въпрос за professions en demande

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
jennnny

въпрос за professions en demande

Мнение от jennnny »

Здравейте, имам един въпрос за предпочитаните професии. Работя като програмист, а имам бакалавърска степен (3 години по канадските стандарти) по електротехника. Въпроса ми е ще ми признаят ли че упражнявам profession en demande или по-точно софтуерен инженер (4 години) при условие че нямам такава диплома? И също дори и да не е необходима диплома по информатика, ще го признаят ли след като моята диплома е 3 години? Ако някой е наясно ще се радвам да ми отговори.
canat

Мнение от canat »

po moe mnenie mozhesh da se klasifizirash za tarsena profesia kato
programist, ako imash dokazan stazh po neia (dogovor, preporaki i t.n.)
Te ne tarsiat diplomi, a profesii.

jennnny pisa:
ще го признаят ли след като моята диплома е 3 години?

otgovor:
Ako na diplomata pishe zavarsheno obrazovanie - Bachellor -da!
jennnny

Мнение от jennnny »

За договора няма проблем, имам и всичко е законно, но препоръка не е много уместно да искам от работа. А иначе имам предвид дали ще ми признаят Софтуерен инженер (4год) при условие че най-високата диплома която имам е 3год и е по електротехника? Проблема е че минавам на онлайн теста само ако ми признаят че имам profession en demande. Мерси за отговора :)
canat

Мнение от canat »

ti neshto barkash, ima 2 razlichni neshta:
list of favoured training & list of occupations in demand .
T.e. pri ednoto shte si slozhish diplomata za elektrotehnika,
a za drugoto shte si slozhish Софтуерен инженер.
Ako si mlad (pod 36) i znaesh frenski & angliiski advanced - tochkite shte ti stignat.
Uspeh!
nikito

Мнение от nikito »

качи си нивото на френския и английския и ще стане работата.
щото имаш все пак образование. езиците ще оправят нещата.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

canat, недей да объркваш човека с неверните си твърдения.
Основната ти самозаблуда е в следното твърдение:
Te ne tarsiat diplomi, a profesii.
Правилно е да се каже, че търсят професии, за всяка една от които е задължително да притежаваш точно определена диплома. Погледни още веднъж и двата списъка - за привилигерованите образования и за търсените професии и ще се убедиш сам.
Ето един например за търсена професия:
Ingénieurs électriciens et électroniciens - Diplôme universitaire de 1er cycle (4 ans)

Това означава, че ако не притежаваш посочената диплома, то не отговаряш на изискванията за търсена професия, па ако ще и 100 г. стаж да имаш по тази професия. И освен посочената диплома се изисква да имаш минимум 6 м. стаж по записаната в дипломата търсена професия.

А ето и пример за привилигеровано образование:
Génie électrique et électronique - Diplôme de 1er cycle sanctionnant 4 ans d'études à temps plein
Тук освен, че трябва да притежаваш посочената диплома, за да отговаряш на критериите за привилигеровано образование и съответно да получиш точките за това, то дипломата трябва да е получена до 10 г. преди датата на подаване на молбата за селекция, или в противен случай - кандидата трябва да има минимум 1 г. трудов стаж от последните 5 г. по записаната в дипломата професия.

Всички тези неща са записани в Правилника за селекция на чуждите граждани и по-точно в Анекс А на този правилник.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
canat

Мнение от canat »

LInko e prav , ne dogledah :oops: :oops: :oops:

(no pak pisah "po moe mnenie"......)
Заключено