Български ресторант?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Independent

Български ресторант?

Мнение от Independent »

Няма да мирясам значи. Искам да заведа колегите да хапнат български манджи. За тази седмица са планирани посещения на:
- бразилски ресторант (един мид-левъл мениджър е бразилец)
- китайски бюфет (един от колегите е китаец)

За другата седмицата (последната преди почивките) се говори за
- виетнамски бюфет (един друг колега е виетнамец)
- иракски ресторант (девойката на съседното бюро е от Ирак)
- гръцки ресторант (шефът е от гръцки произход и признава само сувлаки за обяд)

И си мисля - безобразие! Всички си мислят, че сме адски екзотична и интересна нация, задължително ще се завърти разговора около България, историята, постиженията. Носила съм манджи няколко пъти да ги черпя, но не става някак си да готвя за десет човека и да нося казани с манджа в офиса. Искам да ги заведа на ресторант пък! Търся в мрежата български ресторанти в Монреал и най-близкото, което ми излиза като резултат, е български ресторант нейде в Словакия (!!!!), чиято сграда е била представена на някакво Експо в Монтреал през 60-те.

В малките обяви никой не отговори на въпроса къде е това ново кафе София. Единственото място с такова име, за което се сещам, е един шикозен и скъп италиански (!!!!) ресторант на Парк Авеню (май). Търсене в Интернет - пак италианското ми излиза.

Та моля, ама много моля някой да ми каже къде в Монтреал може да се хапне българска манджа на поносими цени (да речем от порядъка на около $30 на човек за обяд). Да предлагат например кисело зеленце, сърмички, луканки, суджуци, постни манджи, баница, реване и други благинки.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми има един в Плацата на Код де Неж. Има му адреса във Викито. Звънете и се уговорете предварително, че май не винаги работят. Аз съм ходила 1 път беше си нормално според мен, не прекрасно, но нормано. Аз мисля ,че платихме около 60 долара за двама.
Последно промяна от IRA на Сря Дек 13, 2006 2:14 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аха, в мазето на циганската плаца, казва се със звучното българско име "Лю Петит Кавьо", има шкембе и мешана скараичка...

П.С. какво е това реване?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ресторант Le petit Caveau
Plaza Cote-des-Neiges,
Niveau -1
179-6700 Cote-des-Neiges
Montreal, Quebec H3S 2B2
Telephone: 514.733.4825
http://www.pcaveau.netfirms.com/web.htm
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
dog

Мнение от dog »

Lub0 написа:Аха, в мазето на циганската плаца, казва се със звучното българско име "Лю Петит Кавьо", има шкембе и мешана скараичка...

В случая е по-добре да занесеш баката с манджата, за да не ти се налага да се червиш, когато ти кажат че това го нямат в менюто, и това го нямат и....а какво имат?... само това!, и да внимаваш като сядаш да не се изтърсиш от стола като един приятел, че не са от най-здравите. Има хубави гръцки ресторанти, кухнята е близка.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Какво беше реване? страшно познато ми звучи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
dog

Мнение от dog »

Има го в някои арабски магазини и бюфети.
Сиропиран блат за торта
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Абе заведи ги на някой готин ресторант и кажи, че е български. :D
Веднъж съм ходила на тази плаза и смело мога да кажа , че по -мизерно нещо в Монреал не съм виждала. Пък има хора там прекарват дните си с години - потрес направо.
Nabludatel

Мнение от Nabludatel »

Eh choveka popita za adresa vie veche pochnahte da objasnjavate kolko zle bili mandjite.

Edna dobra duma ne moze li da kazete za tova mjasto.
V Ottawa prodadoha Bg restoranta i sega vsichki plachat che njama kade da idem vav vtornitsite kogato se sabirame, po skoro ima ama tam njama shopska salata, meshana skara, shkembe chorba kolkoto i loshi da si bili v Bg restoranta.
Mai i vie plachete za prodazba na vashia, pak posle ste vi pitam po dobre li e bez nisto.
Stoni

Мнение от Stoni »

Предложих им аз на готвачите от другата тема ама втория проблем много пречи :wink:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

dog написа:
Lub0 написа:Аха, в мазето на циганската плаца, казва се със звучното българско име "Лю Петит Кавьо", има шкембе и мешана скараичка...

В случая е по-добре да занесеш баката с манджата, за да не ти се налага да се червиш, когато ти кажат че това го нямат в менюто, и това го нямат и....а какво имат?... само това!, и да внимаваш като сядаш да не се изтърсиш от стола като един приятел, че не са от най-здравите. Има хубави гръцки ресторанти, кухнята е близка.
Аз точно затова питам. Щото се начетох и наслушах на неприятни работи за "избата", а все пак ми се иска да ги заведа колегите някъде. Няма ли едно такова "етно" местенце в цял Монтреал, с рогозки по стените, трикраки столчета, глинени купички? Почвам да си мисля, че ако искам нещо такова, ще трябва сама да го направя. :? :cry:

Затова исках да разбера къде е това ново кафе София - да ида да го преслушам и да реша дали си заслужава да се излагам.

А реването, Любо, е нещо като сиропиран кекс.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
canat

Мнение от canat »

niama strashno Stoni,
samo triabva da ischakash da doidem :lol: (za sega sme na nivo - chakashti data za interviu) Eto i indipendent veche ima razni idei za rogozki i giuvecheta. Samo che men ne me biva po balgarskata kuhnia, moga da predlozha drugi "spezialiteti" i kokteili :D
Joy

Мнение от Joy »

Мда...крайно време е да се откриват български заведения. С българска кухня и българска музика- място където българина да се чувства у дома. Много ми е странно, че все още съществува тази ниша в бизнеса, т.к. страшно много предприемчиви българи пристигат и е пълно с много кадърни готвачи. Май е много по-трудна бизнес-средата тук отколкото в България. :roll:
Ако спечеля от тотото, канат, отварям веднага и те взимам за главен спец по салатките. :lol: Няма да казваме, че не са много български. :wink:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Ааа, Индипендънт не я мешайте у ресторантьорския бизнес. Тя предпочита да е клиент и да си хапва на спокойствие, докато другите готвят :lol:

Джой, ако отвориш български ресторант, аз държа да съм от почетните клиенти :lol:

(ама то било заразно да се говори от трето лице, пфу)
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Тамън с гоблени ще го украсите (ресторанта де). :dent:
Аз бях чувала,че е имало още един български ресторант, ама фалирал че нямал клиенти. Това беше отдавна. Сръбски някой знае ли или макенонски?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено