Vaprosi za Sociala

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alexiworld
Обратна връзка:

Vaprosi za Sociala

Мнение от alexiworld »

Zdraveite saforumci,

Imam niakoi vaprosi po otnoshenie sociala. Ne che vaznameriavam s nego da se prepitava moeto semeistvo, no iskam da sam informiran ot vsiakade. :lol:

1) Parviat mi vapros ima li nachin canadskite slujbi da razberat za tvoi imot/zemia, koito ne si go deklariral na interview-to ili documentite, i da iskat da go prodadesh i da si svarshil parite ot nego predi da ti razreshat poluchavane na social.
A i kak shte go napravish, ako si veche v Canada i niamash dostatachno sredstva za da se varnesh v BG?

2) Vtoriat e kolko e social-a za semeistvo s 2 deca. Ot statiata na Mark (btw tia e super parche) razbrah, che za 1 chovek e 540$. No nikade ne pisheshe kakvo stava sas sledvashtite chlenove na semeistvoto. Te sashtata suma li poluchavat ili po-malka. Tezi pari dostatachni li sa za normalno izkarvane na meseca (ne govoria za lux) ili ne?

3) S kakva suma triabva da si ostanal, che da kandidatstvash za social i te odobriat? Predpolagam, che ne triabva da si ostanal na 0-ta :) Pone ot statiata na Mark razbrah, che moje da imash 100$ i da kandidatstvash, no tova pak mi se vijda malko. Vse pak parvia chek ot tiah shte go poluchish sled 1-2 sedmici i triabva da imash neshto za prez tova vreme.

4) Ima li social v drugite provincii osven Quebec? Po sashtia nachin li se kandidatstva za nego, usloviata sashtite li sa?

E tova e. Znam li moje oshte vaprosi da se porodiat v tazi tema?! :)
Аватар
мравката Z

Re: Vaprosi za Sociala

Мнение от мравката Z »

Не съм специалист по социала, но като гледам няма много ентусиасти които да ти отговорят, така че колкото знам толкова:

1) Parviat mi vapros ima li nachin canadskite slujbi da razberat za tvoi imot/zemia, koito ne si go deklariral na interview-to ili documentite, i da iskat da go prodadesh i da si svarshil parite ot nego predi da ti razreshat poluchavane na social.A i kak shte go napravish, ako si veche v Canada i niamash dostatachno sredstva za da se varnesh v BG?

Няма как да разберат освен ако ти сам не им кажеш. Това не е КГБ. :wink:
Ако обаче знаят за твой имот, могат да ти отпуснат помощ с уговорката че трябва да им занесеш документ че си го продал, /обясняваш им че за такъв документ се изисква доста време за да се извади/. Това е малко по-сложно, но не и невъзможно.

2) Vtoriat e kolko e social-a za semeistvo s 2 deca. Ot statiata na Mark (btw tia e super parche) razbrah, che za 1 chovek e 540$. No nikade ne pisheshe kakvo stava sas sledvashtite chlenove na semeistvoto. Te sashtata suma li poluchavat ili po-malka. Tezi pari dostatachni li sa za normalno izkarvane na meseca (ne govoria za lux) ili ne?

Социала е 800 $ за семейство с едно дете на месец. Може да ти отпуснат допълнително до 80$ за подпомагане на наема. Плащат ти картите за транспорт. За двете деца си получаваш детските по около 270 $, Лошото е че детските ги получаваш след около 4-5 месеца на куп, така че в началото не влизат в сметките. В зависимост от това какъв ти е наема, минимум си сложи 600$ с включено парно и топла вода /ако си намериш нещо по-евтино е супер/, ток около 25, телефон около 30, храна минимум 200$, всички останали разходи са непостоянни /карти за телефон, такси в училището, дрехи, и други непредвидени разходчета, /

3) S kakva suma triabva da si ostanal, che da kandidatstvash za social i te odobriat? Predpolagam, che ne triabva da si ostanal na 0-ta :) Pone ot statiata na Mark razbrah, che moje da imash 100$ i da kandidatstvash, no tova pak mi se vijda malko. Vse pak parvia chek ot tiah shte go poluchish sled 1-2 sedmici i triabva da imash neshto za prez tova vreme.

Ако си останал със сума която ти стига само за един месец, можеш да кандидатстваш. Искат ти справка от сметката ти в банката, ако имаш. Питат те защо не си продадеш имота, ако имаш и си го обявил, и ти искат документи за да потвърдиш че си го продал.

4) Ima li social v drugite provincii osven Quebec? Po sashtia nachin li se kandidatstva za nego, usloviata sashtite li sa?

Това не знам.

Надявам се и други да ти отговорят.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Alexi, ne se interesuwaj mnogo mnogo ot "Social", ako iska6 da si na po4it tuk (waw tozi forum) :`)). Towa e ne6to, sre6tu koeto sa mnozinstwoto ot pi6e6tite tuk, no ti sam wijda6 kolko ti otgowariat :`))

Az 6te ti otgoworia kratko (za6toto niamam mnogo wreme) :

1. Mislia, 4e ima
2. Kam 1000 $.
3. Moje da imate i 500 $ ostanali, no kolkoto po-malko ima6, tolkowa powe4e 6te polu4i6 prez parwia mesec.
4. Nawsiakade w Canada ima, no e pod razli4na forma i prawila spored men.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
No667

social

Мнение от No667 »

Za Manitoba sum chuval che ti plashtat naema i hazhodite po nego i na 2 sedmici ti davat pari,te sa za hrana ili za piene ili za cigari,koi kakto si preceni :)
Indiancite gi izpivat i izpsuhvat.
Sumata deto davat na 2 sedmici ne q znam,mai kum 150$,ama ne sum siguren.Tova sa sam chovek sum go chul che e.Ne znam za semeistva kak e,sigurno ima i decki i drugi pomoshti.
Tova da ti plashtata naema tuka e ,za da ne izpivat indiancite parite,a da ima kvartira,stoto ako im dadat tolkova pari nakup ste e vechno parti v mahalata :))
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
nana
Обратна връзка:

Мнение от nana »

Po-dobre e da se stremi6 da si nameri6 rabota.
alexiworld
Обратна връзка:

Doutochnenia :))

Мнение от alexiworld »

Priateli,

Blagodaria za vnimanieto. Radvam se, che vse niakoi se nameri da mi otgovori i da zashtiti imeto na tozi forum. Veche biah zapochnal da si mislia, che uprecite kam foruma izkazani predi vreme sa osnovatelni.

Iskam oshte vednaj da podchertaia, che naistina ne vaznameriavam da jiveia na social. Az sam programist i predpolagam, che rabota vse shte nameria. No vse pak sam i chovek sas semeistvo i 2 deca i sam dlajen da sam informiran otvsiakade za da ne gi ostavia v mizeriata, ako neshtata ne potragnat dobre v samoto nachalo!

Oshte edin pat blagodaria na vsichki, koito sa mi dali otgovor i na tezi, koito shte dopalniat kazanoto do tuk! Nadiavam se, che tova shte posluji i na drugi hora ot nashia firum.

Tova e! Uspeh! :D
Заключено