Моля ви се дайте ми съвет

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)

kak e jivota v canada ?

Анкетата свършва на Съб Дек 09, 2006 2:23 am

zle ili dobre ?
1
10%
зле или добре
9
90%

Общо гласове: 10
kaloian_angelov
Обратна връзка:

Моля ви се дайте ми съвет

Мнение от kaloian_angelov »

Здравейте искам да отида в Канада . На 19 години сам и в момента уча английски . Става въпрос за кратко и лесно кандидатстване ? Чух , че в Британска Колумбия търсят работници ? Дайте ми съвет хора ! Моля ви ? Къде е по лесно за българи ? И каде мога да си намеря работа по лесно
:) Kaloiaaaaaan
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

стой си по-добре в Борово, това доколкото се сещам е доста хубав квартал :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

хаха, анкетата е дЪ бест! :rotfl: На въпроса ти - кратко и лесно кандидатстване няма. :wink: Хващаш статиите от портала и даваш наред, после през форума, после през Букурещ и така.... един хубав ден може и да се събудиш под канадско небе. :wink:

(що ли отговарям, като това си мирише на майтап? Ама севте....:shock: )
Let it go...
Аватар
totev

Мнение от totev »

просто момчето прави анкета дали предпочитаме да четем на кирилица или латиница :D
"Чух че в Британска Колумбия търсели работници", това ми напомня преди време в Пловдив се запознах с един пич, стар емигрант, решил да тръгва за Канада с екскурзията до Куба.Купил си билет ,това-онова, и ден преди да тръгне срещнал свой приятел на главната в Пловдив, та онзи му казал че в Канада е много студено зимата и да си вземе едно дебело палто...интересно нашия как не е знаел, че там където отива е студено :D
Та млади боровски момко, нещата не са точно така както изглеждат, понякога слуховете лъжат.И нашия приятел с палтото се изхарчил доста парички за палто, такова предемигрантско, а после какво се оказало, като започнали да падат кокосовите орехи в Онтарио си го биел в главата това палто за какво му е :D
...мразя мастика без айрян...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

ZDr.

Za kakvo ti e da idvash v Canada?
Ja pocheti malko vav foruma da vidis kakva kriza e obhvanala Canada i kakto si tragnal bez nikakvi vrazki ( kontakti ) samo loshi nesta te chakat.

Az pak chuvam che sled 1 Januari korporativnja danak v BG stjal da padne s 10 % steli da doidat stotitsi izvestni kompanii koito da davat rabota na balgarite.
( iztochnik filipne )

Samo na 2 km. ot teb strojat nevizdanno hubavi sgradi (a ne kato tuk darveni baraki ) v uchastatka po bul. Bulgaria do okolovrastnoto shose. ( iztochnik Kuma Lisa )

Chuvam che Kliment Ohridski e hubav universitet koito da te nauchi na svetovni nauki i da te priemat na rabota v tsjal svjat kato zavarsish. ( iztochnik Filipne i oste njakoi )

Ot Bg bolnitsite po hubavi bolnitsi njama i lekarite tam ne bili korumpirani, pomagali na horata den i nost da se izlekuvat. ( iztochnik Dok )

Predi da si kupis bileta za Canada se zamisli nad tezi vaprosi. Za kakvo ti e da idvas tuk, pri darvenite kasti, loshoto obrazovanie, i zdravna sistema kojato ne se grizi za horata.

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Ное 17, 2006 12:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Колкото по-млад дойдеш, толкова ще ти е по-лесно в Канада...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Kan_Tangra

Re: Canada

Мнение от Kan_Tangra »

hullboy написа:ZDr.
...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Krali Marko

Мнение от Krali Marko »

Lub0 написа:Колкото по-млад дойдеш, толкова ще ти е по-лесно в Канада...
...a nai dobre da ne idvash vaobshte :D :D :D , nalqgai si parcalite zastoto si mlad, uchi i si tarsi hubava rabota v BG.Ne si misli che tuka e lesno.Po hubavo ot BG nqma, a kato doidesh tuka posle trudno se vrashtas(tova ne e samo moe mnenie) - vse si mislish che ste pochne da ti haresva i ste se opravish :D ama uvi ne vinagi e taka kakto iskash.A nqkoi svikvat i daje im haresva :shock: , no hora vsqkakvi...
"Kakvoto sam si napravish, nikoi ne moje da ti go napravi" - narodna pogovorka
Clash

Мнение от Clash »

Mai si goljam entusiast :) Obache ne e lesno da ti otgovori chovek ednoznashno ... Canada e goljama i ima razlika m/u provinciite. Spored men e nai-dobre ako shte pristigash tuk da si PODGOTVEN - ne samo s informacija, a s predvaritelna rabota i/ili universitet. I legalno. :D

Ot prijateli znam, che procedurata za Quebec e dosta barza i, che povecheto balgari uchat v Quebec City ili v Montreal, tai kato e nai-evtino. No e mnogo trudno za rabota! Osobeno, ako ne si zavarshil neshto praktichno (to mai navsjakade e taka :) ). V momenta pokrai petrolnija bum se tarsjat dosta hora v Alberta.

Vse si mislja, che za teb e podhodjat varianta universitet + rabota. (E, ako mozesh da si pozvolish samo universitet, oshte po-dobre.) Taka shte si sazdadesh poveche prijateli, shte se orientirash i integrirash postepenno i po-bezbolezneno. I shte reshish sam dali da ostavash ili da se pribirash.

http://www.workopolis.com/ - tuk mozesh da se orientirash za pazara na trud v Canada
http://www.aucc.ca/can_uni/our_universi ... dex_e.html - za universiteti

Ne prenebregvai savetite i ot drugite saforumci - ima dosta hlajb i v tjah. I ne badi naiven - prouchvai, misli i badi PODGOTVEN!!! :)

Uspeh!! I pitai pak!
"should I stay or should I go now....
if I go it will be trouble and if I stay it will be double..."
Аватар
7George

Канада

Мнение от 7George »

Майна, бързо и лесно няма.

А пък без висше и трудов стаж шансовете са почти никакви за да се класираш като landed immigrant.

Ама ти научи френски и английски за начало. И то достатъчно добре, че да разбираш не само учителката.

Може и като студент да дойдеш да учиш. А най-лесно ще е да се ожениш за някоя канадка. Има доста сайтове за запознанства.

Сядай пред компютъра и разчитай само на себе си. Най-голямото ти предимство е, че си млад.

Тука търсят най-вече квалифицирани работници. Ти каква квалификация имаш?
И да знаеш, че Канада не става за гурбет - трябва да се заселиш тука, за да успееш малко или много.

Успех!
Embrace your climate change!
Аватар
myha

Мнение от myha »

Ela i vij i nai dobre sam si reshi ,ne gi slyshai ohlyvite ,kakto e kazal diado ti ''Raka da PIPNE, OKO da VIDI'' :lol:
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Lub0 написа:Колкото по-млад дойдеш, толкова ще ти е по-лесно в Канада...
Tva vaji za nasqkade samo ne mi e qsno 6to re6i da idva6 v Canada a ne drugade?
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Kaloqne, kaji mi za kvo iska6 po-to4no da si ustroi6 jivota v Canada i az 6ti svetna dali 6e go ima6 tva ili ne.
:beer: :beer: :beer:
Аватар
some

Мнение от some »

She triabva da te predupreda Kaloiane che zivota v Kanada ili e zle ili e dobre ili nito ednoto nito drugoto.
maryjoe

moze

Мнение от maryjoe »

Moze da se zapises da sledvas. Kolkoto si po-mlad, po-lesno se adaptiras. S tukasno obrazovanie si po-napred ot mnogo drugi i ako ne te plasi ba4kaneto ste se opravis. A zasto Canada smamo ti si znaes. Mislia 4e ako zapises Universitet nai-lesno ste te pusnat, no i pari struva. Taka 4e triabva da izberes ili da investiras v obrazovanie tuka ili v evropa. Taka mislia az.
Заключено