промяна на полета!?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ely-st

промяна на полета!?

Мнение от ely-st »

Здравейте, имам питане дали някой друг се е сблъсквал с нашия проблем и успял ли е да го разреши.
На 14.06 пристигнахме на гости цялото семейство при сестра ми с 6 месечни визи. Пътувахме през Холандия но не с KLM, а с Martinair те поемали тази дестинация лятото в натовареното време. Билетите и на 3-ма ни за до 14.12 валидни, но съпруга ми реши че ще се прибере по-рано т.е. септември. От агенцията от която си взехме билетите казаха че срещу 100 Евро може да се промени полета за друга дата. Всичко до тук добре, но като отидохме да променяме полета ни отказаха под предлог, че се сменя авиокомпанията по тази дестинация и въпреки договорните им отношения Martinair не са склонни да си дадат билета и ако искаме да го продадем и да купим еднопосочен - което е абсурд. Опитахме се от България да отменим полета за октомври, но от там пък ни казаха да си търсим компанията тук и с нея да се оправяме. Та в крайна сметка никой нищо не свърши.
Питането ми е ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е преодолял или не да си даде горчивия опит - имаме още 1 месец да се поблъскаме във вятърните мелници...
Благодаря ви!!!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

aми не съм се сблъсквал с такъв проблем, но тук винаги е жизнено важно като купуваш нещо да видиш дали има звездичка, точка, кръстче, 2 кръстчета и тем подобни. В твоя случай е било важно да погледнеш общите условия за продажба, смяна и връщане на билета. Винаги ги има, макар и малко хора да обръшат ввнимание на това-там всичко е написано, за всяка една такава ситуация, и колко ше ти струва смяна, отлагане или връщане на билета. Така ще може да си потърсиш правата
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Nai verojatno prichinata e che v BG ne sa si svarshili rabotata...
Martinair sa charter i vapreki che KLM po nkakava stranna prichina prodavat tehni biletii i gi kombinirat s redovnite si poleti te ne mogat da se vzaimozamenjat. Vinata e na tozi,koiot vi e prodal bileta.
Naprimer ot Canada ne mozesh da si kupish bilet za Martinair ot KLM i da go kombinirash s tehen polet.
ely-st

Мнение от ely-st »

След обаждане до София се оказа че билета ни е заменяем и KLM-София се ангажираха да се оправят с фирмата тук и да ни информират какво да направим от тук нататъка. Та в София са си свършили работата, а тук явно не им се занимава...
Заключено