Laval ili Longueuil ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
meri

Laval ili Longueuil ?

Мнение от meri »

Vaprosa go otpraviam kam jiveeshtite v Canada. Neznam kade e po dobre da se nastani chovek :D Po princip obicham tihite i spokoini kvartalcheta, makar i da niama udeben transport i molove.Neobichame golemite jilishtni sgradi, mnogoto shum i narod...
Ako niakoi moje da ni dade informacia za po gotinite kvartalcheta ne samo v Laval,Longueuil, no i v Montreal shte sam mu mnogo blagodarna.
Nemoga da nameria takav sait.
Blagodaria na vsichki predvaritelno. :P
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

NDG e tih, spokoen i hubav kvartal. Ako imate vaprosi pitaite.
Pozdrav :D
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

NDG is the best :D :D :D
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

Относно Лавал има ли начин да се наеме апартамент там или са само къщи?
Carpe Diem!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Потърсете стари постинги на Ombudsman ili Joy - те живеят "на село" и описват доста романтично.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Pri nas v Laval ima mnogo i dobri blokcheta ot tipa "az i komshiata", t.e. s po 4-5 apartamenta. POvecheto sa novi i v otlichno sastoianie. Obache tuka ako niamash kola zabravi za Montreal. Transporta go ima ama otnema ujasno mnogo vreme...inache e super tuka povecheto ulitsi i kashti sa novi i e dosta po-dobre ot Montreal...a i ima po-malko imigranti tehnata ma-a :wink:
micul

Мнение от micul »

na tozi sait shte namerish interesna informatsia :
http://www2.ville.montreal.qc.ca/script ... usomf.shtm
Na chovek maistoto mu e tam kadeto ima niakoi nujda ot nego...
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Само за NDG, CDN и Cote de St Luke да поясня леко. Може и наистина да са най-прилично изглеждащите за парите, които ще платите за наем там, НО това става само и само защото местните се ужасяват дори при споменаването им. Не знам колко е верно но всички кебеката са убедени че са средище на руската мафия и е най-големия нарко-дилърски район в Монреал. Не знам нищо от мой опит може би защото по принцип си се страхуват от братушките (като кажеш руснак и гащите им падат) или има нещо верно, но сметнах че все пак е нужно да се знае. На мен лично не ми пука толкова от това, а пък и там апартаментите са едни от най-големите на острова (не къщите), но мен ме притеснява населенноста от съотечественици, а за който това е плюс там е добре.
п.с. Да ме извинят Гейт кийпъра, Милото, Влади и всички останали живещи в "българската яка", но просто го отбелязвам
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

По принцип западните квартали са по-добри от източните като Плато е може би единственото изключение - отва е наследство от англофонското иго (ех какви времена са били тогава ... :D )
Аватар
troyaneca

Мнение от troyaneca »

А какво и е на източната част на острова- по-специално Аnjou -няма много българи, но атмосферата е родна без да те ангажира- дворове с градинки в които освен райграс има домати, пипер и т. н. , големи индустриални зони наблизо и концентрация на всички магазини съществуващи в Quèbec . Даже застраховките на колите са по-ниски- поради по-голямата сигурност- абе провинциална Италия или ако щете даже България без българите.
Ами това е.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Longueil, 6toto ima metro!
Заключено