Запитване

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Danailov

Запитване

Мнение от Danailov »

Здравей те,казвам се Николай Данаилов на 31г.Искам да ви попитам дали да кандидатствам за имиграция в канада.Имам няколко професии:електротехник на битова и промишлена техника,хладилна и климатична техника,електроника,компютри ,промишлена автоматика и други.Женен съм от 8г имам едно дете на 7г и септември месец очаквам второ.Жена ми е на 31г и майстор готвач.Най-големия ни проблен е френския език и двамата владеем слабо англииски.
Аватар
Koko

Re: Запитване

Мнение от Koko »

Според мен, с професиите които имате бихте имали добра възможност за реализация в Канада, но без език ще вие е трудно да се преборите с процедурата, пък и да се установите успешно в Канада след това, т.е. ако наистина искате да имигрирате - залавяйте се здраво да учите език. Не си уточнил от всички изброени професии, коя на какво образование отговаря - шансовете ви ще са доста по-добри ако поне на една от тях отговаря висше такова.

Решението дали да имигрирате е изцяло ваше, никой не може да знае това по-добре от вас самите.
pantata

Мнение от pantata »

Danailov написа:Най-големия ни проблен е френския език и двамата владеем слабо англииски.
Май наистина езикът ви е най-голям проблем. Иначе като ел.техник тук има българи си работят по специалноста. Трябва само да се минат някакви изпити тукашни, но мисля няма да са ти проблем. М-у другото преди 10-тина години (при първите ми помисли за Канада) професията готвач беше доста високо класирана в точките - поне така помня. Сега не знам как е.
А дали да имигрирате въобще - това само ти и и съпругата ти може да решите. Ако сте навити и е ОК да понесете трудностите в началото (които не са малко, ама пък я колко народ е минал през тях де) - идвайте. Ако си мислите, че тук ви чакат с отворени обятия - тогава не идвайте. Та така..:) Успех каквото и да решите
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

pantata написа: ... М-у другото преди 10-тина години (при първите ми помисли за Канада) професията готвач беше доста високо класирана в точките - поне така помня. Сега не знам как е...
Това беше по стария имиграционен закон. По новия, от 2002 г., вече не се дават точки според вида на професията, а само според нивото на образованието - средно, бакалавър, мастър и т.н.
Obey gravity ... It's the law!
desislava75

трябва добра подготовка.

Мнение от desislava75 »

Първо френски или англ. второ фалшиви док. от Б-я че си работил 5 и повече год. като ел. техник. Тук трябва да изкараш 10 мес. курс за ел. техник след това 6000часа (3 год.) чирак ичак тогава изпит за майстор с идването стават 5 г. Ако имаш док. за5год. ще ти признаят 3 и можеш да отидеш направо на изпит за майстор така за 2 год. си готов почваш от 26.30 на час.
успех
Danailov

Мнение от Danailov »

Благодаря на всички за вниманието.Доста мислих по въпроса и мисля да пробвам.По специалноста си има официално над 8г трудов стаж който мога да докажа и 4г без да съм бил осигуряван(което няма да ми се счита).Ще започна да подготвям документи и разбира се ще запиша курс по френски.
Заключено