Edmonton

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
voland

Edmonton

Мнение от voland »

Здравейте и поздрави от слънчева София... Днес термометрите тук удариха 33 градуса.
Приет съм в University of Alberta (Магистърска програма), Edmonton, но още не съм сигурен дали ще замина (мисля ,че няма да разполагам с достатъчно средства и засега спипендията ми не е пълна - вече повече от месец чакам отговор за това дали ще могат да ми окажат допълнителна финансова помощ). Ще ви бъда бладодарен ако приложите малко инфо за Едмонтон, за стандарта на живот, за това дали се намира трудно работа. Знам, че като студент мога да заработвам по 20 часа седмично, НО това е възможно и легално едва след 6-я месец, когато се издава и съответния Work Permit. До тогава възможно ли е да се работи нещо. И един важен въпрос - какви средства е нужно да се отделят месечно за храна?
Имате ли някакви впечатления за канадското образование като цяло?
А, какво ще кажете за Еdmonton?

Благодаря Ви предварително за помощта.
Аватар
Stef

Едм

Мнение от Stef »

Честито и успех в начинанието, но ако използваш бутона "Търсене" ще намериш отговори на някои от въпросите, а пък и който има стимул намира това което му трябва интернет е необятен :D и Google също.
УСПЕХ :wink:
Go big or go home.
bp_de

Мнение от bp_de »

voland
Спокоино - аз не живея постояно в Канада -само ходя на гости от време на време -но работа на 4ерно там колкото иска6.
Въпроса е ти дали си издражлив да я работи6 ?
koceto77

Мнение от koceto77 »

Voland, "on campus" може да започнеш да работиш веднага. Не трябва да чакаш 6 месеца. Това за 6-те месеца е ново и се отнася за работа "off campus". Тъй като си магистърска степен може да станеш TA(teaching assistant) на някой професор и това се заплаща отделно. Като TA ще водиш лабораторните упражнения. Има шанс обаче ако си TA на твоя supervisor да ти удържат парите от стипендията :lol: . Университета в Едмънтон е голям така че все ще има някаква работа като например в библиотеката или във Food Services. Също така може да караш пица на воля стига да можеш да си позволиш кола и застраховката за нея.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

кофтито е че като интернешънъл студент таксите ще са ти бая по-дебели от доместик, едва ли ТА ще може да ти покрие това. най важно е супервайзора да ти плаща, ама ако е някоя "гладна" лаборатория не се надявай много. абе аз от 3 години съм тука и така и не съм видял така прословутата "пълна стипендия"??? това май е само в главите на нашите медии, като кажат еди кой отиде да учи в Америка на "пълна стипендия" :rotfl: представям си някой който учи медицина, стоматология да му платят над 100 хиляди за обучението, ха ха , такова животно нема.
в най добрия случай за тебе при положение че таксите ще са ти поне 10 000 на година разкладката е = общежитие+полуглад+ТА до припадък, по добър вариант ако закачиш някои характерни за тук стипендии като NSERC, CIHR, CGS, други дребни провинциални награди, но за тях се кандидатсва една година по-рано. От тях може да си докараш още окло 20 хил на година, но не разчитай много на това, конкуренцията е жестока , а и не знам дали всички стават за виза студенти.
С две думи не е много розово положението, а с три думи най-добре се откажи, ако нямаш пари за вятъра. Както казва един форумец образованието е преди всичко бизнес тука... виж за нивото му ...друг въпрос, на дълга тема :)
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Zashto go otchaivash taka choveka ,Sasho ....
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JoroF написа:Zashto go otchaivash taka choveka ,Sasho ....
aми ако знаеш нещо оптимистично му го кажи, аз поне не виждам в неговото положение :( за какво да идва, толкоз пари да троши, и то за мастър, поне PhD да е, друг е въпроса ако иска да става перм резидент това е елегантен и по-лесен начин, ама...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено