izpit za shofiorska knijka-triabva mi prevod

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
agatha

izpit za shofiorska knijka-triabva mi prevod

Мнение от agatha »

Za tezi koito imat knijka ot Balgaria i tuk shte se iaviavat na teoria iskat prevod na knijkata ili mejdunarodna takava.
Molbata mi e ako niakoi moje da mi izprati prevoda.Az shte si popalnia moite danni i shte go zaveria pri konsula.
A moje i da se pomisli za tova edin prevod da se sloji v Links za nujdite na vsichki kato men.
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

oh.. i az imam su6tia problem.
Ne stava ta deto si go namislila, 6toto iskat certificiran prevod.Pitah v4era oba4e dali triabva prevod na mejdunarodnata mi knijka i pi4a po tel kaza ne. Ne sum ia prevela, niamam nito vreme nito nervi da tursia i da se zanimavam s prevoda4i, a i 50 kinta za gluposti ne mi se davat. Onzi muhlio deto mi se padna da mi obrabotva dokumentite, be6e nepoklatim kato rodopska skala po vuprosa, az oba4e sum 10 puti po- tvurdoglava, taka 4e dnes otivam s mejdunarodnata si knija, da vidim kakvo 6te stane.Kato se vurna 6te vi dam info.Da ne kazvam 4e v4era se obadih za da pitam za prevoda, a toi mi dade nova data pi4a,ZA DNES :shock: Nito sum gotova, nito ni6to,ama s boga napred :lol:
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
agatha

Мнение от agatha »

Tova deto sam go namislila stava zashtoto v Montreal ima pocheten konsul na Balgaria i toi ima pravo da zaveriava prevodi napraveni ot neotoriziran prevodach, kato zaverkata e bezplatna.Ta moiata ideia beshe da spestia taksata za dva prevoda pri onia sladurani prevodachkite.
Za tehnite taksi chuvam cifri ot 20 do 50 za knijka.
Na mene prosto mi triabvashe edin obrazec, po koito da si napravia prevoda s moite danni za da izglegda prilichno, no az sam na izpit v ponedelnik i veche niama vreme.
Za tezi koito imat mejdunarodna knijka niama nujda ot prevod-tova kategorichno mi go kazaha po telefona.
I edno malko otklonenie ot temata.Az li ne pomolih pravilno za pomosht ili naistina samo si cheshem ezicite v tozi forum, no nikoi ne se otzova.Ako beshe niakoia tema da se zaiajdame veche da ima 3-4 stranici gluposti/koi kakvo iskal da kaje i koi kolko krivo go razbral/.
Гост

Мнение от Гост »

Агата, според мен не е формулирано достатъчно ясно. :? Аз лично изобщо не разбрах за какъв превод молиш. А с преводачките между другото става много лесно и бързо и вземат около 20 долара.

За чешенето на езиците, нали за това е форум. :wink: Още в Древна Гърция за това са използвали форумите. Пък ако може и информация да се размени, ще стане като на пазара. :P

Успех на изпита. :beer:
valeria

:)

Мнение от valeria »

agatha, hi!
Zana Snajder ima gotovi blanki i samo zamenij nijkoj danni za 15 cad dove4era 6te ti dam telefona i. Tij e prevoda4ka.....
Pzdr
Аватар
Dino
Модератор

Опит за помощ...

Мнение от Dino »

Тук можете да видите един такъв превод, успешно послужил пред SAAQ.
Разбира се, в този пример всички имена, номера и дати са променени.

Дано да ви е от полза.

Даниел
Joy

Мнение от Joy »

Аз пък не разбирам защо трябва да е превода от оторизиран преводач...Мъжа ми си го направи при неоторизиран,който е познат и съвсем безплатно...
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Ne znam za6to kazaha mi traduction certifiee, no kakto i da e, za poreden put se okazva 4e vsiako ne6to e otnositelno, dosta subektivno i zavisi ot slu4aia i ot obstoiatelstvata.
Ta.. dnes otivam da se iaviavam na prakti4nia.Tuy kato pi4a mi kaza 4e sled kato imam mejdunarodna knijka, ne mi triabva prevod i az re6ih 4e vzimam knujkata, otivam s neia i ako mi poiskat prevod na mejdunarodnata knijka 6te gi vzrivia!Taka biah nabrala na SAAQa 4e ne e istina.Sled tupanara koito mi se padna, koito i da be6e na moe miasto 6te6e da e ludnal.Kakto i da e, naredih se 4inno na opa6kata i si 4akam reda, izli6no e da kazvam 4e sled kato mi nasro4iha datata ot v4era za dnes, vuob6te ne sum karala v MTL, makar i da ne sum stanala ot kolata v BG. Tia ednoposo4ni ulici, tia murtvi to4ki i tia stopove, dosta me pritesniavaha, ta ne biah v nai- spokoinoto si sustoianie o6te kato otidoh, no krotko si za4akah 4asa, makar da biaha stignali do 1:30 v 2 4asa, a az biah za 2:30.4akah si kato pioner4e na drujinno subranie, ta kato mi doide reda, damata me pogledna lubezno i mi kaza, Madam sorry, no purvo triabva da se vurnete vuv drugata zala, bureau d 'echange des permis de conduire , tuy kato tova e otbeliazano v moia dokument. Obiasniavam i ok, az moia problem tia si s 'en fout pas mal. Az si znam 4e tova e samo purvoto 4akane ta ia molia pone da mi dade nomer za drugoto 4akane, no tia samo povdiga ramene i mi kazva: Otidete tam, uredete si ne6tata, az ne moga da vi dopusna taka na izpit, posle elate tuk ,ako ne e mnogo kusno i 6te vi dam nomer4eto :) Teglih i az na um niakolko, no tia ne be6e vinovna.Vinoven be6e tupaka ot purvia put. SAAQ oba4e otnese dosta, maika mu po skoro, makar i da niama takava.Naredih se na drugata opa6ka, v drugata zala.Ima6e samo edna 4ernilka predi men.Biah 6tastliva i si pomislih 4e niama pone tuka da 4akam s 4asove. Lugala sum se.. no go razbrah kusno, niakude kum 10 minuta, kogato onazi zapo4na da razkazva semeinata si istoria!Sled men stana opa6ka ot 10 4oveka ,no jenata nevuzmutimo govore6e, poo6triavana ot interesa,pone vidim, na slujitelkata i neobezpokoiavana ot smeha na opa6kata.Sled 15 min , sled kato se zalepih zad neia i se poka6liah pone 10 puti takti4no, za da ne ia hvana za kosite i da ia izritam, tia nai setne se re6i da si trugne!Dadoha mi nomer4e..4akah, ve4e biah biasna tuy kato vremeto napredva6e. Taia knijka mi kostva vreme ,nervi i pari, ama na nikoi osven na men ne mu puka6e. Stana mi iasno 4e ve4e niama da moga da se iavia na izpita,koeto ne e bolka za umirane , no me vludiava6e misulta 4e sledva6tata mi data 6te e kum proletta!
Nakraia doide zavetnia mi red. Kato gledah facovete na slujitelite, stiskah palci da ne se padna pone na 5 ot tiah. Te biaha ob6to 7. Iztrupnah kato sedna tam edin gaden ,mazen debelak.Biah sigurna 4e e gadniar. Slava bogu ne me vikna.Dobre 4e go niama6e moia priatel ot purvata mi sre6ta sus tazi taka prekrastna asociacia!Sigurno 6tiaha da me upandiziat za umi6leno ubiistvo..mojeh vse pak da plediram 4e sum go izvur6ila v sustoianie na afekt :idea: Ei na takiva misli minavaha prez glavata mi. E.. viknaha me.Padnah se pri dama! Az obiknoveno predpo4itam da se padam pri muje.Pone v BG be6e taka. Mujete sa sladki, nevinni i dosta podatlivi na manipulacia ot jenski pol lica! Ustanovih go niakude v ranna teenagerska vuzrast, no tova e druga tema! Mrazeh v Bg da se padam pri jeni, s malki izklu4enia nie sme zlobni ku4ki(nadiavam se da ne mi se obidi niakoi).Kakto i da e..tova be6e predi da razbera 4e tuka mujete sa geiove v 90% ot slu4aia i sa protivni zlobni geiove na vsi4ko otgore. Slujitelite v SAAQ nai-ve4e imam predvid!Drugite ne mi pre4at.Ta padnah se na jena, biah 6tastliva.Mila dama okolo 60.Biah biasna za zagubenia mi den, no ne mojeh da se nahvurlia na jenata , koiato kato predstavitelka na moia pol, vse pak gledah s podozrenie. Obiasnih i moia slu4ai, dokato kolegata i vru6taiki se ot po4ivka, zaema6e miastoto si psuvaiki.Porednia gei, blagodarih na Boga 4e ne se padnah na nego.Toi poe sledva6tia nomer :wink: Izkrivi 4oveka i go dokara v sustoianie pri koeto vsiaka negova duma be6e bullshit ili shit. Obiknoveno gi reduva6e. 4oveka be6e vidimo besen. Az mu su4uvstvah, gadni4ko e..Moita dama se okaza angel!Ne mojeh da poviarvam na kusmeta si :shock: Onzi purvia pedal, stigna do naglostta da me pita, za6to az tuka v canadsktite si dokumenti sum zapazila samo familiata si po rojdenie , a ne s tire i familiata na supruga mi, kakto e v dokumentite po imigracia.Obiasnih mu 4e taka sa napravili horata, no toi ne 6tia i da 4ue da me zapi6e po tozi na4in v dossieto im! Zapisa me sus vsi4kite mi imena, koito ne sa i kratki na vsi4ko otgore.Te bili nekompetentni!Jenata dori ne pogledna mejdunarodnata mi knijka.Kaza 4e ne i triabva! Nameri s takava ve6tina i burzina datata na izpita mi 4e za mig si pomislih 4e sigurno moje da 4ete bg :shock: Smeni mi imenata v dossieto im e popita ama za6to e bila cialata rabota???Az ve4e sum po4ti canadka, durja se prili4no, prikrivam burnata si bg kruv, abe u4a se na vejlivost, ne vurvi da i kaja 4e kolegata i e ne6tasten, nekompetenten pedal i 4e 6te go sudia za materialni zagubi i naneseni moralni 6teti. Prosto i kazah 4e kolegata i e iskal prevod, ta zatova.Tia samo cukna s ezik, dokato drugia i kolega se pene6e na gorkia 4ovek, koito su6to btw ne si popluva6e.Toi be6e re6il na vsiaka cena da si podmeni svidetelstvoto za pravoupravlenie, za koeto ne go vinia.Ta damata mi kaza, 4e sledva6tata data triabva da mi nasro4i za kraia na fevruari.Az si otduhnah, stori mi se tolkova skoro!Biah se podgotvila 4e 6te e april..pone.Iavno oba4e moeto oblek4enie , tia e pomislila za ot4aianie :lol: Izvadi edna karti4ka i me popita, drugata sedmica, koga ti e udobno :shock: Tuka vzeh da zacikliam...izgubih uma i duma i tia mi obiasni 4e 6te mi dade Laissez-passer(propusk) za den ,koito si izbera, drugata sedmica! Ide6e mi da ia razceluvam !! Sega si go gledam i mu se radvam, makar 4e moje da si go zaka4a na stenata, 6toto ne se znae dali 6te me pusnat ot rabota, no go imam!! Minah i bez prevod!Makar 4e moita 6ofiorska knijka stana istori4eska,makar 4e tova u4rejdenie go mrazia ot dunoto na du6ata si i e edinstvenoto u4rejdenie, v koeto imam 4uvstvoto 4e se namiram v rodnata si durjava, vse pak ima svestni hora ei! Ta taka, pojelavam na vseki koito otide v SAAQ da se padne pri tazi mila dama, a koito se padne pri GUY , da mu tegli edna maina ot men i da bude na6trek.Kolko stranno... na milata dama, dori ne pro4etoh imeto, a negovoto o6te go pomnia..Za6to vinagi zabeliazvame lo6oto ,a propuskame hubavoto :?: Uspeh na vsi4ki.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Агата можеш да си вземеш речник за изпита, само ти го проверяват дали не си писала нещо вътре. Аз успях да взема само втората част а за третата не ми стигна времето, просто ни пуснаха на изпита в 4 часа и ни казаха в 4,30 че можем да си го продължим някой друг ден, така че ако часът ти за отваряне надосие е следобяд след 2 часа има голяма вероятност да не ти стигне времето. Настрой се да чакаш дълго и успех.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Заключено