Kwon-Do написа:И все пак не мога да разбера смисъла на този постинг?Или по-точно разбирам го ,но не искам да вярвам ,че българите в Калгари всичките сте такива като автора на темата 4. и тази дето му прави евала.Защото ако поразсъждаваме върху иронията с която е обвит постинга ще прочеътеме следното:
1. "Смотаняци такива ,стойте си в скапаните си в Монреал и т.п и хич не си пъхайте носа в "нашия" Калгари.Тук не сте добре дошли и ние не ви искаме!"2. Нали така ,разбрал съм добре...само ,че да ви кажа това си е жива ксенофобщина и антисънародническо поведение,което за кой ли път доказва истинската природа на българите!Докато руснаците искат да се събират повече руснаци на едно място и да правят комуни (между другото знам ,че руснаците например излизат на излети по 30-40 семейства заедно),българите се призовават един друг да не се събират на едно място!!!!3. Срам!
Сега съмсигурен,че ще ми скочат уважаемите сънародници от Калгари да ме убеждават ,че не съм прав и че автора само е искал да се пошегува и да се противопостави на плюещите по Калгари(такива много също не познавам),ама не на мен тия.........аз мога да чета между редовете и такива като Борис са ми ясни отдалече-..........душици!
Начи, сега аз искам да ти светна някои далавери относно въпроса който те притеснява:
1. Нормално е за българин да не иска да е с българи, тва ни е в нравите, освен това голям процент от нас са се махнали от България точно за да не са сред българи.
Тва за ксенофобщината е верно но идва от хубавата ни история, разпаряли са ни кви ли не, жизантийци, турци, германци, руснаци и т.н.
Антисънародническото поведение е нормално като се има в предвид кво хубаво възпитание ни дадоха хубавите хора - комунистите, "Прееби другарчето си за да си направиш по-хубаво местенце".
Що примерно да те преебава някои англичанин или китаец, за да т иземе хубавата службица или заплатка ли?
Индийците имат религии, кебекарите имат родолюбие, американците богатсвтво, французите демокрация, японците интелигенция и традиции, латиносите нрави и родолюбие а ние нямаме НИЩО освен омразата, подлостта, крадливоста ( да не забравяме кой открадна от богатите за да раздаде на мързеливите ПРЪВ ), лецемерието, предателството, и още някои "качесвтва" на които ни възпитаха комунистите.
Плюс тва да не забравяме кой стимулираше некадърността с почти равните заплати на сички, били те специалисти, работници, чиновници и т.н. и със забраняването на частната практика и по този начин премахване на стимула за развитие и конкуренция.
Та не се сърди на тоя дето е отворил темата щото дори и да е заклет комунист не е той сам.
4. Мисля че тя се майтапи.