Днес мина успешно още едно интервю

НАШЕТО!Трябваше да започне в 11.00 часа,но ни поканиха с малко закъснение и всичко се започна в 11.20.Такаааааааааа, влезнахме в една малка стаичка мадам усмихната ни посрещна, ръкувахме се, поздравихме се и......започна съществената част.Госпожата започва с обяснения за това какво изисква цялата процедура за получаването на сертификата(тоест точките които трябва да се покрият).Явно при всеки интервюто протича по коренно различен начин.Ние неможем да се облачем, че сме били измъчвани.....даже напротив,Мадам е много любезна и мила,тя е дошла за да ни пуска и останах с убеждението че прави всичко възможно да се съберат заветните точки от кандидатите.....това не е мъчение а начин ако на някои нещо му липсва да се покрие с нещо друго,нещо което ще е в полза на кандидат емигранта.Искам да кажа да не се шашкате и да не си мислете, че жената иска да ви мъчи -просто иска от вас най доброто това което ще ви помогне за събирането на необходимите точките.Минават отговори само с ДА и НЕ.Наистина необича да и се теглят локуми...кратко и ясно. Усмихвайте се....наистина УСМИХВАЙТЕ СЕ, мен в момента устата ме боли но честно казано си заслужава

Когато ви пита нещо,а вие не я разберете не поглеждайте веднага към преводачката помолете я пак да повтори....повярвайте ми това и харесва повече,защото вижда че имате желание сами да се справите

Дори ако пак не я разберете ще го повтори но вече по друг начин просто и по елементарно,100% вече ще разберете въпроса.Ако незнаете какво да отговорите а разбирате въпроса...не го мислете много,много просто говорете да види че лексиката ви е добра дори и с малко повече граматични грешки,обича да води разговор, дори и стана забавно на едно изречение казано от мен ....но се усмихна и ми каза да повторя....тогава се получи.Наистина не си подсказвайте!!!!!!И будете спокойни аз в началото бях притеснена но това май изобщо не ми помагаше...после си казах "Абе аз какво тукааааааааааа все едно кой знае какво" и ето, че дори забравих бг-то и съм писана франкофон

Наистина обаче се гордея с френския който показах, и с този на мъжът ми.За въпросите които ми задаваше какво да ви кажа....ами по документите: работа,образование,знание за Квебек и по малко странични въпроси, но те са елементарни така че всеки би могъл да се оправи.Ако и се стри нещо подозрително пита доста и след време пак

Много мислете върху това какво искате да работите като начало.....макар че май само работа във фабрика и се харесва да чува

.Така...за въпросите ви казах( по формулярите), за общите въпроси за всеки е различно мен ми говореше за шансоните дали ми харесва да слушам кои изпулнители,къде и с кой говоря френски,мужът ми го накара сам да прецени на какво ниво е

беше скромен а тя доволна:)))))Ами това е от мен,просто не се притеснявайте, понякога е нужно да се съгласявате с нея , но не и да се принизявате,дръжте на достойнството си всички ние сме най-добрите

Ако съм забравила нещо питайте и УСПЕХ на всички след нас!!!!!