Дали е така ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Valerydi

Дали е така ?

Мнение от Valerydi »

Разбрах че плащането на документите може да се направи и с USD като еквивалетната стойност на 390 cad. И дали може да се плати във всяка банка.
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Плащането може да се извърши и в руски рубли (ако банката ги приема), но обявената сметка е в CAD, така че те ще си ги обърнат и ще ги преведат в CAD. Аз платих в бг лева по курса за деня. Относно банката разликата е само в таксата която ще платите (всяка банка различно), от опит ви съветвам да питате преди да превеждате :cry:
Изображение
Аватар
Valerydi

Ами

Мнение от Valerydi »

Отидох да платя но ми обясниха че не знаели курса на CAD, мисълта ми е "може ли на вносната бележка да се пише например 333USD вместо 390 CAD" и дали ще бъде проблем.
nikito

Мнение от nikito »

при плащане на такса направи така, изчисли си курс купува на КАД към БГ и след това същата сума БГ е обърни в амрек долари, към получената сума добари още 10, 15 долара и прати парите като всички разходи да бъдат за сметка на изпращача.
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Мисля, че не, защото таксата е определена в CAD. Кой ще поеме отговорността, че 333 USD=390 CAD ? и за чия сметка ще е разликата в курса в банката получател? Защото тя (банката получател) пак така или иначе ще трябва да ги обърне в CAD.
Изображение
Аватар
Valerydi

ок

Мнение от Valerydi »

ok thank you :shock:
nikito

Мнение от nikito »

Мисля, че не, защото таксата е определена в CAD. Кой ще поеме отговорността, че 333 USD=390 CAD ? и за чия сметка ще е разликата в курса в банката получател? Защото тя (банката получател) пак така или иначе ще трябва да ги обърне в CAD.
ако петрова е права тогава мойта такса е отишла в тоалетната, а аз платих 720 евро за 5 души и получих писмо от виена с което ми казват, че всичко е ок. нито ми писаха защо в евро, нито нищо.
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Може, на мен така си ми го пише на документа, затова така говоря. Не претендирам изчерпателност на възможностите.
Изображение
nikito

Мнение от nikito »

петрова, но хард фийлингс, ок? :lol:
аз не съм искал да те обидя, просто възможностите за евро и амер, дол плащане улеснява много хора, защото банките не работят с КАД затова искат преводът да бъде в амер. или евро, като не гарантират как ще бъдат преизчислени от банката на австрия в КАД.
Аватар
Stef

pari

Мнение от Stef »

Аз платих в Юнион банк(доколкото знам те работят с канадското посолство защото имаха примерни бланки и знаеха за какво какво става дума) зад министерство на земеделието носех канадски долари но трябваше да ги обърна в USD таксата беше 2 USD на човек след време получих от Букурещ касова бележка и нямаше никакви проблеми.
Успех
Go big or go home.
Аватар
kurta007

Re: Ами

Мнение от kurta007 »

Valerydi написа:Отидох да платя но ми обясниха че не знаели курса на CAD
Ква е тая банка да не знаят курса на CAD :roll: :nenam: Поредния бг абсурд
becks

Re: Дали е така ?

Мнение от becks »

Valerydi написа:Разбрах че плащането на документите може да се направи и с USD като еквивалетната стойност на 390 cad. И дали може да се плати във всяка банка.
виж сега valerydi, това за банките, които не работели с канадски долари и не им знаели курса са глупости :lol:

Значи отиваш в някоя банка, там където имаш сметка в НЯКАКВА валута (долари, евра, левове няма значение).

пишеш платежно нареждане в което пишеш
задължете сметката ми в щатски долари (примерно) номер едикойси
заверете смета едикояси (тази на посолството във виена)
със сумата едиколко си КАНАДСКИ ДОЛАРА
всички разходи - тези на моята банка и на банките кореспонденти са за моя сметка.

тва е
Заключено