V kakva valuta e po-dobre da nosia parite?
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
V kakva valuta e po-dobre da nosia parite?
Taman prochetoh koi kak si prenasia milionite va Ca. I mi se shte da popitam horata, koito veche sa tam - ima li razlika dali parite shte sa v CAD ili USD - t.e. da se buhtam li da obmeniam parite tuk, ili amerikanskiat dolar si vurvi i tam bez da "preturpia" ogromni zagubi
Яяяяя, колко много отговори
А това е наистина уместен въпрос, май. Особено за тези които така или иначе са се набутали да си купят скъпи долари:(, след това преди заминаването да ги обменят в BGL и после в CAD. Или е по-уместно да си държи човек по-голямата сума в USD и на място да ги смени - без да минава през трета валута - както е случая, ако се минава през лева?

А това е наистина уместен въпрос, май. Особено за тези които така или иначе са се набутали да си купят скъпи долари:(, след това преди заминаването да ги обменят в BGL и после в CAD. Или е по-уместно да си държи човек по-голямата сума в USD и на място да ги смени - без да минава през трета валута - както е случая, ако се минава през лева?
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Re: V kakva valuta e po-dobre da nosia parite?
Съвети на тема пари се дават много трудно – всеки знае най-добре какво да прави със собствените си пари, приеми написаното просто като мнение, без обезателно да е най-правилното.Elia написа:Taman prochetoh koi kak si prenasia milionite va Ca. I mi se shte da popitam horata, koito veche sa tam - ima li razlika dali parite shte sa v CAD ili USD - t.e. da se buhtam li da obmeniam parite tuk, ili amerikanskiat dolar si vurvi i tam bez da "preturpia" ogromni zagubi
Няма проблем да смениш валута на място в Канада – всяка банка или чейндж бюро ще ти смени US$ в СА$ без проблеми и без да се минава през друга валута. Така че ако парите ти са вече в US$ може би е най-добре да ги смениш когато пристигнеш.
Имай предвид обаче че в момента US$ е спаднал спрямо всички валути, включително СА$, така че срещу US$ които имаш в момента ще получиш по-малко СА$, където и да ги сменяш, просто като резултат от промяната на курса.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ima dosta mnenia oba4e, 4e sled Nova godina dolarut pak 6te po4ne da vurvi nagore, tui kato i bez tova v momenta e dosta podcenen, taka 4e po dobre iz4akai o6te malko!Имай предвид обаче че в момента US$ е спаднал спрямо всички валути, включително СА$, така че срещу US$ които имаш в момента ще получиш по-малко СА$, където и да ги сменяш, просто като резултат от промяната на курса

Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
ako imash USD nosi gi taka, tuka amerikanskia dolar se pokachva za razlika ot v evropa. sega e 1USD=1.33CAD, 1EUR=1.65CAD. NO TUKA MNOGO NE GO HARESVAT EVROTO I MALKO MU PODBIVAT CENATA, RAZBIRAI MARJA E PO-GOLIAM PONIAKGA STIGASHT DO 0.10 CAD. ZATOVA NOSETE SAMO USD ILI CAD I TO V BROI.
AKO IMATE LEVOVE V BG KUPETE CAD, AKO IMATE USD NOSETE GI TUKA SHTE GI SMENITE V CAD. TENDENCIATA E KAM POKAPVANE NA USD SPRIAMO CAD, TAI KATO BANK OF CANADA SHTE NAMALI LIHVITE PREZ 2004 GODINA,
HAVE A NICE DAY.
AKO IMATE LEVOVE V BG KUPETE CAD, AKO IMATE USD NOSETE GI TUKA SHTE GI SMENITE V CAD. TENDENCIATA E KAM POKAPVANE NA USD SPRIAMO CAD, TAI KATO BANK OF CANADA SHTE NAMALI LIHVITE PREZ 2004 GODINA,
HAVE A NICE DAY.
знаете ли какво струва осребряването на пътнически чекове в USD в канада като комисионна на банката, т.е. ако дам чек от 100 USD колко CAD ще получа?
някой пътувал ли е с поименен чек в USD и колко струва осребряването му в канадска банка , като си отворя сметка в USD и ми я "напълнят" с носените в поименния чек пари?
10х за отговорите ако дойдат де
аз мисля да си направя поименни чекове в CAD и USD и отделно да имам пътнически чекове в USD и в брой CAD. проблема с поименните чекове е, че парите ги имаш около 20-30 дни след депозирането в банката, но пък носиш само една хартийка, а не като при травел чековете с номинал от 100 долара - там носиш бая хартийки.
някой пътувал ли е с поименен чек в USD и колко струва осребряването му в канадска банка , като си отворя сметка в USD и ми я "напълнят" с носените в поименния чек пари?
10х за отговорите ако дойдат де

аз мисля да си направя поименни чекове в CAD и USD и отделно да имам пътнически чекове в USD и в брой CAD. проблема с поименните чекове е, че парите ги имаш около 20-30 дни след депозирането в банката, но пък носиш само една хартийка, а не като при травел чековете с номинал от 100 долара - там носиш бая хартийки.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Не, не са чак такава "набутвация" - таксата за издаване не е голяма, но е добре все пак да провериш колко е. А като дойдеш тук ще ти ги осребрят без такса. Предимството им е че ако недай Боже ги загубиш или ти ги откраднат, можеш много по-лесно да ги анулираш и няма да си загубиш парите, докато ако ги носиш в кеш и го загубиш или те оберат, възстановяване на парите няма.Elia написа:Ami tezi patnicheski chekove ne sa li edin vid "nabutvacia"?
Niakoi moje li da kaje neshto poveche po vaprosa - nekak si ne mi hnaresva ideiata da si prenasiam parite v sutiena ili chorapite...
Всъщност може би е най-добре да помислиш за някаква комбинация - част от парите в кеш, част от парите в чекове или банкова карта, както на теб ти е най-удобно.
Be yourself - no one else is more qualified.