Назначиха ми допълнително изследване за ТБ!!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Siluet
Обратна връзка:

Назначиха ми допълнително изследване за ТБ!!?

Мнение от Siluet »

По федералната процедура сме. На 5 септ. направихме медицинските в Грийберг, според Воденичарова всички резултати и снимки бяха наред. Две седмици след това се обадих в МОМ както ми каза момичето да проверя резултата, беше ми казано че са ни одобрени резултатите и да чакаме писмо за визи. На другия ден ми се обажда същата девойка от МОМ с новината че съпругата ми трябва да повтори рентгеновата снимка, на 27.09 е правим снимката в Грийнберг без да плащаме допълнително и ни се казва на 5.10 да звъннем за резултата.
Днес 29.09 ми се обажда девойката от МОМ че сега пък аз трябва да направя някакви изследвания допълнително. Звъня на Воденичарова в Грийнберг и разбирам че трябва да направя изследване за туберколоза в Диспансера по ТБ на ул. Кирил и Методий 78, 3 дена да ходя да давам храчка, после след 6 седмици ще има резултат от посявките и накрая нова рентгенова снимка след 05.12. Много се изненадах от това изследване, защото съм абсолутно здрав, не съм имал контакти с ТБ болни. Воденичарова каза че не съм имал никъкви признаци на заболявания по снимката. Единствено си мисля ,че може да е заради това че съм живял 6 години в Русия като студент!?
Знаете ли дали има други случаи с назначено такова изследване?
Златина
Обратна връзка:

Мнение от Златина »

При нас историята е същата и явно не сме единствените. Изискването на медицинската комисия е да има втора рентгенова снимка, направена не по-рано от три месеца след първата + споменатото от Вас изследване за туберкулоза. Ние много мислихме какво точно ги е усъмнило, но не можахме да достигнем до разумно предположение. Наскоро наш познат лекар сподели, че ако в ранните детски години човек често боледува от бронхити или бронхопневмония, това дава отражение на белия дроб, което сега може да се изтълкува погрешно като туберкулоза. Дали нашите случаи са такива?
Аватар
MARIETA

втора снимка

Мнение от MARIETA »

И при нас искаха втора снимка на мъжът ми, сега чакаме да видим какво още ще се сетят да поискат.
Той никога не е боледувал от такъв род заболявания.
...Имаме ли друг избор освен да направим всякакви изследвания каквито поискат?
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Интересно защо не са Ви предложили да направите Манту? Става за 2 дни все пак...
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
mikemastercorp
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

Hmm, stava interesnoo.. Az na 3 godinki sym boleduval ot bronhialna astma, za koeto sym lekuvan s medikamenti. Razbira se, za moe shtastie, ne sym stigal do respiratori i t.n, no sym bil kato edin malyk Arnold Shwarz.. v krakata. Sled tova sym jivial 5 godini v USSR, i mi e mnogo interesno, dali da spomenavam za tozi fakt sega kato gledam horata kak go svyrzvat, makar, che kato rabotih v UK, mi praviha takiva kartini, a i az samia se testvam ot vreme na vreme, i niama problemi zasega...

Shte vidim i shte pomislim kak da reagirame predi interview-to...

Ako niakoi drug, koito syshto e bil v USSR e imal takyv TB problem, neka drasne, da znam dali da go spomenavam ili ne na interview. Az sym bil do 8 klas tam, taka che ne sym predstavil diploma ot tam :)

Uspeh na vsichki, i btw, naistina ne e iasno zashto ne sa vi predlojili Mantu, pri polojenie, che stava za 1-2 dena i e mnogo po-byrzo i niama nachin da e dvuznachen otgovora dali/ili...
Az znam che ti znaesh che az znam :)
Аватар
nasko29
Обратна връзка:

Мнение от nasko29 »

nie minahme medicinski v greenberg na 15.09 i na 28.09 se obadiha ot mom 4e ni iskat dopalnitelni izsledvania na kravta tova sa ASAT ALAT POSLEDNATA KOMISIA V RUMANIA TAKA E RE6ILA.mnogo se u4udihme no pri nas vinagi e s problemi da spomena 4e biaha ni izgubili i medicinskite i slid niakolko imeila si gi platihme s dhl i gi polu4ihme.I taka vaprosnite izsledvania sa za samnenie za hepatit vapreki 4e nikoi ot nas ne e boleduval dori az kato studentka v medicinski koleg predi niakolko godini imam i vaksina protiv hepatit b.I taka kakav e problema da ni iskat takiva izsledvania neznaem? :( dali pogre6no e bil popalnen tozi formuliar ili e drugo.ve4e savsem ni omrazna da ni motat to i si mislime a sled tezi ok kakvo li o6te 6te posledva.dano pone da ne ni izgubiat pasportite 4e tova 6te bade varha na sladoleda.SPORED VODENI4AROVA TA TIA KAZA 4E SAS DRUGITE IZSLEDVANIA PROBLEMI NIAMALO NO TAZI POSLEDNA KOMISIA ISKALA I TEZI DOPALNITELNI REZULTATI .I GI IZPRATIHME.a sega 6te prodalgavame da 4akame.ima li i drugi s podobni problemi?
Заключено