка ти самата, или диктуваш данните на банков служител, според реда за работа в конкретната банка. Все пак нашите банки не са длъжни да познават всички изисквания по всяка една процедура, включваща и превеждане на финансови средства. Това си е работа на самите контрагенти.

Другият номер е, че обикновено банката-експедитор изисква откриването на разплащателна сметка в същата банка с определен миминум от пари, които да гарантират покриването на разходите по извършването на паричния превод. Проблемът тук е, че доката всяка банка си познава собствената тарифа то не навсякъде знаят каква е тарифата на банката-получател и затова не могат да ти кажат точно колко пари трябва да имаш във въпросната сметка. Трябва сама да си вземеш решението по този въпрос. Ако те насочат с поне приблизителна сума, пак добре.

И след като се изпълнят всички горепосочени формалности по изпращането на парите, накрая следва да отидеш след няколко часа или на другия ден в банковия клон за да си вземеш дукумента, удостоверяващ извършването на банковия превод. С това процедурата приключва.

Та както сама виждаш, обмяната на валута и носенето на точната сума за таксите в канадски долари е било напълно излишно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
anilevi

Мнение от anilevi »

БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДРОБНИТЕ ОБЯСНЕНИЯ Linko..... :lol:
и разбира се че не носих само паричките а и всички необходими данни
важното е сега че съм наясно...благодарение на вас :wink:
надявам се винаги така да сте отзивчиви въпреки объркващите ми постове :)
iva
pashevam

Мнение от pashevam »

anilevi, по принцип можеш да идеш във всяка банка, за да си преведеш сумите до Виена, аз лично ги преведох от Централна Кооперативна Банка в Ст.Загора понеже съм много доволна от обслужването им. Става сравнително бързо, хората са много любезни..., но също зная, че мои приятели са превеждали към Виена от ДСК, така че смело действай. :)
dada

Мнение от dada »

Чрез HVB Biohim става доста бързо и лесно, тъй като са партнъори с ажстрийската банка!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

А още по-лесно става с чек през Централна Кооперативна Банка.Там ще внесете точната сума и около 10 EU за самият чек.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Juli-j
Обратна връзка:

Мнение от Juli-j »

4akaite malko taksite za Bukurest ne sa li v USD:
495 USD za vazrasten
135 USD za dete ?

Molia vi popravete me ako ne6to barkam.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »