кандидат имигранти със смесен брак

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
pupa

кандидат имигранти със смесен брак

Мнение от pupa »

здравейте съфорумци
аз съм още съвсем зелена в тази процедура за сега само на идея и дай боже да я осъществя
та въпроса ми е следния
моя пъртньор е от ливан и искам той да е водещия в процедурата но живеем и работим(аз сега гледам бебе) в българия и се чудех има ли значение от коя държава се изпращат документите или не
и още нещо курс или учител ми трябва за подготовка по френски, моето ниво е малко над 0 :oops:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Имаше едно момиче от форума , женено за мароканец и ги викаха на второ интервю в Букурещ. На мъжа и даже не му дали виза за Румъния но пак е минало успешно. Т атова е , най-много да ви викнат в Букурещ, но не мисля че ще е проблем!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Документите се изпращат в посолството, покриващо страната по местоживеене. След като живеете в България, преспокойно пращайте във Виена. Партньора (тук е мястото да се замислите доколко ще можете да докажете conjoint de fait) трябва обаче барабар с всички документи да изпрати и документи, доказващи, че легално пребивава в България.
Учител или курс - каквото ви влече. Важното е да научите езика, не само на ниво интервю, както и да можете да докажете, че наистина го знаете. Ако избере учител, най-лесния начин за доказване е да се покрие изпит - във Френския институт питайте за Diplome de langue. Това е началния изпит, който след това ви дава право да се явите на DELF, а оттам и на DALF. DELF ще ви трябва, ако решите да учите нещо, а DALF - да преподавате на академично ниво. Затова на вас DL ще ви свърши чудесна работа. Ако се запишете в някой от "признатите" центрове - Френски институт, Алианс Франсез, ИЧС - най-вероятно ще минете и само със сертификат оттам, че сте взели еди колко си часа.
pupa

Мнение от pupa »

благодаря ви, разгледах сайта на ИЧС но видях че имат курсове с доста часове на ден, а аз имам бебе и повече от 2-3астр.часа на ден не мога да отсъствам но мога да ходя и всеки ден има ли такива курсове например по 2часа на ден :aeh: [/u]
Заключено