КАК ДА ПРОЦЕДИРА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Himena

КАК ДА ПРОЦЕДИРА

Мнение от Himena »

Здравейте мили съфорумци! От скоро следя форума, прегледах всички отговори, но за съжаление не видях там нищо по моя въпрос. Та се надявам и на мен да погонете с малко инфо....
Ще ви помоля за съвет. Съпругът ми е със сключен работен договор за 2 години във федералната част, но вече не работи за работодателят си. Искам да уточня че работодателят му не спазваше изобщо договора, а го тормозеше и нощем, а накрая и не му плати за двата месеца работа при него. В момента съпругът ми е в друг град и работи нелегално. Може ли (ако работодателят не е канцелирал визата му) да кандидатства по certificate of celection of Quebec и изобщо има ли начин да се кандидатства за permanent residence? Благодаря ви предварително за отговорите и отзивчивостта!
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Чувал съм, че може да се кандидатства за смяна на условията на Work Permit-а. Ако си намери нов работодател, който е съгласен да се занимава с процедурата, може и да стане. Не съм сигурен обаче дали е така. Веднъж чух да се споменава и трябва да се провери!

Освен това, ако си намери сериозен работодател, който да му даде job offer, не му трябва Quebec. По федералната прграма ще мине за 6-8 месеца.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: КАК ДА ПРОЦЕДИРА

Мнение от sasho71 »

Himena написа:. Искам да уточня че работодателят му не спазваше изобщо договора, а го тормозеше и нощем, а накрая и не му плати за двата месеца работа при него.!
това е гадно, този идиот се е възползвал от това, че нашия няма друг избор и се е подигравал с него, сигурно и минимална заплата му е давал :evil: на такива врата да им откинеш!
Все пак не виждам проблем да си кандидатства от тука, щом визата не му е изтекла, нека си бачка, макар и нелегално. Да си подаде документи и да чака, щом ставало по-бързо, до 1 година.
Е вече ако изтече срока май е по-добре да напусне страната, но си зависи де, те тука едни португалци даваха по тв, девет години са си живяли в Торонто нелегално и никакъв проблем, даже кола си имаха, дъщерята си учела в училище, дори в колежа я приели, никъв проблем, как става тоз номер не ми го ражда главата. Стига да не се налага да ползваш някакви здравни услуги щото веднага ще лъсне работата...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено