Ah zdraveto, zdraveto..

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
vancou

Ah zdraveto, zdraveto..

Мнение от vancou »

Kato cheta za medicinskite kakvi sa preporykite za 'podgotvqne' (piene na voda, kachvane na stylbi i t.n.) pochvam da si mislq te za obiknoveni hora li sa ili za kosmonavti..
Osven razni zarazni zabolqvaniq kato hepatit, AIDS i podobni, ima li qsnota kakvi drugi se schitat za 'natovarvashti' zdravnata sistema na Kanada?
Az sym diabetik (v otlichno systoqnie :-)) ta vyprosa mi e dokolko tova bi naklonilo veznite v negativna posoka ako kandidatstvam po Federal Skilled Worker ili Provincial Nominee Program (IT bransh)?
To ako shte me diskriminirat po taq liniq izobshto da ne gubq vreme i pari za ostanalite zanimavki po emigriraneto.
Blagodarq predvaritelno na tezi koito shte otdelqt vreme za otgovor :-).
pumpy

Мнение от pumpy »

аз познавам хора с диабет, на които друг им е пикал в чашката, с извинение и сега за в канада заминали като съвсем здрави - прави си изводите......
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

А аз познавам хора с диабет които са си в Канада без никакви фалшификации. Това обаче не означава нищо, защото няма списък с болестите за които със сигурност ще ти откажат и никой не може да ти каже предварително какво влияние ще окаже болестта ти на молбата ти за имиграция. Решението се взема от канадския доктор преглеждащ резултатите от медицинския ти преглед и зависи от много фактори. Единственият начин, да разбереше със сигурност дали ще те пуснат, е да си подадеш молбата и да минеш медицинския преглед ...

Тук може да се видят повече подробности за медицинския преглед.
Obey gravity ... It's the law!
vancou

Мнение от vancou »

Blagodarq VanBC.
Dokolkoto prouchih i chujdata praktika s google, rqdko vzemat diabetici, dori da nqmat uslojneniq :-(.
V takyv sluchai, dilemata koqto vyznikva pred men e dali da sledvam teoretichniq nachin s pregleda, kazvaiki che sym diabetik i nadqvaiki se da sym kysmetliq, ili ima i po-praktichen variant, kato tova da ne 'spomena' za zabolqvaneto i ne predstavq med. karton ili dam nqkakyv izmislen.
Nqmam predstava dali vtoriq variant shte deistva i dali nqma da vyzniknat posledstviq na po-kysen etap, kogato sym veche v Canada.
Jalko, che horata koito kaza che poznavash ne vlizat vyv foruma, mnenieto im shteshe da e mnogo cenno syshto.
pumpy

Мнение от pumpy »

медицински картон не ти искат на прегледа
ако си подмениш урината и си регулираш кръвната захар преди да ти вземат кръв няма как да разберат че имаш диабет - все пак те правят кръвна картина, а не изследване за произхода на инсулина в кръвта ни.......
Angie

Мнение от Angie »

Аз съм с впечатление, че изследванията не целят проверка на кръвната захар понеже принципно питах дали трябва да сме гладни преди тях и ми казаха, че не е необходимо. Кръвните изследвания са мисля за сифилис и спин, а урината - за наличие на кръв и установяване на заболявания на бъбреците. Но не съм лекар и може би греша :?:
Аватар
Deso
Обратна връзка:

Мнение от Deso »

Наистина изследвания за кръвна захар се правят на гладно.
Дори едно бонбонче оказва голямо влияние на кръвната захар.
Ако ти направят проблем за захарта спокоино можеш да кажеш че си изял една шоколадова фафла за закуска! 8)

А ето и какви изследвания се правят.
http://www.vita.bg/pagebg.php?P=1&SP=8
Vanco

hi

Мнение от Vanco »

Zdravei,gledam che imash goliamo jelanie da doidesh v Canada,taka che podavai si dokumentite i misli za mnogo poveche barieri koito ti predstoiat.Mislia che niama da ti napraviat problem s diabeta,pak ako si mlad,na intenzificirashta terapia si i se kontrolirash dobre nikoi ne moje da razbere che si diabetik.Mogat da te hvanat ako kravnata zahar ti e nad 11 i togava tia preminava v urinata ili po niakoe ot uslojneniata-(ochi,babreci,nervi)Taka che na pregleda moje taktichno da premalchish.Ne sam chel kakvo izsledvat,no edva li gi interesuva kravnata ti zahar.Te ni puskat analizi za suma drugi neshta.
Uspeh,chaka te IELTS!!!
vancou

Мнение от vancou »

Mnogo blagodarq za vsichki otgovori dosega.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Re: hi

Мнение от Sneji »

Vanco написа:Ne sam chel kakvo izsledvat,no edva li gi interesuva kravnata ti zahar.Te ni puskat analizi za suma drugi neshta.
Интересува ги и още как. Приятел, любител на сладкото, всяка сутрин със закуската си изпива и чаша чай с четири чаени лъжици захар. В дена на прегледите също си пийнал чайче. На следващия ден му звъняха спешно да ходи да повтаря изследването поради високо съдържание на захар в кръвта.
Изображение
Angie

Мнение от Angie »

Хммм много оздачаващо, защо на мен ми казаха, че можем да си хапнем преди това??? Ние за всеки случай не го направихме де. Най-добре да се пита директно във Вита.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Аз на каквито и изследвания да съм ходил (винаги сутрин), докторите са ми казвали да ходя гладен и жаден (е вода може да се пие разбира се). Не виждам защо изследванията във Вита трябва да са изключение. Поне съм убеден, че малко глад няма да ви навреди :-), най-много да са ви по-чисти резултатите (особено важи за изследванията на кръвта предполагам). Ако има по-разбиращи в тая област - да си кажат все пак.
Angie

Мнение от Angie »

В сайта на Вита за мед. прегледи за Канада пише "Медицинското свидетелство за лица над петнадесет години включва: преглед, рентгенография на бял дроб и сърце, тест за сифилис, тест за СПИН и изследване на урина", т.е. за кръвта никъде не пише да се изследва друго освен сифилис и спин, може би преди е било друго :?: http://www.vita.bg/pagebg.php?P=1&SP=8
Заключено