Още за циганите в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
bateto

Още за циганите в Канада

Мнение от bateto »

От 2 месеца съм в Албърта и едно мое наблюдение ме предизвика спонтанно да го споделя с вас,а именно кои са циганите в Канада.
Работата ми в момента е свързана с ежедневни контакти с много хора,посещавам много домове и съм изключително изненадан от китайци,виетнамци,араби,филипинци ,особенно индуси,по точно приятно изненадан от хигиената и подреденоста на къщите им за разлика от мизерията и мръсотията която цари в домовете на така наречените бели хора ,т.е. аборигените които наричат себе си канатци.
Това ме кара да си задавам въпроса защо ли тези бели хора така наречени канатци считат всички останали взависимост от цвта на кожата и косата им за цигани ,а себе си за арийци когато са по зле горките и от българските цигани. :(
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Още за циганите в Канада

Мнение от KolioBalkanski »

bateto написа:От 2 месеца съм в Албърта и едно мое наблюдение ме предизвика спонтанно да го споделя с вас,а именно кои са циганите в Канада.
Работата ми в момента е свързана с ежедневни контакти с много хора,посещавам много домове и съм изключително изненадан от китайци,виетнамци,араби,филипинци ,особенно индуси,по точно приятно изненадан от хигиената и подреденоста на къщите им за разлика от мизерията и мръсотията която цари в домовете на така наречените бели хора ,т.е. аборигените които наричат себе си канатци.
Това ме кара да си задавам въпроса защо ли тези бели хора така наречени канатци считат всички останали взависимост от цвта на кожата и косата им за цигани ,а себе си за арийци когато са по зле горките и от българските цигани. :(
личи си с какви видове канадци имаш допир бате
а и циганите си държат къщите добре ама правят кочина навън докато белите хора навън се съобразяват а вкъщи си живеят както си искат.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
totev

Мнение от totev »

много добре казано :thumbsup:
...мразя мастика без айрян...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Това ме кара да си задавам въпроса защо ли тези бели хора така наречени канатци считат всички останали взависимост от цвта на кожата и косата им за цигани ,а себе си за арийци когато са по зле горките и от българските цигани.
Батка, и аз тва се чудя.
Тука в Отава си имаме Мишън. В центъра на града. За бездомни. През деня контингента се мотае наоколо (или лежи пиян по ливадите). Та пред мишъна веднъж не съм видяла черни, араби, сомалийци, пакистанци или китайци. Само бели, по всяка вероятност - чистокръвни канадци.
На какво ли се дължи това :?: :?: :?:
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

iliana написа:
Това ме кара да си задавам въпроса защо ли тези бели хора така наречени канатци считат всички останали взависимост от цвта на кожата и косата им за цигани ,а себе си за арийци когато са по зле горките и от българските цигани.
Батка, и аз тва се чудя.
Тука в Отава си имаме Мишън. В центъра на града. За бездомни. През деня контингента се мотае наоколо (или лежи пиян по ливадите). Та пред мишъна веднъж не съм видяла черни, араби, сомалийци, пакистанци или китайци. Само бели, по всяка вероятност - чистокръвни канадци.
На какво ли се дължи това :?: :?: :?:
дължи се на селекцията която имиграцията предполага
бездомните не са имали възможност да имигрират...за сметка на това, познавам десетки българи дали мило и драго да емигрират и киснещи тук на социални помощи.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
myha

Мнение от myha »

Cigania si e ciganin !!!!
Tova si to, da gledash i da ne gledash kak jiveiat te sa si cigani !!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
bis
Обратна връзка:

Re: Още за циганите в Канада

Мнение от bis »

bateto написа:От 2 месеца съм в Албърта ...

Работата ми в момента е свързана с ежедневни контакти с много хора,посещавам много домове и съм изключително изненадан от китайци,виетнамци,араби,филипинци ,особенно индуси,по точно приятно изненадан от хигиената и подреденоста на къщите им за разлика от мизерията и мръсотията която цари в домовете на така наречените бели хора ,т.е. аборигените които наричат себе си канатци.(
ne che mi e rabota ama ne beshe li vuv Fort mack M.... /de da znam kak se pishe/ i tam ne bachkat li v kalta a ne po kustite?
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
bateto

Мнение от bateto »

Ми аз бях за малко в Ф.М. сега съм в Едм.,обаче като пуснах темата нямах напредвид огромната маса местни цигани/аборигинал пийпъл или фърст нейшън както им се вика / ,а огромната маса канатски цигани дето си паркират пред къщите коли за по 20-30000 долара. :cry:
bravo

Мнение от bravo »

mi osven da gi tiknem si4ki det ne sa kat nas v gazovite kameri.... ima6e takiva opiti navremeto, ako ne me laje pametta. vsa6tnost dreme mi koi kva kola parkira i kak jivee. az ne iskam niakoi na men da mi narejda kak da si jiveia jivota i saotvetno ne se izjiviavam kato sadnik na drugite. stiga da ne mi pre4at, estestveno.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

коли за 20-30 хиляди са работнически автомобили...
Godis

Мнение от Godis »

KolioBalkanski написа:коли за 20-30 хиляди са работнически автомобили...
Взе ми думите от устата, тъкмо щях да му пиша на батето че критериите му са много странни :) ама рекох че ще ме обвинят в заяждане.
Заключено