Доста четох и статии и коментари в форума останах с впечатление че всички много си помагате което е страхотно.
Стигнах до 72 страница на форума и продължавам но имам някои въпроси и много се надявам да ми помогнете може би ще се повтарям ама не ми се сърдете нова съм

Това което разбрах е:
1. Изтеглям документите от официалния сайт и ги попълвам, обаче живея с приятеля си но няма как да го докажем и от там първи въпрос
-Има ли значение колко време преди подаване на документите сме се оженили или не аз останах с впечатление че не?
2. Копия на документите
-кои са тези документи? всичко което имам ли? диплома от средно и висше, сертификати, трудови книжки на мен и приятеля нотариално заверено и преведено
3.Банкова референция - това така и не мога да разбера какво е хем бачкам в банка? Избирам си една сметка вкарвам пари в нея и ми дават удостоверение от банката че я имам ли ?? А ако имма имот на мое име декларирам просто или някакъв официален документ нося тоест копие от нотариалниа акт може би. И ако имам такива трябва ли и пари да представям
4.Какво значи превод от заклет преводач, аз го разбирам от лицензиран демек нали така?
5. снимки ясно

6. Документ за платена такса
И всичкото това има ли определен начин на пращане или бутам в един плик и по пощата с обратна разписка?
Благодаря на всички които погледнат поста ми и отговорят