Дали е така ?
Дали е така ?
Разбрах че плащането на документите може да се направи и с USD като еквивалетната стойност на 390 cad. И дали може да се плати във всяка банка.
-
Плащането може да се извърши и в руски рубли (ако банката ги приема), но обявената сметка е в CAD, така че те ще си ги обърнат и ще ги преведат в CAD. Аз платих в бг лева по курса за деня. Относно банката разликата е само в таксата която ще платите (всяка банка различно), от опит ви съветвам да питате преди да превеждате 

Ами
Отидох да платя но ми обясниха че не знаели курса на CAD, мисълта ми е "може ли на вносната бележка да се пише например 333USD вместо 390 CAD" и дали ще бъде проблем.
-
ок
ok thank you 

ако петрова е права тогава мойта такса е отишла в тоалетната, а аз платих 720 евро за 5 души и получих писмо от виена с което ми казват, че всичко е ок. нито ми писаха защо в евро, нито нищо.Мисля, че не, защото таксата е определена в CAD. Кой ще поеме отговорността, че 333 USD=390 CAD ? и за чия сметка ще е разликата в курса в банката получател? Защото тя (банката получател) пак така или иначе ще трябва да ги обърне в CAD.
-
pari
Аз платих в Юнион банк(доколкото знам те работят с канадското посолство защото имаха примерни бланки и знаеха за какво какво става дума) зад министерство на земеделието носех канадски долари но трябваше да ги обърна в USD таксата беше 2 USD на човек след време получих от Букурещ касова бележка и нямаше никакви проблеми.
Успех
Успех
Go big or go home.
Re: Ами
Ква е тая банка да не знаят курса на CADValerydi написа:Отидох да платя но ми обясниха че не знаели курса на CAD

Re: Дали е така ?
виж сега valerydi, това за банките, които не работели с канадски долари и не им знаели курса са глупостиValerydi написа:Разбрах че плащането на документите може да се направи и с USD като еквивалетната стойност на 390 cad. И дали може да се плати във всяка банка.

Значи отиваш в някоя банка, там където имаш сметка в НЯКАКВА валута (долари, евра, левове няма значение).
пишеш платежно нареждане в което пишеш
задължете сметката ми в щатски долари (примерно) номер едикойси
заверете смета едикояси (тази на посолството във виена)
със сумата едиколко си КАНАДСКИ ДОЛАРА
всички разходи - тези на моята банка и на банките кореспонденти са за моя сметка.
тва е