Какво трябва да се купи от България непременно преди замин..
Какво трябва да се купи от България непременно преди замин..
Въпросът ми е адресиран към тези, които са вече в Квебек и могат да преценят какво непременно си струва човек да купи от България преди заминаване. Въпросът разбира се е много обширен и индивидуален, но мен най-много ме интересуват зимните дрехи и обувки. Аз предполагах, че топлите дрехи най-добре човек да ги търси в самата Канада, но отнякъде прочетох, че зимните дрехи и обувки там са много скъпи и не си струва човек да плаща скъпа цена за това, което може да закупи от България много по-евтино. Какво мислят тези, които вече са наясно с тази материя? Ако може няколко ценови примера! Предварително благодаря на всички!
- мравката Z
Вземете си всички дрехи които са ви удобни, модата е без значение. Тук можете да носите всичко. Ако имате здрави кожени обувки си ги вземете. Тук наистина има хубави обувки зимни, които започват от 60 долара нагоре. Якета и пуловери също има хубави, малко повече е необходимо да се обикаля и на намаление излизат по-евтини от България. Вземете си спално бельо, 2 персона, за да става и на по-големи легла, тук са по-скъпи. Сервизите за хранене, тези които са по евтини са от доста груб порцелан и малко грозни картинки, но ако сте претенциозни си вземете вашите. Ако можете.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
-
Sgunete si i legloto 4e tuka sa skupi!
6eguvam se ,da ne go natvarite! !!Za svedenie Papi, kupih si apreski za 60$ ot Aldo , vodonepromokaemi, davat gi do -25, a na sina mi botu6ite sa 25$ do- 35. Galo6i i gumeni botu6i o6te ne sa mi potriabvali. Tuka gi nosiat hora koito vutre v galo6ite sa s oficialnite si obuvki.Drugite nosiat apreski ili po- grozni boti,zimni , a v oficite se preobuvat.Samo tezi koito ne se preobuvat,slagat oficialnite si obuvki, a otgore namukvat gumeni botu6i, koito posle subuvat pred vratata na ofisa.
6eguvam se ,da ne go natvarite! !!Za svedenie Papi, kupih si apreski za 60$ ot Aldo , vodonepromokaemi, davat gi do -25, a na sina mi botu6ite sa 25$ do- 35. Galo6i i gumeni botu6i o6te ne sa mi potriabvali. Tuka gi nosiat hora koito vutre v galo6ite sa s oficialnite si obuvki.Drugite nosiat apreski ili po- grozni boti,zimni , a v oficite se preobuvat.Samo tezi koito ne se preobuvat,slagat oficialnite si obuvki, a otgore namukvat gumeni botu6i, koito posle subuvat pred vratata na ofisa.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
-
-
- miloto
- Обратна връзка:
bagag
Ami vzemi si nai-neobhodimite neshta, bez da vzimash stari drehi, niama smisal. Az tuk pulover oshte ne sam slojila, kakto i nito edna ot zimnite mi drehi. Prodavat se dosta hubavi botushi, iaketa i vsichko neobhodimo za da se ekipirash dobre za zimata.
Tuk naistina ima vsichko, taka che ne e neobhodimo da vzemesh vsichko, koeto ti popadne pred pogleda.
Tuk naistina ima vsichko, taka che ne e neobhodimo da vzemesh vsichko, koeto ti popadne pred pogleda.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
- Roza
На мен дебелите пуловери и чаршафите от Бг не ми свършиха работа .Леглата тук са по-различни и нашите чаршафи бяха само временно решение докато си купихме канадски.През зимата в Монреал носенето на дебели пуловери е непоносимо,защото където и да отида ,навсякъде е топло:в квартирата,в метрото,в автобуса,на работа,в магазините...По-практично е носенето на дебело зимно яке ,което при нужда може да се съблича.
Мисля,че купуването на удобни обувки от ест.кожа от Бг е добра идея.
Към дамите:елегантните високи обувки тук са почти неизползваеми.По-добре е да си носите здрави маратонки,че особено първите месеци пада голямо тичане
Мисля,че купуването на удобни обувки от ест.кожа от Бг е добра идея.
Към дамите:елегантните високи обувки тук са почти неизползваеми.По-добре е да си носите здрави маратонки,че особено първите месеци пада голямо тичане

Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Ima i tuk obushtari. Malko sled kato pristignah zanesoh na edin takav kupenite specialno predi zaminavaneto novi botushki na sina mi, toy dori ne gi prie. Izhvarlih gi i mu kupih novi boti, beshe v kraya na sezona i byaha na sale - za 9 dolara
. Toy ako vidi Bg obushtarite kakvi fakiri sa stanali...
Znachi az imam mnogo gorchiv opit s obuvki ot BG, vkljuchitelno i takiva, na koito pisheshe "Made in Italy"
. Nakraya obache namerih tova koeto mi tryabva. Obuvkite na Peshtera - malko po-skapi sa ot masovite bg obuvki, zaleli pazara, no se pravyat za Zapad i sa mnogo kachestveni i krasivi. Ako otida, obezatelno shte si kupya ot tyah. A inache i ot tuk mozhete da si kupite italianski obuvki, nikakav problem, ama na parvo vreme Peshtera varshi chudesna rabota za oficialni obuvki - i shte vi izleze po-evtino. Za po-grubi obuvki - za nosene s danki, spored men nyama nikakav smisal da kupuvate ot BG.

Znachi az imam mnogo gorchiv opit s obuvki ot BG, vkljuchitelno i takiva, na koito pisheshe "Made in Italy"

"Към дамите:елегантните високи обувки тук са почти неизползваеми."
Dobre de Roza,a kakvo nosiat jenite na krakata si?Samo grozni i prakti4ni obuvki li?Elegantni jeni niama li?Jena,koiato ne nosi obuvki s ostar vrah i visok,tanak tok......kakvo da ti kaja.
I vaob6te ima li hubavi jeni tam ili da o4akvam grozna kartinka ?
Vse ne mi se viarva da e tolkova tejko polojenieto s jenite.Mnogo nacionalnosti - vse 6te da ima i hubavi!

Dobre de Roza,a kakvo nosiat jenite na krakata si?Samo grozni i prakti4ni obuvki li?Elegantni jeni niama li?Jena,koiato ne nosi obuvki s ostar vrah i visok,tanak tok......kakvo da ti kaja.
I vaob6te ima li hubavi jeni tam ili da o4akvam grozna kartinka ?
Vse ne mi se viarva da e tolkova tejko polojenieto s jenite.Mnogo nacionalnosti - vse 6te da ima i hubavi!

Maverick, разбира се, че има хубави жени от всякакви националности
, но не ги правят хубави острите обувки с тънък ток. Просто тук модата е различна и все още европейските "тънкости" прелитат заедно с багажа на имигрантите. Ако си от по-бедните имигранти и не се движиш сред тукашните елегантни жени ще виждаш в метрото по-мръснички обувки, практични - тип маратонки от всякакъв вид, отрудени и забързани жени с ранички на гърба, а не с елегантни дамски чанти. Вече съм забравила как е у нас, но тук младите момичета носят едни дамски чантички - много интересни, с къса дръжка, лодкообразни, които се събират под мишница. Но с тях излизат вечер по дискотеки. Гримирани момичета рядко се срещат, още по-малко жени. Ами това е ! Ако смяташ, че тези работи загрозяват жените няма да намериш красавици.