Български ресторант?
- Independent
Български ресторант?
Няма да мирясам значи. Искам да заведа колегите да хапнат български манджи. За тази седмица са планирани посещения на:
- бразилски ресторант (един мид-левъл мениджър е бразилец)
- китайски бюфет (един от колегите е китаец)
За другата седмицата (последната преди почивките) се говори за
- виетнамски бюфет (един друг колега е виетнамец)
- иракски ресторант (девойката на съседното бюро е от Ирак)
- гръцки ресторант (шефът е от гръцки произход и признава само сувлаки за обяд)
И си мисля - безобразие! Всички си мислят, че сме адски екзотична и интересна нация, задължително ще се завърти разговора около България, историята, постиженията. Носила съм манджи няколко пъти да ги черпя, но не става някак си да готвя за десет човека и да нося казани с манджа в офиса. Искам да ги заведа на ресторант пък! Търся в мрежата български ресторанти в Монреал и най-близкото, което ми излиза като резултат, е български ресторант нейде в Словакия (!!!!), чиято сграда е била представена на някакво Експо в Монтреал през 60-те.
В малките обяви никой не отговори на въпроса къде е това ново кафе София. Единственото място с такова име, за което се сещам, е един шикозен и скъп италиански (!!!!) ресторант на Парк Авеню (май). Търсене в Интернет - пак италианското ми излиза.
Та моля, ама много моля някой да ми каже къде в Монтреал може да се хапне българска манджа на поносими цени (да речем от порядъка на около $30 на човек за обяд). Да предлагат например кисело зеленце, сърмички, луканки, суджуци, постни манджи, баница, реване и други благинки.
- бразилски ресторант (един мид-левъл мениджър е бразилец)
- китайски бюфет (един от колегите е китаец)
За другата седмицата (последната преди почивките) се говори за
- виетнамски бюфет (един друг колега е виетнамец)
- иракски ресторант (девойката на съседното бюро е от Ирак)
- гръцки ресторант (шефът е от гръцки произход и признава само сувлаки за обяд)
И си мисля - безобразие! Всички си мислят, че сме адски екзотична и интересна нация, задължително ще се завърти разговора около България, историята, постиженията. Носила съм манджи няколко пъти да ги черпя, но не става някак си да готвя за десет човека и да нося казани с манджа в офиса. Искам да ги заведа на ресторант пък! Търся в мрежата български ресторанти в Монреал и най-близкото, което ми излиза като резултат, е български ресторант нейде в Словакия (!!!!), чиято сграда е била представена на някакво Експо в Монтреал през 60-те.
В малките обяви никой не отговори на въпроса къде е това ново кафе София. Единственото място с такова име, за което се сещам, е един шикозен и скъп италиански (!!!!) ресторант на Парк Авеню (май). Търсене в Интернет - пак италианското ми излиза.
Та моля, ама много моля някой да ми каже къде в Монтреал може да се хапне българска манджа на поносими цени (да речем от порядъка на около $30 на човек за обяд). Да предлагат например кисело зеленце, сърмички, луканки, суджуци, постни манджи, баница, реване и други благинки.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Ми има един в Плацата на Код де Неж. Има му адреса във Викито. Звънете и се уговорете предварително, че май не винаги работят. Аз съм ходила 1 път беше си нормално според мен, не прекрасно, но нормано. Аз мисля ,че платихме около 60 долара за двама.
Последно промяна от IRA на Сря Дек 13, 2006 2:14 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ресторант Le petit Caveau
Plaza Cote-des-Neiges,
Niveau -1
179-6700 Cote-des-Neiges
Montreal, Quebec H3S 2B2
Telephone: 514.733.4825
http://www.pcaveau.netfirms.com/web.htm
Plaza Cote-des-Neiges,
Niveau -1
179-6700 Cote-des-Neiges
Montreal, Quebec H3S 2B2
Telephone: 514.733.4825
http://www.pcaveau.netfirms.com/web.htm
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
В случая е по-добре да занесеш баката с манджата, за да не ти се налага да се червиш, когато ти кажат че това го нямат в менюто, и това го нямат и....а какво имат?... само това!, и да внимаваш като сядаш да не се изтърсиш от стола като един приятел, че не са от най-здравите. Има хубави гръцки ресторанти, кухнята е близка.Lub0 написа:Аха, в мазето на циганската плаца, казва се със звучното българско име "Лю Петит Кавьо", има шкембе и мешана скараичка...
П.С. какво е това реване?
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Eh choveka popita za adresa vie veche pochnahte da objasnjavate kolko zle bili mandjite.
Edna dobra duma ne moze li da kazete za tova mjasto.
V Ottawa prodadoha Bg restoranta i sega vsichki plachat che njama kade da idem vav vtornitsite kogato se sabirame, po skoro ima ama tam njama shopska salata, meshana skara, shkembe chorba kolkoto i loshi da si bili v Bg restoranta.
Mai i vie plachete za prodazba na vashia, pak posle ste vi pitam po dobre li e bez nisto.
Edna dobra duma ne moze li da kazete za tova mjasto.
V Ottawa prodadoha Bg restoranta i sega vsichki plachat che njama kade da idem vav vtornitsite kogato se sabirame, po skoro ima ama tam njama shopska salata, meshana skara, shkembe chorba kolkoto i loshi da si bili v Bg restoranta.
Mai i vie plachete za prodazba na vashia, pak posle ste vi pitam po dobre li e bez nisto.
- Independent
Аз точно затова питам. Щото се начетох и наслушах на неприятни работи за "избата", а все пак ми се иска да ги заведа колегите някъде. Няма ли едно такова "етно" местенце в цял Монтреал, с рогозки по стените, трикраки столчета, глинени купички? Почвам да си мисля, че ако искам нещо такова, ще трябва сама да го направя.dog написа:В случая е по-добре да занесеш баката с манджата, за да не ти се налага да се червиш, когато ти кажат че това го нямат в менюто, и това го нямат и....а какво имат?... само това!, и да внимаваш като сядаш да не се изтърсиш от стола като един приятел, че не са от най-здравите. Има хубави гръцки ресторанти, кухнята е близка.Lub0 написа:Аха, в мазето на циганската плаца, казва се със звучното българско име "Лю Петит Кавьо", има шкембе и мешана скараичка...
П.С. какво е това реване?

Затова исках да разбера къде е това ново кафе София - да ида да го преслушам и да реша дали си заслужава да се излагам.
А реването, Любо, е нещо като сиропиран кекс.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Мда...крайно време е да се откриват български заведения. С българска кухня и българска музика- място където българина да се чувства у дома. Много ми е странно, че все още съществува тази ниша в бизнеса, т.к. страшно много предприемчиви българи пристигат и е пълно с много кадърни готвачи. Май е много по-трудна бизнес-средата тук отколкото в България.
Ако спечеля от тотото, канат, отварям веднага и те взимам за главен спец по салатките.
Няма да казваме, че не са много български. 

Ако спечеля от тотото, канат, отварям веднага и те взимам за главен спец по салатките.

- Independent
Ааа, Индипендънт не я мешайте у ресторантьорския бизнес. Тя предпочита да е клиент и да си хапва на спокойствие, докато другите готвят
Джой, ако отвориш български ресторант, аз държа да съм от почетните клиенти
(ама то било заразно да се говори от трето лице, пфу)

Джой, ако отвориш български ресторант, аз държа да съм от почетните клиенти

(ама то било заразно да се говори от трето лице, пфу)
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Тамън с гоблени ще го украсите (ресторанта де). :dent:
Аз бях чувала,че е имало още един български ресторант, ама фалирал че нямал клиенти. Това беше отдавна. Сръбски някой знае ли или макенонски?
Аз бях чувала,че е имало още един български ресторант, ама фалирал че нямал клиенти. Това беше отдавна. Сръбски някой знае ли или макенонски?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин