Не съм специалист по социала, но като гледам няма много ентусиасти които да ти отговорят, така че колкото знам толкова:
1) Parviat mi vapros ima li nachin canadskite slujbi da razberat za tvoi imot/zemia, koito ne si go deklariral na interview-to ili documentite, i da iskat da go prodadesh i da si svarshil parite ot nego predi da ti razreshat poluchavane na social.A i kak shte go napravish, ako si veche v Canada i niamash dostatachno sredstva za da se varnesh v BG?
Няма как да разберат освен ако ти сам не им кажеш. Това не е КГБ.
Ако обаче знаят за твой имот, могат да ти отпуснат помощ с уговорката че трябва да им занесеш документ че си го продал, /обясняваш им че за такъв документ се изисква доста време за да се извади/. Това е малко по-сложно, но не и невъзможно.
2) Vtoriat e kolko e social-a za semeistvo s 2 deca. Ot statiata na Mark (btw tia e super parche) razbrah, che za 1 chovek e 540$. No nikade ne pisheshe kakvo stava sas sledvashtite chlenove na semeistvoto. Te sashtata suma li poluchavat ili po-malka. Tezi pari dostatachni li sa za normalno izkarvane na meseca (ne govoria za lux) ili ne?
Социала е 800 $ за семейство с едно дете на месец. Може да ти отпуснат допълнително до 80$ за подпомагане на наема. Плащат ти картите за транспорт. За двете деца си получаваш детските по около 270 $, Лошото е че детските ги получаваш след около 4-5 месеца на куп, така че в началото не влизат в сметките. В зависимост от това какъв ти е наема, минимум си сложи 600$ с включено парно и топла вода /ако си намериш нещо по-евтино е супер/, ток около 25, телефон около 30, храна минимум 200$, всички останали разходи са непостоянни /карти за телефон, такси в училището, дрехи, и други непредвидени разходчета, /
3) S kakva suma triabva da si ostanal, che da kandidatstvash za social i te odobriat? Predpolagam, che ne triabva da si ostanal na 0-ta

Pone ot statiata na Mark razbrah, che moje da imash 100$ i da kandidatstvash, no tova pak mi se vijda malko. Vse pak parvia chek ot tiah shte go poluchish sled 1-2 sedmici i triabva da imash neshto za prez tova vreme.
Ако си останал със сума която ти стига само за един месец, можеш да кандидатстваш. Искат ти справка от сметката ти в банката, ако имаш. Питат те защо не си продадеш имота, ако имаш и си го обявил, и ти искат документи за да потвърдиш че си го продал.
4) Ima li social v drugite provincii osven Quebec? Po sashtia nachin li se kandidatstva za nego, usloviata sashtite li sa?
Това не знам.
Надявам се и други да ти отговорят.