Kandidatstvane ot Kanada
Kandidatstvane ot Kanada
Zdraveite
Imam nqkolko vuprosa!Nadqvam se,4e shte se nameri nqkoi,koito da moje da mi otgovori!
1)Interesuva me dali nqkoi znae kakva e vuzmojnostta da se kandidatstva ot Kanada direktno,pri polojenie,4e imam prestoi pove4e ot 3 meseca i brat mi jivee tuk ot 3 godini???
2)Kakvi dokumenti trqbva da si prigotvq?
Shte sum mnogo blagodaren,ako nqkoi mi otgovori!
Imam nqkolko vuprosa!Nadqvam se,4e shte se nameri nqkoi,koito da moje da mi otgovori!
1)Interesuva me dali nqkoi znae kakva e vuzmojnostta da se kandidatstva ot Kanada direktno,pri polojenie,4e imam prestoi pove4e ot 3 meseca i brat mi jivee tuk ot 3 godini???
2)Kakvi dokumenti trqbva da si prigotvq?
Shte sum mnogo blagodaren,ako nqkoi mi otgovori!
трябва да си легално пребиваващ в Канада, за да можеш да задвижиш процедура за имиграция - примерно, да си записан да учиш в тукашен университет/училище за настоящата учебна година.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Легално е, но за да можеш да кандидатстваш за имигриране трябва да си с работна или студентска виза - посетителската не е достатъчна.nicholas написа:Kakavo imash predvid pod "legalno prebivavasht"?Az sum tuk sega,pri brat mi s viza za poseshtenie!Tova ne e li legalno?Ili imash drugo predvid?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
За имиграциия в Канада по точковата система няма такова нещо като "кандидастване на място". Дори и да се намираш физически в Канада, пак трябва да подадеш документите в канадско посолство извън Канада (единственото изключение е ако докато си в Канада се ожениш/омъжиш за канадски гражданин или постоянен жител и кандидатстваш по семейната категория).nicholas написа:t.e.nqma nikakuv nachin da kandidatstvam sega ot tuk?taka li?kakvi sa vuzmojnostite da go napravq sega ot tuk ili dokato sum tuk de:)
Това в кое посолство можеш да подадеш вече зависи от това къде и с какъв статус си живял през последната 1 година. Ако постоянното ти местожителство е в България, можеш да подадеш само в посолството в Букурещ.
Obey gravity ... It's the law!
1. Записваш се спешно да учиш като чуждестранен студент - малко скъпичко, пък и 1-вия семестър вече е почнал - най-рано януари ще почнеш, но пък записването не си го изпуснал - значи възможно при удължена или валидна виза.
2. Оженваш се спешно за канадска гражданка /пак май няма да можеш да останеш дълго време в страната/.
3. Намираш работодател, който спешно иска да те назначи на работа /е това вече е много трудно, да не кажа невъзможно, освен ако не си специален/
4. ... нямам идея
2. Оженваш се спешно за канадска гражданка /пак май няма да можеш да останеш дълго време в страната/.
3. Намираш работодател, който спешно иска да те назначи на работа /е това вече е много трудно, да не кажа невъзможно, освен ако не си специален/
4. ... нямам идея

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Hahaha:)
Mda!Tova i az se pitam!Nikoi ne vqrva6e,che shte polucha!Dori i az!Nqmam si nikakva ideq!Prosto brat mi mi prati pokana,az si podadoh dokumentite i kato otidoh da si vzema pasporta onazi mi kaza o6te predi da mi go e dala,4e trqbva nai-kusno do edi si koq data da sum vlqzal v Canada!6tqh da padna!Naistina!Znam li!Prosto nqkakuv kusmet!Tochno zaradi tova si mislq che ima nqkakuv nachin da ostana tuk LEGALNO,shtoto chestno da vi kaja,ne mislq,che v BG skoro shte se opravqt neshtata za obiknovennite hora,a az sum mlad i iskam da jiveq normalen jivot!
No qvno shte trqbva dase vurna obratno v Bg i edva li shte moga da se vurna obratno tuk...
Mda!Tova i az se pitam!Nikoi ne vqrva6e,che shte polucha!Dori i az!Nqmam si nikakva ideq!Prosto brat mi mi prati pokana,az si podadoh dokumentite i kato otidoh da si vzema pasporta onazi mi kaza o6te predi da mi go e dala,4e trqbva nai-kusno do edi si koq data da sum vlqzal v Canada!6tqh da padna!Naistina!Znam li!Prosto nqkakuv kusmet!Tochno zaradi tova si mislq che ima nqkakuv nachin da ostana tuk LEGALNO,shtoto chestno da vi kaja,ne mislq,che v BG skoro shte se opravqt neshtata za obiknovennite hora,a az sum mlad i iskam da jiveq normalen jivot!
No qvno shte trqbva dase vurna obratno v Bg i edva li shte moga da se vurna obratno tuk...
-
Izviniavam se za latinitsata, no ot okolo sedmitsa kirilizirashtia buton izchezna i ot dvata mi kompiutara.
Proveri kakvi shansove imash po provintsialnite programi. Brat v Kanada ulesniava poluchavaneto na PR v (ako ne se laja) Alberta, Manitoba i BC. Parvo se vzima sertifikat za selektsia, posle se kandidatstva pri federalnite. Shte ti se naloji da si idesh v Balgaria, no ako imash kasmet moje da uspeesh da se varnesh do godina.

Proveri kakvi shansove imash po provintsialnite programi. Brat v Kanada ulesniava poluchavaneto na PR v (ako ne se laja) Alberta, Manitoba i BC. Parvo se vzima sertifikat za selektsia, posle se kandidatstva pri federalnite. Shte ti se naloji da si idesh v Balgaria, no ako imash kasmet moje da uspeesh da se varnesh do godina.

"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Ако сега се прибереш в България в срока на визата си, следващият път ще ти дадат туристическа виза много по-лесно благодарение на факта, че вече си бил в Канада и си я напуснал без да нарушаваш условията и срока на визата си. Което, разбира се, важи единствено за тиристическа виза и няма нищо общо с имиграцията - за имиграция ще трябва да си кандидтстваш в Букурещ по етапния ред.nicholas написа: ... No qvno shte trqbva dase vurna obratno v Bg i edva li shte moga da se vurna obratno tuk...
Брат в Канада носи допълнително 5 точки и по федералната процедура.VorGrigorov написа: ... Proveri kakvi shansove imash po provintsialnite programi. Brat v Kanada ulesniava poluchavaneto na PR v (ako ne se laja) Alberta, Manitoba i BC ...
Obey gravity ... It's the law!