Активиране на онлайн статуса

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Активиране на онлайн статуса

Мнение от simplyaven »

чудя се колко време след получаване на документите в Букурещ активират онлайн статуса... мина един месец и ми дава, че не може да открие активна application с този номер... взех да се притеснявам малко :? аз съм по спонсорска програма, съпругар някой има ли информация?
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Споко,ние минахме и медецинските,а още не ни е активен статуса :lol: ,не сме и единствения случай :shock:
galiciq

Re: Активиране на онлайн статуса

Мнение от galiciq »

simplyaven написа:чудя се колко време след получаване на документите в Букурещ активират онлайн статуса... мина един месец и ми дава, че не може да открие активна application с този номер... взех да се притеснявам малко :? аз съм по спонсорска програма, съпругар някой има ли информация?
Аз изпратих 2-те документи на 23 .12.2005, в Букурещ са пристигнали на 05.01.2006, а статуса ми е активен от 28.02.2006.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ясно... ще почакаме, пък ще видим :roll:
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Re: Активиране на онлайн статуса

Мнение от PoLuX »

simplyaven написа:чудя се колко време след получаване на документите в Букурещ активират онлайн статуса... мина един месец и ми дава, че не може да открие активна application с този номер... взех да се притеснявам малко :? аз съм по спонсорска програма, съпругар някой има ли информация?
Божа работа :-) я се активира скоро, я не - не може май да се разчита на тоя статус.
А има ли някаква информация на клиентския номер на съпруга ти - на мен ми казаха, че излиза информация в нета веднага след като го одобрят за спонсор (ама какво излиза не знам) - това е номера, който го има на PR картата (ID No).
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

клиентския номер го изпратиха на адвокатката още в началото на март, когато изпратиха документите от мисисога в Букурещ, заедно с едно писмо, че е одобрен
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Клиентския номер го има много отдавна съпруга ти, още след изкарването на визата си тук - както казах, има го и на PR картата му - за този номер ли казваш ти или друг?
На сайта има възможност да попълниш или файлов номер, или клиентски номер, и още 1-2 опции имаше - та като се попълнят неговите данни, излиза ли някаква информация?
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

този клиентски номер съпругът ми определено не си го е имал на картата, той беше написан на писмото от Мисисога, с него трябва да проверяваме статуса. когато се въведе на сайта имлиза, че сори ама не намираме този апликейшън и отдолу обяснението, че може да е получена /което ние знаем със сигурност/, но да не са започнали да я разгеждат и съответно - да не е активна
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

разглежда се в момента апликейшъна - от 16 март, грешката ни е била, че пишехме моите имена като принсипал апликант, а е трябвало да пишем на съпруга ми имената - за тях явно той е водещ. значи за тези, които са в същото положение, ето времената, за които действат - адвокатката подаде документите в Мисисога последната седмица на януари, те са ги получили на 27 януари, одобрение на съпруга ми отта дадоха на 02 март, в Букурещ са започнали разглеждането на случая на 16 март... това е засега :) успокоихме се :D ааа, да не забравя - това са срокове при наличие на всички документи, включително и моите медицински и платени такси, без тази за перманент картата - нея адвокатката каза да им я платим като решат да издават виза - явно да имат стимул :wink:
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Ами аз когато питах CIC кога ще получа файловия номер за процедурата, ми казаха, че мога да проверявам статуса и само с моя си клиентски номер (който веднъж даде ли се на човек, си остава винаги един и същ, чак след това видях, че го пише и на въпросната карта), след като започне самата процедура, а тя започва след одобряването на спонсора в Мисисага.
Може да са ме метнали, така или иначе ще видя, след някоя и друга седмица/месец. Ако са ме преметнали, ще им се обадя пак да се чуем, че отдавна не съм ги чувал, домъчня ми за тях :-) Стига сме ги мъчили тези номера :-)

Но пък съм сигурен, че процедурата няма нищо общо със другата имигрантска процедура, където завеждат досие в Букурещ, че след това изпращат медицински. Там разликата е, че трябва да започнат да разглеждат досието, за да пратят медицински, а тук тоя етап е вече минат. Абе мъгла...
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

щом така са ти казали - значи сигурно е така... ти мина ли одобрението в мисисога или чакаш резултат?
yo700

Мнение от yo700 »

Advokatat ti Bulgarian li e ?
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

canadian :)
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

simplyaven написа:щом така са ти казали - значи сигурно е така... ти мина ли одобрението в мисисога или чакаш резултат?
Чакам, още седмица-две предполагам... Между другото се чете Мисисага, нищо че изглежда логично да е Мисисога :)
Аватар
avve
Обратна връзка:

въпрос

Мнение от avve »

използвам темата, за да попитам как точно проверявате статуса си, защото на мен не ми стана ясно, след като получих писдмата с баркодовете! :oops:
благодаря предварително
Savoir c'est pouvoir!
Заключено