Има ли някой, минал интервюто изцяло на английски?
Има ли някой, минал интервюто изцяло на английски?
Имам прятелка, която я очаква интервю на 18.10.2006. В първите документи до Виена отбеляза, че иска да мине интервюто изцяло на английски, което си го имаше и като възможност. Вярно, че въпреки всичко изкара 1 ниво френски в ИЧС, но всеки знае, че не е достатъчно за успеваемост и затова иска да го мине на английски. Има ли някой, който да го е правил и да е минал успешно интервюто?
Tова е, че тя има минимални познания по френски, да се запознае, представи, да обясни къде живее и.т.н., което не е достатъчно, за да се завърже разговор. А, това е една от целите на интервюто, освен да се провери верността по документите. Истината е, че все пак е допусната до интервю, въпреки че е писала, че предпочита да го мине на английски. Знаем, че ще е много трудно и затова питам дали някой друг се е пробвал.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Възможно е, ако на приятелката ти изобщо не й необходима нито една точка от тези 16 т., които се дават за владеене на френски, за да покрие необходимия минимум за селекция.
Аз не познавам такъв човек и не съм чувал за подобен случай, но все пак не е невъзможно...на теория.
Щом е получила покана за интервю, то явно тя е покрила изискваният минимум за предварителна селекция. И ако е писала някакво ниво на познания по френски, а не успее (не пожелае) да го потвърди, то дадените за това точки ще бъдат отнети и може да не успее да мине минималния праг за окончателна селекция.
Но ако и в молбата си за селекция е посочила 0-во ниво за владеене на френски, а все пак има покана за интервю, то има реални шансове за успех.
Аз не познавам такъв човек и не съм чувал за подобен случай, но все пак не е невъзможно...на теория.
Щом е получила покана за интервю, то явно тя е покрила изискваният минимум за предварителна селекция. И ако е писала някакво ниво на познания по френски, а не успее (не пожелае) да го потвърди, то дадените за това точки ще бъдат отнети и може да не успее да мине минималния праг за окончателна селекция.
Но ако и в молбата си за селекция е посочила 0-во ниво за владеене на френски, а все пак има покана за интервю, то има реални шансове за успех.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Да опита. Имаше един лаф - аз съм длъжен да питам/опитам.
Желая успех, но моят съвет е да заляга колкото се може повече над френския и да покаже някакво ниво на интервюто. Има още малко време, ако е изкарал/а едно ниво в ИЧС и продължи усилено с частни уроци, може да докара до 4 от 12 максимални, което никак няма да е зле в случая и с такива нива вече, мога да кажа, че има и познавам хора, които са минали успешно. А и трябва да покажеш, че имаш желание да учиш и научиш френския. Не случайно миналите с такива ниски нива 3-4 всички казват, че интервюиращият им чете лекция на края на интервюто за значението на френксия език в Кебек, адаптация и т.н. и т.н.
Четирите основни фактора, от които се събира повече точки са познания по език, образование, трудов стаж и възраст, като над първите три може да се потрудите, за да получите повече точки. Особено за езика. Забележете и точките, които дават за английския сравнени с френския. Да не говорим за придружаващите кандидати, които въобще не получават точки за английски.
Успех, учете френски и покажете, че имате желание да го научите.
Желая успех, но моят съвет е да заляга колкото се може повече над френския и да покаже някакво ниво на интервюто. Има още малко време, ако е изкарал/а едно ниво в ИЧС и продължи усилено с частни уроци, може да докара до 4 от 12 максимални, което никак няма да е зле в случая и с такива нива вече, мога да кажа, че има и познавам хора, които са минали успешно. А и трябва да покажеш, че имаш желание да учиш и научиш френския. Не случайно миналите с такива ниски нива 3-4 всички казват, че интервюиращият им чете лекция на края на интервюто за значението на френксия език в Кебек, адаптация и т.н. и т.н.
Четирите основни фактора, от които се събира повече точки са познания по език, образование, трудов стаж и възраст, като над първите три може да се потрудите, за да получите повече точки. Особено за езика. Забележете и точките, които дават за английския сравнени с френския. Да не говорим за придружаващите кандидати, които въобще не получават точки за английски.
Успех, учете френски и покажете, че имате желание да го научите.
По тая логика квебек трябва да е пълен с емигранти застот има доста хора с достата4но то4ки и без френски.AnnaR написа:Точките й стигат и без да се вземе под внимание френския.
Цялата работа с френския е да се убеди имиграциония 4е съответната персона сте се засели иммено в Квебек .
А като не знае6 Фр на ония му е ясно 4е има голяма вероятност да мине6 само танзит през Квебек.
А тия локуми с то4ките са -както му казваме в Бг -за замазване на положението.
Наи голяма тежест има СУБЕКТИВНАТА оценка на кебексия имграционен-така 4е ..... само с Енгл. според мене надежда има но е минимална.
Ami da ti kaja nqma majtap ama Quebec si e pylen s imigranti:):)bp_de написа:По тая логика квебек трябва да е пълен с емигранти застот има доста хора с достата4но то4ки и без френски.AnnaR написа:Точките й стигат и без да се вземе под внимание френския.
A ina4e za english-a spoki4:)
Da kara tam na kakyvto znae i da ne se plashi.
Ako stane stane, ako ne da obyrne na frenski vse shte stane i izleze neshto

Преди 4 -5 години това беше масовият случай , поне сред моите познати. Тогава на интервюто единственото, което ги интересуваше беше да проверят верността на документите, ако събираш точките нямаше проблеми. Познавам 3-ма минали през великото страшилище Пиер Петроф само на английски, а като си спомня какви легенди се носеха за него
За сега не знам, но надали са се променили.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
-
- Обратна връзка:
Може да покрива минимума точки преди интервюто, но нали и там дават точки, от които мисля че няма да вземе много. Понеже това са точки за мотивация, адаптация и познания за Квебек мисля. Та като не е на френски, изпитващия може да прецени да не даде точки за тия неща. Но както се казва винаги има изключения, да пробва и тогава ще разбере.
здравейте. Мъжът ми беше водещият кандидат и той не знае френски. аз знам съвсем малко. първоначално интервюто беше на английски после интервюиращата започна да задава въпросите си на френски, а преводачката ни превеждаше. така, че ние минахме без проблем и без френски, но за да успееш трябва да имаш стаж по една от тяхните предпочитани специалностти. и все пак е по-добре знаете френски, ше ви бъде от полза. Успех
Имало и такива хора. За първи път чувам и виждам. Единственото, което мога да кажа, е - Браво и Аплодисментиiordanka написа:здравейте. Мъжът ми беше водещият кандидат и той не знае френски. аз знам съвсем малко. първоначално интервюто беше на английски после интервюиращата започна да задава въпросите си на френски, а преводачката ни превеждаше. така, че ние минахме без проблем и без френски, но за да успееш трябва да имаш стаж по една от тяхните предпочитани специалностти. и все пак е по-добре знаете френски, ше ви бъде от полза. Успех

Има познати в Квебек, които със сигурност ще й помогнат за по-лесната адаптация.Bily T написа:Ана Р ако интервюиращият попита твойта приателка нещо от сорта
Защо с вашият перфектен английски и никакъв френски не се насочите към емиграция по федералната програма, а опитвате за квебек където официялният език е френски? кво ше отговори?
От друга страна си остава, че тя ще продължи да учи френски, защото ще й е необходим, въпросът е единствено интервюто да мине на английски, който говори свободно, а не да се срамува с лош френски, където да помага преводача.