Покана за интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
jordi

Покана за интервю

Мнение от jordi »

Здравейте съфорумци,

Изпратихме DCS на 20.06.2006 и получихме потвърждение на 28.06.2006, но все още нямаме покана за интервю?? Оттук следват няколко въпроса по които бих помолил за коментар.

1. Кога е нормално да я получим?
2.Ако не я получим, получаваме ли отговор че не сме одобрени?
3.Ако не получим изобщо някакъв отговор в разумния срок, как процедираме по-нататък.

Благодаря :roll:
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Няма страшно, ще ви пишат ако нещо не е наред - искат допълнителни документи или пък директен отказ. Добре е, че досега не сте получили такова неприятно писмо, много е вероятно скоро да получите покана за интервю за ноември-декември. В потвърждението, че са ви получили документите пише да се готвите за интервю през втората половина на 2006, нали? Ако е така може би е добре да ги питате в началото на октомври да не би да са ви пратили писмо, а то да се е загубило. Не знам, вие си преценете, но засега няма нужда да се притеснявате, всичко изглежда нормално. Успех!
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Ами ние подадохме на 07.07.06 и на 13.09.06 получихме покана (при положение, че ни искаха доплащане на таксата, поради кофти банков трянсфер).
Незнам къде чакате да си получите писмата, но ние си наехме пощенска кутия и досега (да чукна на дърво) не сме имали загубено писмо. Но......все пак човек никога не е застрахован. Та мисълта ми беше, че може да се е загубило писмото?!
Но.....при всеки различно върви със сроковете.
Сигурна съм, че при всяко развитие на нещата (покана, отказ, допълнителни документи...) ще попучите официално писмо.
Късмет и изчакайте още малко.
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
aneliya

Покана за интервю

Мнение от aneliya »

Не се притеснявайте и ние чакаме покана,но още я няма :D
1)DCS-31.05.2006
2)Получени във Виена -06.06.2006
3)Assuse de reception-12.06.2006
4)Интервю-???????? :roll:
jordi

Покана за интервю

Мнение от jordi »

Благодаря на всички,

Ще чакаме, и евентуално ще напишем е-майл след края на септември :roll:
aneliya

Покана за интервю

Мнение от aneliya »

Здравеите отново!
Преди малко извадих от пощ.кутия писмото!Казах си най-после.Но уви,до максимум два месеца искат сертификати от АФ на мен (основния кандидат) ми искат 8 ниво(B-2-1), а на съпругат ми 6 ниво. Не можем да покрием тези нива. Пишете ни какво да правим! :rev:
Аватар
kurta007

Re: Покана за интервю

Мнение от kurta007 »

aneliya написа:Здравеите отново!
Преди малко извадих от пощ.кутия писмото!Казах си най-после.Но уви,до максимум два месеца искат сертификати от АФ на мен (основния кандидат) ми искат 8 ниво(B-2-1), а на съпругат ми 6 ниво. Не можем да покрием тези нива. Пишете ни какво да правим! :rev:
Би трябвало срока да е 12 а не 2 месеца :idea: виж по-добре какво е написано,и даи малко инфо какви нива сте писали в DCS
comptable

Мнение от comptable »

Е, не може да бъде :idea: За тези нива ви трябват със сигурност 5-6 месеца/ ако почвате от началото/, а за 8 и повече. Вярно, че си зависи и от човека. Вие какви нива сте писали в DSC :?:
alkaponbg

Re: Покана за интервю

Мнение от alkaponbg »

aneliya написа:Здравеите отново!
как си с точките, дай повече инфо за вас
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
aneliya

Покана за интервю

Мнение от aneliya »

Сега ще ви пиша .По-спокоЙна съм вече.
Дават ни 12 месеца наистина.Искат ни на мен-водеща 4е или В2-2 или 8.На моят съпруг 2е или В2-1 или 6.Не знам по какви стандарти,но това са буквите и цифрите.Предверително в документите до Виена писахме -за мен 7 ниво,за него 4 .Точките ни стигат.Явно проблема е във възраста.Аз съм на 37,а той на 41,децата ни са на 17 и на 16 год.
НА КВЕБЕК ЯВНО НЕ ИМ ТРЯБВАТ ХОРА НА НАШИТЕ ГОДИНИ.
НЕЗНАЕМЕ ОЩЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМЕ......ЩЕ МИСЛИМ,А ОТ ВАС ЧАКАМЕ СЪВЕТИ :cry:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

B-тата са нивата на владеене на език според стандартите на европейския съюз.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Нас ни искат точно същите нива.Друг начин освен да се учи и да им се даде тва което искат аз не виждам :roll:
jim4o

Да видим кога е интервюто сега...

Мнение от jim4o »

Пуснали са ми писмо за евентуална дата за интервю през второто полугодие на 2006г.! :? Малии...те останаха почти няколко месеца до края на годината! :conf: Да видим кога и с кого ще се видим от bgcanda на Московска 9! :dent: Успех на всички и честито на тези с визите! :thumbsup:
1) DCS - 17.08.2006
2) Получени във Виена на 22.08.2006
3) Accusé de réception - 13.09.2006 (Пристига на 18.09.2006 по пощата)
4) 05.10.2006 - Писмо с искане на доп. документи
------------------------------------
Ici et maintenant
Заключено