HELP - допълнителни документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Helena

HELP - допълнителни документи

Мнение от Helena »

Моля за съвет:

Получих писмо от Виена с искане да се изпратят следните документи:
- официално доказателство за трудовия стаж от 2000 насам: трудова книжка и справка от НОИ :( ?!?
- Описание на длъжността, която съм заемала във фирмата, в която работя.

С DCS изпратих копие на трудовата книжка, от 2000 година не съм преназначавана (работя в същата фирма), макар че заплатата ми се е увеличавала, което ще се види от справката. Не е проблем да си изкарам справка от НОИ.

Как да постъпя? :shock: Да им пращам ли ново копие на трудовата книжка с нанесени промени в заплатата? Това, че ще има разлика с първоначално изпратените документи, няма ли да ми навреди?

Що се отнася до описанието на длъжността - на някой случвало ли му се е да му искат? :roll: И за какво може да я искат - може да се затрудняват как да ми класифицират специалността или бъркам?

Много благодря предварително за съветите :D
nikito

Мнение от nikito »

Как да постъпя? Да им пращам ли ново копие на трудовата книжка с нанесени промени в заплатата? Това, че ще има разлика с първоначално изпратените документи, няма ли да ми навреди?
Да, нанеси промените, направи си справка от Нои и ги превеждай,
не мисля че ще навреди нещо.
все пак не мислиш ли, че цели 6 години нема вписвано нищо по книжката ти, това е голям период. как да ти изчислят стажа, само атм ли си работила, ами на друго място.
на теб може да ти се струва странно, ама те как да проверят истината освен по документи? нали?
и споко.
nikito

Мнение от nikito »

много е важно инфото от тр.книжка с инфото от НОИ да съвпада, щот може в тр. кн. да пише че си назначена на работа без посочена длъжност, ама във справката в нои те осигуряват кат чистачка,
сори, ама фирмите правят какви ли не гадости, за да си спестяват кеша от осигуровки, така че внимавай
becks

Мнение от becks »

нанасят ти всички промени в трудовата книжка, пращаш служебна бележка, че към днешна дата работиш на еди-коя си длъжност. Пращаш им копия от трудови договори примерно. обясняваш, че по вина на фирмата не е била допопълнена трудовата ти книжка.
в трудовия ти договор длъжността би трябвало да е според този класификатор:
Национална класификация на професиите и длъжностите в Република България
http://www.mlsp.government.bg/class/store/listclass.asp
вадиш и еквивалента от Канадския класификатор, разпечатваш ги и им го пращаш.

А как точно ти искаха справака от НОИ? как е на френски "справка от НОИ"?

успех
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

la spravka de NOI :D ( шегувам се, разбира се)
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

само справката от Нои е доостъчна, така си спестяваш превода на мн ненужни страници от трудовата книжка
за да ти се издеде тази справка от НОИ - трябва да занесеш труднова книжка и УП 2 от последната месторабота
така само на 1 страница ти се попълват всички работени работи
става за около 2-3 седмици

минала съм цялата процедура без труднова книжка
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Нои преписват длъжностите от трудовата книжка и УП- то
така че няма опасност за "ЧИстачка"

А и все пак НОИ е държавна институция
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

Как точно се казва документа ти от НОИ. Защото аз като отидох да ми издадат Удостоверение за трудов стаж, те ми издадоха Справка за декларирани данни и за 8г стаж е 13страници, и ми я издадоха за 7 работни дни. А явно това вашето е различно!
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Пише:
"Удостоверение
Удостоверява се, че...., роден/а на....., е работил/а в България и е придобил/а осигурителен стаж, както следва:"
и следва табличка с графи "период на осигуреното време - от / до", "зачетено осигурено време в год/мес/дни", "кат.труд", "длъжност и особени условия в случай на І или ІІ категория труд". Последният ред от табличката е "всичко", където е сумиран общият стаж. Следва "Посоченият стаж гарантира права в РБ, съгласно трудовото и осигурителното законодателства". Подпис и печат. Това е.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Helena, ти като си пращаше документите към Виена, какво прати, само превода на трудовата ти книжка или какво? :?: :roll:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Бележката от НОИ е от гише за международни спогодби и е само 1 страница
L. Pasteur, 1854
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

RobinHood написа:Helena, ти като си пращаше документите към Виена, какво прати, само превода на трудовата ти книжка или какво? :?: :roll:
С DCS пратих само превода на трудовата книжка.

Ако наистина препишат длъжността от УП-то е добре, но ако не - става лошо.

А ако изобщо не пишат длъжността е най-добре, но ще видим, днес отивам да се боря с бюракратичната машина.
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Helena написа:А ако изобщо не пишат длъжността е най-добре, но ще видим, днес отивам да се боря с бюракратичната машина.
Успех и късмет! Пиши после какво е станало.
Като си помисля, че и аз пратих само трудова книжка и съм се заковала от 2003 година на една и съща работа....... :?
Срам, не срам ...какво е съкращението УП? :oops:
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

Не знам какво точно означава съкращението, но е формуляр, който се попълва от работодателя и описва какви длъжности си заемал от ...до и т.н

А и още нещо - дават ми 30 дневен срок да пратя документите. Някъде назад по форума четох, че са давали 60 дневен при поискване на допълнителни документи.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Helena,а ти кога си изпратила DCS до Виена?
Заключено