въпрос за университетите в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
pami

въпрос за университетите в Канада

Мнение от pami »

искам да питам дали има хора обучаващи се по специалност свързана с интериорния дизайн и дали въобще има такава специалност в канадските университети. искам да продължа образованието си в канада сега завършвам Лесотехническия университет в София - бакалавър . моля ако някой има информация да я сподели
Joy

Re: въпрос за университетите в Канада

Мнение от Joy »

pami написа:искам да питам дали има хора обучаващи се по специалност свързана с интериорния дизайн и дали въобще има такава специалност в канадските университети. искам да продължа образованието си в канада сега завършвам Лесотехническия университет в София - бакалавър . моля ако някой има информация да я сподели
Има да- страхотни програми на всякакво ниво- АЕС, DEC и университетски. От университетски бак по интериорен дизайн може директно да се мине на архитектурна магистратура. Но...за постъпване на бак по инт. дизайн трябва да имаш съответното колежиално образование и портфолио. Колежиалните програми са много интересни- дори бих казала доста по-интересни от университетските по мои много скромни наблюдения. :roll:
todor73

Re: въпрос за университетите в Канада

Мнение от todor73 »

pami написа:искам да питам дали има хора обучаващи се по специалност свързана с интериорния дизайн и дали въобще има такава специалност в канадските университети. искам да продължа образованието си в канада сега завършвам Лесотехническия университет в София - бакалавър . моля ако някой има информация да я сподели
Тая ще да е нова специалност :D , има ли още МТД в лесото, преди вътрешната архитектура беше предмет в МТД-то, та явно говориш за мебелна промишленост. Аз завърших това http://www.ulaval.ca/sg/PR/C1/1.367.01.html , но не знам дали ще ти свърши работа.
pami

Мнение от pami »

Joy значи нямам шанс направо да продължа мъгистър , мойта специалност по точно е инжинерен дизайн. todor73 последния випуск на мтд завършиха 2000г. брат ми беше от последните сега има ДПМ и инжинерен дизайн - изучават се почти всички предмети от МТД плюс проектиране на жилищни и обществени интериори и разни други предмети свързани с дизайна.,благодаря ти за линка но не разбирам френски а английски ти като завършил лесото мислиш ли че ми върши работа в чужбина и по точно в канада
pami

Мнение от pami »

todor73 извинявам се френския явно съм ви подвела сега видях че съм пуснала темата в грешния форум
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Здрасти пами,

каква е целта ти - да имаш канадска диплома или да продължиш образованието си за по-висока степен?
Също в университет ли държиш да учиш или в колеж?
Разгледай следната програма в алгонкуин колидж в отава :
http://extraweb.algonquincollege.com/fu ... 6148X03FWO&
Не познавам лично хора които са я завършили но самия колеж има много добра репутация
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Joy

Мнение от Joy »

pami написа:Joy значи нямам шанс направо да продължа мъгистър , мойта специалност по точно е инжинерен дизайн. todor73 последния випуск на мтд завършиха 2000г. брат ми беше от последните сега има ДПМ и инжинерен дизайн - изучават се почти всички предмети от МТД плюс проектиране на жилищни и обществени интериори и разни други предмети свързани с дизайна.,благодаря ти за линка но не разбирам френски а английски ти като завършил лесото мислиш ли че ми върши работа в чужбина и по точно в канада
Не знам. Но това е лесно да се провери на сайта на съответния университет. На самата програма би трябвало да си пише ясно какви са изискванията.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

По принцип архитектите бакалаври не влизат директно да учат магистърска степен. Кандидатстват наново, изисква се успех, порт-фолио ,препоръки , даже и някакъв стаж. Лично според мен в областта на архитектурата и строителството човек с университетско образование няма смисъл да учи колеж.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено