Неуспешно

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
engi

Неуспешно

Мнение от engi »

Може би има хора, за които интервюто е било неуспешно. Знам че не е много приятно, но човек никога не знае какво губи когато печели и какво печели когато губи.
Моля съфорумниците с отрицателен резултат да споделят своите впечатления. Предварително благодаря.
Големи надежди...
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

Хайде да вдигнем малко нагоре темата , то явно няма смелчаци да се впишат тук. Явно българина не е свикнал да губи, или поне повечето от нас. Дано всички успели да стигнат до Канада да се научат и да губят. Мисля ,че е важно...
В Канада от 24.05.2008
Blato

Мнение от Blato »

Seny написа:Хайде да вдигнем малко нагоре темата , то явно няма смелчаци да се впишат тук. Явно българина не е свикнал да губи, или поне повечето от нас. Дано всички успели да стигнат до Канада да се научат и да губят. Мисля ,че е важно...
И каква ще е файдата от това да кажат, че са ги скъсали - да стресират още повече чакащите интервю ли? Или да накарат някои хора тук да се чувстват по-велики от тях за това, че са успели и да злобеят на чужд гръб.

Могат да бъдат върнати по 2 причини - несъответстващи документи или недостатъчно ниво на език. И двете са до болка познати, така че никаква нова информация няма да получите.

Както казах темата е абсолютно безсмислена.
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

И каква ще е файдата от това да кажат, че са ги скъсали - да стресират още повече чакащите интервю ли? Или да накарат някои хора тук да се чувстват по-велики от тях за това, че са успели и да злобеят на чужд гръб.

Могат да бъдат върнати по 2 причини - несъответстващи документи или недостатъчно ниво на език. И двете са до болка познати, така че никаква нова информация няма да получите.

Както казах темата е абсолютно безсмислена.[/quote]

Разсъждавайки в този ред по-добре да закрием целия форум, щом всичко е ясно.
Нали има и хора които сега тръгват по този път. Защо да не се поучат от грешките на другите. Вярно е че има и такива които биха се почувствали "велики" но това си е типично българско. Ако има дори един човек на когото мога да помогна аз бих споделил мнение , било то и за мои грешки. Информацията на днешно време е доста ценна , сега остава някой да предложи и инфото във форума да се плаща. Човек ако може да разсъждава правилно би трябвало да отсее ненужното и да вземе само това което му трябва , но това си го решава сам , за да не му е виновен после някой. Повечето в този форум би трябвало да са с 'ъкъла си' щом са поели отвъд океана и повечето дори не ги връщат . На всички е ясно , че има риск да те върнат, няма такава застраховка, за мен е важно да намаля риска до минимум така както си реша: събирам информация.
Типично по български : не е важно да ми е добре, важно е на Вуте да е зле...
В Канада от 24.05.2008
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

и аз да добавя, че ако не бяха скъсаните при Орнер, които си казаха надали щяхме да можем да минем при Линда.
И на мен ми мина през акъла, леле, като ме скъсат дали ще пиша, но бях решила за добро или лошо ще пиша, че да кажа какво всъщност се е случило. На мен лично ми бяха повече от ползва хората, които обясняваха кои са им били слабите места, защо са били скъсани и тн. Опитах се да сведа рисковете до минимум, а другото беше - каквото сабя покаже.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Blato

Мнение от Blato »

Както казах могат да бъдат върнати по 2 причини - не съответстващи документи или недостатъчно ниво на език и слаба комуникативност. :idea: :idea:

Всичко друго - не ме хареса, не бях обръснат, мрази жените, мрази мъжете, не обича да и се говори за Канада ми за Квебек, най-голямата река не е тази ами тази и прочие и прочие глупости са си ала бала.... :nenam:

Всичко това е плод на тяхното въображение и тълкувание, което винаги е чисто субективно и много далеч от реалната причина за тяхното недопускане по-нататък в процедурата. Това разминаване си има обективно обяснение - човек е много по-склонен да обвини другиго за своите грешки и неуспех и да търси вината за това на всякъде другаде, но не и в самия него.

Затова се изказват мнения от рода, на "Тя не обича да и се говори за Канада, а иска за Квебек - тя е върла шувенстка и за това не ме допусна" или "Заяде се за документите, не и харесвали" - типичен пример за прехвърляне на отговорността върху другия.
Все пак е много по-лесно да се каже това от колкото "Домързя ме и не учих достатъчно езика" или "Бях послъгал малко с документите и когато ме хванаха се паникьосах и се оплетох", което вече е обективната причина за техния провал на интервюто.

Има и друг момент, върху който е важно да се помисли...

Тук са описани множество интервюта. Въпросите, които са били зададени на преминалите и на непреминалите, са едни и същи, не могат и да бъдат много различни доколкото си има определена схема, която се следва, но документацията и френският, който се говори са различни. От тук би следвал изводът, че причината за тяхното недопускане се крие точно там - в документите и френския. Това е фактор, който остава неизвестен за теб и ти не можеш да прецениш реално цялата ситуация за да си направиш някакъв достоверен извод за причината за тяхното недопускане. Няма логика да бъде и друго, освен ако на въпроса "Защо искате да емигрирате?" сте отговорили "Ми то аз не искам".

Тоест няма разлика в протичането на самото интервю от страна на представителите на Квебек, при тези, които са успели и тези, които не са успели. От което следва, че описанието на протичането на самото интервю - техническата страна на интервюто или зададените въпроси е напълно достатъчно и единственото обективно описание, което както казах е еднакво и в двата случая.

И поради описаните по-горе факти описанието на неуспешно интервю би ти донесло същите ползи както и описанието на едно успешно интервю. Освен, че няма ползи от този тип теми, бих казал, че има значителна вреда.

Неизвестността и несигурността пораждат страх от провал на интервюто. В резултат хората търсят някакво успокоение и поради пораженческото съзнание на човека, той търси утеха и съпричастност при тези хора, които не са успели, т.е. в тази тема. Вместо да си каже ”Ах тези не са ги пуснали, защото не са си научили френския, я да сядам аз и да уча” или ”Тези не са си подготвили добре отговорите за послъганите документи, чакай да видя какво може да ме пита и да си подготвя отговорите” в неговото съзнание изникват мисли от рода на ”Е поне няма да съм само аз ако не успея” или ”Тя и други не е пуснала, защото тя е…”. Причината за това е, че в този тип теми не се посочват обективните причини за неуспеха на тези хора понеже и те търсят причините за неуспеха си другаде, а не в себе си, което води до грешни изводи от страна на кандидатите и до пораженчески начин на мислене.

Т.е. казано по друг начин тази тема е абсолютно безполезна, освен ако не искате да злобеете на чужд гръб.

П.с. Причините за вашия успех не се крият, по твоите думи в неуспеха на другите и в информацията, която си извлякла от това, а във факта, че сте защитили нивото си на френски и документите са били наред (или поне не са събудили съмнение, ако не са били наред). Имайте повече вяра в себе си.

Поздрави
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

Темата излезе извън границите. Нека не се изказваме за това как ще минат интервютата, а за това как са минали нашите и всеки да избере какво да чете, защото едва ли има два еднакви случая, но може да има близки до нашите и да се поучим именно от тях(успешни или неуспешни). Пак да повторя, че ако всичко беше ясно, форума нямаше да го има. Ако някой иска да помогне, просто да го няправи. Нека не пълни темата с разсъждения относно други, защото най-малкото не ги познава.
В Канада от 24.05.2008
engi

Мнение от engi »

Следя форума от повече от година. Най- малко бих искал да "злобея на чужд гръб. Освен това не искам да се заяждам излишно. Но не мога да се стърпя с такива философски квалификации, коя тема е абсолютно безполезна и т.н.
Blato-обръщам се към теб лично - освен тези причини изброени от теб като единствени аз мисля че може да има доста други, но това вече би се тълкувало като заяждане така че спирам. Ако е проблем за теб да пишеш по която ида е тема просто не го прави.
Моля ако има някой неуспял по друга причина различна от упоменатата от съфорумника и има желание да сподели да го направи.
Големи надежди...
DEAS

Мнение от DEAS »

moiata idea be6e 4e ako si obiavil 7/8 triabva da moje6 da govori6 absolutno na vsi4ki temi svobodno pone 4as.za tova go opisah za tezi koito im predstoi teparva interviu i tezi koito teparva 6te popalvat formuliarite za da presmetnat pravilno vremeto koeto 6te im e neobhodimo da go dostignat a ne da se zablujdavat 4e 6te minat s travialnite vaprosi.za men li4no tova be6e edinstvenia 6ans da me dopusnat do interviu o.k. ne uspiah 6te nameria drug na4in no ne se sramuvam .napisah go da pomogne na niakogo, no kakto vinagii......
DSC-31.03.2006
Accuse de reseption-19.04.2006
Интервю-27.11.2006 15.00h-neuspe6no
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

Браво на DEAS . :thumbsup:
В Канада от 24.05.2008
Blato

Мнение от Blato »

engi написа:Следя форума от повече от година. Най- малко бих искал да "злобея на чужд гръб. Освен това не искам да се заяждам излишно. Но не мога да се стърпя с такива философски квалификации, коя тема е абсолютно безполезна и т.н.
Blato-обръщам се към теб лично - освен тези причини изброени от теб като единствени аз мисля че може да има доста други, но това вече би се тълкувало като заяждане така че спирам. Ако е проблем за теб да пишеш по която ида е тема просто не го прави.
Моля ако има някой неуспял по друга причина различна от упоменатата от съфорумника и има желание да сподели да го направи.
Тези философски квалификации са анализ на ситуацията. М да много лесно е да кажеш, че има МНОГО други причини, без да ги споменеваш конкректно. Звучи малко като - "там един тогава той така."

Но ако прочетеш мненията, на неуспелите, включително и това на DEAS ще видиш, че нещата винаги се въртят около това - френски и доукменти. Но явно в този форум хората предпочитат да се заяждат и да се радват на чуждото нещастие вместо реално да седнат и да се замислят какво как и защо.

Успех на всички, седнете и си учете френския, подгответе си документите както трябва и не слушайте квалификации от рода на "Тя, той са въли шувинисти и за това не ни пуснаха".

Вече напълно се убедих, че е безсмислено да се пише тук. Това беше последното ми мнение в този форум.

Поздрави
engi

Мнение от engi »

Дайте да не пишем защото Blato се обижда когато не сме съгласни с него.
Разбира се че всичко се изчерпва с френски и документи. Ако искам да ги изброя не мога защото са строго индивидуални причини както кандидатурата на всеки е строго индивидуална. Аз предложих който иска да сподели, но не добавих който не иска да не пише. Съжалявам за това и ако някой се чувства обиден за това че просто попитах се извинявам. DEAS благодаря за отговора !
Големи надежди...
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Ей, blato, сърдитко :wink: , ти ако така се сърдиш на всеки който ти опонира си готов за Радио Канада, те там така си говорят без никой да им опонира :) Стегни се, за това е форум да се изразяват мнения, ай наздраве :)
:beer: :beer: :beer:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

Zdr.
Za li4no potkrepiam Blato na 100% moite vigdania se pripokrivat s negovite , uspeha / zaguba se dalgi samo na 2 faktora - redovni dok. s realni raziasnenia po teh (TAPOE DA IMA6 DIPLOMA ZA VI6E I DA NEZNAE6 KAKVO SI U4IL , KAKVATIE SPICIALNOCTA I T.N. - MAKAR I DA NIAMA6 STAG PO NEIA KATO UPRAVDANIE, TRUDOVA KNIGKA I DA NEMOGE DA KAGE6 KAKVO RABOTI6 :twisted: ) , i frenskia - ama az sam go u4il ama tia/toi ne me pita tova koeto znam :shock: primerno nivo 8/7 , e kade sa pri4inite spored vas (za nekoi sa v izpitva6tia za drug si pravi samo kritika , 3 kosmosa mu e kriv .....) malko sa horata deto 4etat m/u redovete :idea: , koito go moge vse ne6to kiari koito go nemoge darpa lokuma :wink:
Нема, нема току си $#% майката.
Описание на гейзер от прост човек
http://vbox7.com/play:c94fc5bb
ramone

Мнение от ramone »

Според мен спорът,който се води по темата е абсолютно безсмислен и съфоромците,на които им предстои интервю нямат никаква полза от това!
Няма никакъв субективизъм на интервюто! Или събираш точките или не!
Дори владеенето на френски език не е най-важното условие за успешно интервю! Аз съм живия пример за това! Имам тежка форма на логоневроза и дори на български немога да си кажа името...,а който е учил френски език може да си представи как човек с моя проблем ще говори на този език... Почти всяка дума започва със съгласна
буква,а във всяко изречение има поне две съседни думи които започват със съгласна!:( Въпреки това минах успешно интервюто,което е доказателство че най-важно е колко точки събираш,а не колко добре говориш френски! Искам да се обърна към всички хора с логоневроза,които четат този форум и не смеят да си пуснат документите защото си мислят че ще ги върнат на интервюто! Само с едно изречение:
ВИЕ НЕ КАНДИДАТСТВАТЕ ЗА ИМИГРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ,А В КВЕБЕК! Сигурен съм,че които трябваше разбраха какво имам предвид...
На всички във форума с предстоящо интервю искам да пожелая успех!
И не си усложнявайте излишно Живота! Събираш ли точките,минаваш! Това си е самата истина!
:wink:
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
Заключено