Историята продължава, кажете ако знаете

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Krassima

Историята продължава, кажете ако знаете

Мнение от Krassima »

Та значи, ние чакаме покана за паспортите. Медицинските ни Одобриха на 21.04, а от тогава вече минаха два месеца, след това, за мъж ми имаше допълнителни медицински, които той направи и ги одобриха още на 08.06 и казаха да чакаме. От тогава 10 дни и нищо. Молбата ми е : дали мога да им напиша, че 60 дневния срок от одобрение на медицинските е изтекъл или къде пише какъв е срока в подобен случай, за да се позова на него. Че билети за полет имаме и багажа сме стегнали :P , а визи нямаааааа :roll: И въобще да им пращам ли парите за визи, може пък да се позасилят или не... :nenam: Ако може да помогнете със съвет, помагайте и ви желая КЪСМЕТ, ама МНОоооооооооооооГО!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Моя съвет е да пишете мейл и да ги питате дали изискват още нещо от вас, за да ви пратят покана за визи. Става бързо с мейлите, ако пратите днес, до края на деня ще ви отговорят - най-верятно ще ви пратят мейл да си пратите паспортите. И действайте бързо.
бъди красив труп!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Започвам да пиша още сега! много благодаря, като че ли ми трябваше тази подкрепа, аз също съм на мнение , че трябва да пиша, ама не бях сигурна, дали е редно да ги притискаме, но сега щом казвате, пиша и пращам и ..... се моля!Благодарности за сега! Ако някой друг има идея, ще се радвам да я чуя!
QUI VIVRA, VERRA
boriss

Мнение от boriss »

Ne sym ubeden che ima takyw srok za odobrenie. Az si chakah celi 4 meseca ot medicinskite do pokana za visa. Za utochnenie po federalnata programa.
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Пишете и ги притеснявайте по-често :D ,така де иначе ще се бавят ощел(.Успех
haimana

Мнение от haimana »

Благодаря Ви! Вече им написах едно писъмце и още в пет без нещо го изпратихме, да им влезе в работния ден на държавните служители, все пак :lol: а последните два месеца сме им написали три писма, та това ще е четвъртото, всеки път отговарят и общо взето в духа на това, че чакат последните мед. резултати, но и тях одобриха и оттогава минаха 10 дни, та сега стискайте палци да "получат намерение" да ни изпратят поканата да си пращаме паспортите, че е време да летим и ние, така, де :krila:
Godis

Re: Историята продължава, кажете ако знаете

Мнение от Godis »

Krassima написа: Молбата ми е : дали мога да им напиша, че 60 дневния срок от одобрение на медицинските е изтекъл или къде пише какъв е срока в подобен случай, за да се позова на него. Че билети за полет имаме и багажа сме стегнали :P , а визи нямаааааа :roll: И въобще да им пращам ли парите за визи, може пък да се позасилят или не... :nenam: Ако може да помогнете със съвет, помагайте и ви желая КЪСМЕТ, ама МНОоооооооооооооГО!
Какъв е този 60 дневен срок дето се появява тук ?
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Добре, де, сигурно съм в грешка, НО все пак мисля че полезно да се знае- има ли или не такъв срок? Аз съм останала с впечатлението от прочетеното и споделеното до тук, че в дву-месечен срок, след датата на одобрение на медицинските следва да ти изпратят покана за изпращане на паспортите. Само че този срок МОЖЕ ИЛИ НЕ МОЖЕ- НЕ ЗНАМ, може да се промени, в случай, че ти поискат допълнителни изследвания, ето това е и моя въпрос- има ли или няма такъв срок, това е! Ако някой знае нещо по въпроса, нека сподели!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

poznavam hora koito poluchiha pokana za viza edin mesec sled medicinskite !......aaa az chakah 6 meseca sled med.mejdu drugoto kintite gi biah platil vsichkite .po procedurata za QC.
THE LAST LINE OF DEFENSE
Godis

Мнение от Godis »

JoroF, помниш ли че имаше даже и над година след медицинските. Та се налагаше да правят медицински втори път.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Няма такъв 60-дневен срок, Krassima. Ако прочетеш още един път придружителното писмо, което са ти изпратили заедно с формулярите за медицински, ще видиш че е упоменат дори един приблизителен срок от 9 месеца за финализиране на процедурата (получаване на виза) след датата на медицинските изследвания.
А от инструкцията за медицинските изследвания, изпращана също заедно с формулярите се разбира, че имиграционните служби следят за крайния срок на валидност на изследванията и имат предвид, че е необходимо и време за подготовка за заминаване. И нещо повече, в инструкцията буквално си е написано, че предимство имат изследванията на бъдещите студенти, за да не им се попречи на навременното започване на учебната година.
Така че въоръжи се с търпение и чакай писмото за изпращане на паспортите. Ако това качество ти е чуждо обаче, ;) то може да използваш номера с предварително купените билети или някой друг такъв.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Благодаря, Linko! Аз имам много търпение, ама сега си мисля, че сме поизбързали в плановете, предвид на това, което ми написа. И това е лошо. Защото имаме билети, а и подадох молба за напускане, защото явно много повярвах в това, че нещата ще се подредят и лятото ще заминем. Като гледах как вървят нещата при другите, които минаха интервюто с нас. Е, сега вече, ако нещата се развият в благоприятна посока и до 26.07. всичко се уреди- жив късмет! А иначе в писото им написах вече за билетите и за намерението ни да заминем и да се установим възможно най-бързо! Ако днес отговорят - ще пиша!
Благодаря на всички, Късмет на всички и .... ние ще го мислим :roll:
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

естествено, че ще започнеш да се подготвяш - сега като се замисля, започвам много да се замислям :lol: и стигам до извода, че по-добре да не избързвам с напускането на работа и взимането на билети! от друга страна то си трябва време - отписване от НОИ, зъби, сбогуване, багаж .....
Пожелавам ви възможно най-бързо получаване на поканите и попътен вятър!
Savoir c'est pouvoir!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Отпуши се- най-после! Ето я новината- вчера писах до Букурещ, а днес ми отговориха с един лист по мейла - ДА ПРАЩАМЕ ПАСПОРТИТЕ И ДА СПАЗВАМЕ ТАМ, ВСИЧКИ УСЛОВИЯ И СРОКОВЕ И Т.Н. аКО МСИЧКО ИМ ИЗПРАТИМ ДО 15 РАБОТНИ ДНИ ЩЕ ИМАМЕ ВИЗИ!Е, това е приказка вече! Благодаря на Линко, Гробарите, Аббе и всички, които бяха съпричастни. Имат си те значи едно такова писъмце, дето го пращат на такива, дето им досаждат, защото там пише- не пишете вече, ще ви го приключим това досие, щото ако пишете пак ще удължим срока на 30 дни :roll: Абе, добре, добре, аз съм доволна, а сега ето какво смятам да пратя :
- документ за платена такса
-снимки с данни за цвят на очите и ръст
- паспорти, международни
-писмото, което са ми изпратили
-анекс 4 - декларация за парите

Последните две неща те не ги искат, ама аз ще им ги пратя!
Ако нещо друго трябва, за което не са написали, казвайте, че да не ме кръцнат в последния момент!
QUI VIVRA, VERRA
lilava

Мнение от lilava »

Браво на вас и Честито!
Явно трябва по-изкъсо да се държат бюрократите от Букурещ:lol:
Може да са се разчуствали, че ще ви изгорят билетите, но важен е резултатът! :twisted:
Заключено