Анемията проблем ли е?
Анемията проблем ли е?
Днес минахме медицинските в Грийнберг. Случайно стана ясно, че имам анемия. Струва ми се нелепо да ни спрат заради това, но не искам да се чудя цял месец. Има ли хора, на които им е отразено във формулярите, че имат анемия, но не са имали проблем?
-
С две думи - от мен разбраха
Лекарката ме попита нещо от рода на дали ми е бил нисък хемоглобина някога, аз помислих, че го е видяла в изследванията на кръвта (не знаех, че тя не знае). Казах й, че да, миналата година съм пила лекарства за това (железа някакви) и тя поиска да ми взимат пак кръв (за мое щастие тоя път от пръст), за да го проверят, и така... доста съм под нормата. Каза, че ще го отрази във формулярите и ще видим какво ще кажат от Букурещ.
Иначе, след бърза консултация с личния лекар, от днес почвам пак железата, така че ако поискат нови изследвания след месец да съм с по-добри показатели

Лекарката ме попита нещо от рода на дали ми е бил нисък хемоглобина някога, аз помислих, че го е видяла в изследванията на кръвта (не знаех, че тя не знае). Казах й, че да, миналата година съм пила лекарства за това (железа някакви) и тя поиска да ми взимат пак кръв (за мое щастие тоя път от пръст), за да го проверят, и така... доста съм под нормата. Каза, че ще го отрази във формулярите и ще видим какво ще кажат от Букурещ.
Иначе, след бърза консултация с личния лекар, от днес почвам пак железата, така че ако поискат нови изследвания след месец да съм с по-добри показатели

-
- Обратна връзка:
Здравейте!!!
Аз пък искам да попитам дали някой знае астмата дали е пролем. Синът ми е с бронхиална астма и се питеснявам дали това ще се отрази по някакъв начин. И изобщо аз ако не го спомена дали могат да разберат по някакъв начин? Ние сме на етап чакане на медицински, и не ми е ясно картонът на детето дали трябва да се носи, защото ако се носи, то в него е написано че има такова заболяване. Моля, ако някой е наясно да ми пише.
Аз пък искам да попитам дали някой знае астмата дали е пролем. Синът ми е с бронхиална астма и се питеснявам дали това ще се отрази по някакъв начин. И изобщо аз ако не го спомена дали могат да разберат по някакъв начин? Ние сме на етап чакане на медицински, и не ми е ясно картонът на детето дали трябва да се носи, защото ако се носи, то в него е написано че има такова заболяване. Моля, ако някой е наясно да ми пише.
Трябва да си малко луд, за да не полудееш съвсем!!!
-
- hankroum
- Обратна връзка:
Ne se pritesniavaite - anemiata i astmata vaob6te ne gi interesuvat. Edinstvenoto ne6to za koeto mogat da te sprat e ako si bolen ot tuberkoloza, ili druga zarazna bolest. ako si proboleduval tuberkolozza predi vreme i sega vsi4ko e nared pak mogat da e pusnat.
anemiata - do kolkoto si spomniam nemalak procent ot 4ove4estvoto e bolno ot tazi bolest.
spored men triabva pove4e da se pritesniava6 za finansite koito Canada 6te ti pogalne ot kade 6te si gi nabavi6. i kolkoto pove4e ima6 tolkova po dobre i po malko pritesnenia!!!
USPEH!!!
anemiata - do kolkoto si spomniam nemalak procent ot 4ove4estvoto e bolno ot tazi bolest.
spored men triabva pove4e da se pritesniava6 za finansite koito Canada 6te ti pogalne ot kade 6te si gi nabavi6. i kolkoto pove4e ima6 tolkova po dobre i po malko pritesnenia!!!
USPEH!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Здравейте и ние минахме на 12 юли. Направи ми впечатление, че прегледът е проформа. Според мен няма да направят проблеми за анемия. А вие ,Калпазанка, по-добре не споменавайте за астмата, защото все пак най-често астматикът ползва инхалатор всеки ден. Майка ми е педиатър-алерголог, мога да я питам могат ли да разберат за астмата на детето ви по урината.Мисля си, че ако не си признаете някоя болест няма как да ви я открият. На мен ми определиха на лявото око диагноза, която се среща при деца до 6 г. възраст и със сестра ми , която е очен лекар много се забавлявахме.Изобщо по мое мнение качеството на медицинския преглед в Грийнберг не струва 130 лв., но все пак това, че те ни преглеждат повърхностно е в наша полза. Успех на всички след нас, няма страшно.
проблем ли е,че вземам L-tyroxin...и ще го вземам занапред?
Дали е възможно да засечат,че съм на хормонални хапчета и какво да казвам?
Абе хора, споко!!!
Хормоналните изследвания са СКЪПИ. И в кръвта нормалното изследване, което правят на всички е за серопозитивност /васерман/ и хепатит /не съм сигурен за хепатита/ - САМО ТОВА.
Урина - гледа се дали има утайка и нивото на захарта /доколкото знам/. Така че:
За кръвта - не се притеснявайте изобщо. Ако вие не кажете от какво сте болни - много ще им бъде трудно да разберат.
За урината - същото.
Ако има хипертоници, примерно, или такива, които 'се притесняват и вдигат кръвно' - пийте си спокойно хапчетата - няма да ви разберат - ако не им кажете сами.
Ако пиете - хормони, противозачатъчни - пийте си ги спокойно. Имате ли гинекологични проблеми - РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ !
ЦИТОНАМАЗКА НЕ ИСКАТ!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ПО-МАЛКО ПРИТЕСНЕНИЯ.
Хормоналните изследвания са СКЪПИ. И в кръвта нормалното изследване, което правят на всички е за серопозитивност /васерман/ и хепатит /не съм сигурен за хепатита/ - САМО ТОВА.
Урина - гледа се дали има утайка и нивото на захарта /доколкото знам/. Така че:
За кръвта - не се притеснявайте изобщо. Ако вие не кажете от какво сте болни - много ще им бъде трудно да разберат.
За урината - същото.
Ако има хипертоници, примерно, или такива, които 'се притесняват и вдигат кръвно' - пийте си спокойно хапчетата - няма да ви разберат - ако не им кажете сами.
Ако пиете - хормони, противозачатъчни - пийте си ги спокойно. Имате ли гинекологични проблеми - РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ !

ЦИТОНАМАЗКА НЕ ИСКАТ!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ПО-МАЛКО ПРИТЕСНЕНИЯ.
Не се притеснявай за анемията. При жените е много често срещано.
А пък за болестите изобщо, нищо не могат да разберат, защото за да те изследват за всяка болест трябва да вземат много кръв и да пускат изследвания до догодина..което естествено никой не прави.
Казвай не на всичко и това е...моите изследвания ми ги правиха тук в Торонто и Английския ми беше толкова зле тогава, че само им казвах НЕ на каквото и да ме питаха и това е...пределно ми беше ясно, че изобщо немога да ги разбера..ама карай...никой нищо не го интересуваше...само да нямаш хив,туберколоза или рак и си ОК. Единствения им проблем е, че нещат канадското здравеопазване да плаща за тежко болни.
А пък за болестите изобщо, нищо не могат да разберат, защото за да те изследват за всяка болест трябва да вземат много кръв и да пускат изследвания до догодина..което естествено никой не прави.
Казвай не на всичко и това е...моите изследвания ми ги правиха тук в Торонто и Английския ми беше толкова зле тогава, че само им казвах НЕ на каквото и да ме питаха и това е...пределно ми беше ясно, че изобщо немога да ги разбера..ама карай...никой нищо не го интересуваше...само да нямаш хив,туберколоза или рак и си ОК. Единствения им проблем е, че нещат канадското здравеопазване да плаща за тежко болни.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
-
- Обратна връзка:
Благодаря много за успокоителните отговори на aseto и hankroum. Притесняваше ме и това, че при ваксинацията на ваксината "дифтерит/тетанус и коклюш" му беше бита само дифтерит и тетанус, защото даде алергия като астматик тогава. Това нали е написано в имунизационният картон, т.е. че е бита само ДТ. Предполагам че ще ме попитат защо е само ДТ, а не ДТК. И тук ми е притеснението да не се усетят. Мисля да кажа, че е дал алергия, но с течение на годините я е преодолял, ама знам ли...Все пак докато не минем все ще го мисля и ще се притеснявам.
Трябва да си малко луд, за да не полудееш съвсем!!!