V kakva valuta e po-dobre da nosia parite?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

V kakva valuta e po-dobre da nosia parite?

Мнение от Леля Екимка »

Taman prochetoh koi kak si prenasia milionite va Ca. I mi se shte da popitam horata, koito veche sa tam - ima li razlika dali parite shte sa v CAD ili USD - t.e. da se buhtam li da obmeniam parite tuk, ili amerikanskiat dolar si vurvi i tam bez da "preturpia" ogromni zagubi
Аватар
clio
Модератор

Мнение от clio »

Яяяяя, колко много отговори :oops:
А това е наистина уместен въпрос, май. Особено за тези които така или иначе са се набутали да си купят скъпи долари:(, след това преди заминаването да ги обменят в BGL и после в CAD. Или е по-уместно да си държи човек по-голямата сума в USD и на място да ги смени - без да минава през трета валута - както е случая, ако се минава през лева?
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Аватар
Koko

Re: V kakva valuta e po-dobre da nosia parite?

Мнение от Koko »

Elia написа:Taman prochetoh koi kak si prenasia milionite va Ca. I mi se shte da popitam horata, koito veche sa tam - ima li razlika dali parite shte sa v CAD ili USD - t.e. da se buhtam li da obmeniam parite tuk, ili amerikanskiat dolar si vurvi i tam bez da "preturpia" ogromni zagubi
Съвети на тема пари се дават много трудно – всеки знае най-добре какво да прави със собствените си пари, приеми написаното просто като мнение, без обезателно да е най-правилното.
Няма проблем да смениш валута на място в Канада – всяка банка или чейндж бюро ще ти смени US$ в СА$ без проблеми и без да се минава през друга валута. Така че ако парите ти са вече в US$ може би е най-добре да ги смениш когато пристигнеш.
Имай предвид обаче че в момента US$ е спаднал спрямо всички валути, включително СА$, така че срещу US$ които имаш в момента ще получиш по-малко СА$, където и да ги сменяш, просто като резултат от промяната на курса.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Sven
Обратна връзка:

Мнение от Sven »

Имай предвид обаче че в момента US$ е спаднал спрямо всички валути, включително СА$, така че срещу US$ които имаш в момента ще получиш по-малко СА$, където и да ги сменяш, просто като резултат от промяната на курса
Ima dosta mnenia oba4e, 4e sled Nova godina dolarut pak 6te po4ne da vurvi nagore, tui kato i bez tova v momenta e dosta podcenen, taka 4e po dobre iz4akai o6te malko! :-)
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Molson

Мнение от Molson »

ako imash USD nosi gi taka, tuka amerikanskia dolar se pokachva za razlika ot v evropa. sega e 1USD=1.33CAD, 1EUR=1.65CAD. NO TUKA MNOGO NE GO HARESVAT EVROTO I MALKO MU PODBIVAT CENATA, RAZBIRAI MARJA E PO-GOLIAM PONIAKGA STIGASHT DO 0.10 CAD. ZATOVA NOSETE SAMO USD ILI CAD I TO V BROI.
AKO IMATE LEVOVE V BG KUPETE CAD, AKO IMATE USD NOSETE GI TUKA SHTE GI SMENITE V CAD. TENDENCIATA E KAM POKAPVANE NA USD SPRIAMO CAD, TAI KATO BANK OF CANADA SHTE NAMALI LIHVITE PREZ 2004 GODINA,
HAVE A NICE DAY.
pumpy

Мнение от pumpy »

знаете ли какво струва осребряването на пътнически чекове в USD в канада като комисионна на банката, т.е. ако дам чек от 100 USD колко CAD ще получа?
някой пътувал ли е с поименен чек в USD и колко струва осребряването му в канадска банка , като си отворя сметка в USD и ми я "напълнят" с носените в поименния чек пари?
10х за отговорите ако дойдат де :lol:

аз мисля да си направя поименни чекове в CAD и USD и отделно да имам пътнически чекове в USD и в брой CAD. проблема с поименните чекове е, че парите ги имаш около 20-30 дни след депозирането в банката, но пък носиш само една хартийка, а не като при травел чековете с номинал от 100 долара - там носиш бая хартийки.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ami tezi patnicheski chekove ne sa li edin vid "nabutvacia"?
Niakoi moje li da kaje neshto poveche po vaprosa - nekak si ne mi hnaresva ideiata da si prenasiam parite v sutiena ili chorapite... :lol:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Elia написа:Ami tezi patnicheski chekove ne sa li edin vid "nabutvacia"?
Niakoi moje li da kaje neshto poveche po vaprosa - nekak si ne mi hnaresva ideiata da si prenasiam parite v sutiena ili chorapite... :lol:
Не, не са чак такава "набутвация" - таксата за издаване не е голяма, но е добре все пак да провериш колко е. А като дойдеш тук ще ти ги осребрят без такса. Предимството им е че ако недай Боже ги загубиш или ти ги откраднат, можеш много по-лесно да ги анулираш и няма да си загубиш парите, докато ако ги носиш в кеш и го загубиш или те оберат, възстановяване на парите няма.
Всъщност може би е най-добре да помислиш за някаква комбинация - част от парите в кеш, част от парите в чекове или банкова карта, както на теб ти е най-удобно.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Заключено