Предпоследно питане

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Aninik

Предпоследно питане

Мнение от Aninik »

Надявам се да е последно, но за всеки случай :oops:
Enfant à charge
Enfant biologique de l’un ou l’autre de ses parents et qui n’a pas été adopté par une personne autre que l’époux ou le conjoint de
fait de l’un de ses parents; ou enfant adopté de l’un ou l’autre de ses parents.
Cet enfant est dans l’une des situations suivantes :
– il a moins de 22 ans et il n’est ni marié (célibataire, veuf ou divorcé) ni conjoint de fait; ou
– il est entièrement ou en partie et de façon continue à la charge financière de ses parents et
- est âgé d’au moins 22 ans, est aux études à temps plein* et n’est ni marié ni conjoint de fait; ou
- s’est marié ou est devenu conjoint de fait avant l’âge de 22 ans et est aux études à temps plein*; ou
- est âgé d’au moins 22 ans et est incapable de subvenir à ses besoins en raison d’une incapacité physique ou mentale.
L’enfant d’un enfant à charge est inclus dans cette définition.
* Pour être considéré comme étudiant à temps plein, l’enfant doit être inscrit de façon continue dans un établissement postsecondaire
accrédité, s’y présenter et y suivre activement à temps plein et sans interruption, au moins depuis la date où il a eu 22 ans ou depuis
la date où il s’est marié ou est devenu conjoint de fait, des cours de formation générale, théorique ou professionnelle.
От тук не ми става съвсем ясно, след като съпругът ми има дете от първият си брак, което няма да ни придружава, аз трябва ли да го вписвам в моята молба за селекция. Аз смятам, че не трябва, но моята учителка по френски каза, че и двамата със съпругът ми трябва. Търся арбитър. :twisted:
George

Мнение от George »

Ñïîðåä ìåí ó÷èòåëêàòà Âè ïî ôðåíñêè àêî èìà îïèò â ïîäãîòîâêàòà íà êàíäèäàò èìèãðàíòè è ñå å çàíèìàâàëà ñ ïîïúëâàíåòî íà äîêóìåíòèòå ïî ïðîöåäóðàòà ìîæå áè å ïðàâà ñ ìíåíèåòî ñè.Ïðåãëåäàéòå ñè èçèñêâàíèÿòà çà ïîïúëâàíåòî íà äîêóìåíòèòå è ïî òî÷íî âúâ Âàøèÿ ñëó÷àé-êàê ÿñíî è òî÷íî â äîêóìåíòèòå äà ñå âïèøå ÷å äåòåòî íÿìà äà Âè ïðèäðóæàâà è ñúùåâðåìåííî ÷å å îò ïðåäèøåí áðàê íà ñúïðóãà,çàùîòî êîëêîòî å ïî ïîäðîáíà èíôîðìàöèÿòà è áåç íåÿñíîòè òîëêîâà ïî áúðçî ùå âúðâèòå â ïðîöåäóðàòà
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравейте!Съберете повече мнения от пишещите в този форум!
Аз ще ви изложа само как познат във вашето положение постъпи.Подготви декларация от майката на дъщеря си,че няма да го придружава и остава при майката след това я завери нотариално и я представи.Във формулярите не я беше вписал.По този начин мина и му зададоха 2-3 въпроса относно това на интервюто.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Godis

Re: Предпоследно питане

Мнение от Godis »

Aninik написа:Надявам се да е последно, но за всеки случай :oops:
Enfant à charge
Enfant biologique de l’un ou l’autre de ses parents et qui n’a pas été adopté par une personne autre que l’époux ou le conjoint de
fait de l’un de ses parents; ou enfant adopté de l’un ou l’autre de ses parents.
...след като съпругът ми има дете от първият си брак, което няма да ни придружава, аз трябва ли да го вписвам в моята молба за селекция. Аз смятам, че не трябва, но моята учителка по френски каза, че и двамата със съпругът ми трябва. Търся арбитър. :twisted:
Ми погледни и си прави изводите.
Според текста трябва да го пишеш, няма значение дали ще идва или не.
mira91

Мнение от mira91 »

da triabva...spored razbiraneto na Kanada i na celia civilisofan sviat, deteto e i tvoe...sled kato e na saprugat ti
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не, не трябва.
Aninik, ние сме във вашата ситуация и децата ми от предишния ми брак, които няма да ни придружават, фигурират само в моята молба, но не и в тази на настоящата ми съпруга. Защото те не са осиновени от нея.
Нямахме никакви допълнителни запитвания от Виена тъй като въпросът си е пределно ясно регламентиран. Имаме дата за интервю - 16.10.2006 г.
Всичко останало е размисли, интерпретации и свободни съчинения на недостатъчно запознати с материята хора.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
George

Мнение от George »

Íàèñòèíà äåòåòî íà ñúïðóãà òè îò ïðåäèøíèÿ ìó áðàê å íåãîâî è òè íÿìàø îòíîøåíèå êúì íåãî ùîì íå ñòå ãî îñèíîâèëè òàêà ÷å å ïî-äîáðå ñàìî ñúïðóãà òè äà ãî âïèøå â ñâîèòå äîêóìåíòè êàòî íåãîâî äåòå ,íî è äâàìàòà äà íå ãî âïèñâàòå â ãðàôèòå çà ëèöà êîèòî ùå âè ïðèäðóæàâàò ïðè èìèãðàöèÿòà Âè â Êàíàäà .
Àêî ïðåöåíèòå ìîæå äà ñè íàïðàâè ñúïðóãà òè íîò.çàâåðåíî êîïèå íà ñúäåáíîòî ðåøåíèå çà ñâîÿ ðàçâîä è ïðåâîä,â êîéòî äà å âïèñàíî è äåòåòî ïðè êîãî îñòàâà è òàêà äà ñòàíå ÿñíî ïðè ñúïîñòàâêà ñ Âàøèÿ äîêóìåíò çà ñêëþ÷åí áðàê êîéòî ñòå ñè ïîäãîòâèëè âå÷å è ùå èçïðàòèòå ñ äðóãèòå äîêóìåíòè,÷å òîâà äåòå íå å òâîå è ñàìî ñúïðóãà òè èìà îòíîøåíèå êúì íåãî.Âñå ïàê äà íå çàáðàâÿìå,÷å êàíàäñêàòà áþðîêðàòè÷íà ìàøèíà íå õàðåñâà áúðçèíàòà è ìíîãî íå ïîëàãà óñèëèÿ äà ðàçáèðà ðàçëè÷èÿòà îò òåõíèòå ñè ñòàíäàðòè .
Aninik

Мнение от Aninik »

Благодаря на всички. Линко, аз си мисля като теб. Просто хората са написали по-общо, че който си има биологични деца, трябва да ги вписва, без да уточняват повече. И на пръв поглед излиза, че единият ако има - то всички имат и ги вписват. Няма да вписвам нищо пък ще видим. Още веднъж благодаря.
Заключено