Копие от Теста, с конкретни въпроси?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alkaponbg

Копие от Теста, с конкретни въпроси?

Мнение от alkaponbg »

Ето това са ми възможностите според онлайн теста, с конкретни въпроси към някой то4ки (в синьо), благодаря на вси4ки които могат да помогнат с своя опит.

Spouse - Principal applicant

Question 1
Do you have a spouse or a common-law spouse who will be accompanying you?
Your answer to the following question determines whether you will have access to the questions pertaining to a spouse.

Yes

Profile - Principal applicant

Question 1
Your sex?
Male

Question 2
Your age?
30

Question 3
How many dependent children under 18 years of age will be accompanying you to Québec?
Children 12 years of age and under
1

Question 4
Children 13 to 17 years of age
0

Question 5
What is your country of customary residence?
Bulgaria

Question 6
In which city do you currently reside?
еди кои си

Training - Principal applicant

Question 1
What is the highest level diploma recognized by the State that you have received?
(Indicate the last diploma received or, failing that, attestation of the last grade passed.)

University diploma including 4 years or more of full-time studies (diploma obtained upon completion of 17 years of study)
Всишето ми беше 5 години (18г. общо), но явно нямат такъв "стандарт" в Канада ако избера по горната категория, това Master ми зву4и някак странно..Правилно ли съм избрал?

Question 2
In which country or region did you obtain this diploma?
Bulgaria

Question 3
Was this diploma obtained from a public or private institution?
Public

Question 4
Do you hold a second diploma in a specialty other than that mentioned in question 1?
No

Question 5
In which language did you primarily carry out your secondary, post-secondary or university studies?
Other
Тук както ве4е ми разясниха, ако не съм завършил образованието си на някой от посо4ените езици, трябва да отбележа "Other"?

Question 6
Are any of the diplomas mentioned in the previous questions on the list of favoured training presented below? If so, which one(s)? If not, select "no" at the end of the list.

Electrical and electronics engineering - Undergraduate degree (4 years)

Work experience - Principal applicant

Question 1
Do you plan to:
work as a paid employee in Quebec (worker)

Question 2
Have you already practised one of the occupations on the list of occupations in demand in Quebec presented below? If so, which one? If not, select "no" at the end of the list.
(You must have practised the occupation for a minimum of 6 months.)

Computer engineers, except software engineers - Undergraduate university degree (4 years)
Ето с това е свързано едно от основните ми затруднения. Електронен Инженер в пълния смисъл по Канадските разбирания не съм практикувал. Занимавал съм се с собствен бизнес (интернет зали до този момент) пове4е от 3 години.
Как да постъпя в тази то4ка и следващите по-доло?

Question 3
How many months or years of full-time work experience, including military service, have you accumulated over the last 10 years?
(This experience may include on-the-job training or specialized internships recognized by a diploma.)

3 years
Тук?

Question 4
How many years of experience have you accumulated over the last 10 years as a self-employed worker in the occupation you plan to practise in Quebec?
3 years
И тук?

Question 5
What occupation do you plan to practise in Quebec?
worker

Language abilities - Principal applicant

За следващите въпроси за езиковите умения какви ориентировъ4ни нива трябва да достигна (и съпругата ми) според това което съм задал, има ли нужда от по високи (с тези онлайн-теста е успешен)

Question 1
My level of French oral comprehension is:
Advanced intermediate

Question 2
My level of French oral expression is:
Advanced intermediate

Question 3
My level of English oral comprehension is:
Advanced intermediate

Question 4
My level of English oral expression is:
Advanced intermediate

Ties to Quebec - Principal applicant

Question 1
Do you or your spouse or common-law spouse have a relative or friend in Quebec who is a Canadian citizen or permanent resident?
(You may check more than one answer.)
No

Stays in Quebec - Principal applicant

Question 1
Have you ever visited Quebec to work, study or for any other reason?
No

Profile - Spouse

Question 1
Your sex?
Female

Question 2
Your age?
30

Training - Spouse

Question 1
What is the highest level diploma recognized by the State that you have received?
(Indicate the last diploma received or, failing that, attestation of the last grade passed.)

University diploma including 4 years or more of full-time studies (diploma obtained upon completion of 17 years of study)

Question 2
In which country or region did you obtain this diploma?
Bulgaria

Question 3
Was this diploma obtained from a public or private institution?
Public

Question 4
Do you hold a second diploma in a specialty other than that mentioned in question 1?
No

Question 5
In which language did you primarily carry out your secondary, post-secondary or university studies?
Other

Question 6
Are any of the diplomas mentioned in the previous questions on the list of favoured training presented below? If so, which one(s)? If not, select "no" at the end of the list.
No

Work experience - Spouse

Question 1
Do you plan to:
work as a paid employee in Quebec (worker)

Question 2
Have you already practised one of the occupations on the list of occupations in demand in Quebec presented below? If so, which one? If not, select "no" at the end of the list.
(You must have practised the occupation for a minimum of 6 months.)
Non
Съпругата ми работи като социален работник към Агенцията по социални грижи, но май не отговаря на нито една длъжност от посо4ените? Магистър социални дейности

Question 3
How many months or years of full-time work experience, including military service, have you accumulated over the last 10 years?
(This experience may include on-the-job training or specialized internships recognized by a diploma.)
3 years

Question 4
How many years of experience have you accumulated over the last 10 years as a self-employed worker in the occupation you plan to practise in Quebec?
Not applicable
Понеже е на държавна работа тук предполагам се дава 4е не е работила за себе си?

Question 5
What occupation do you plan to practise in Quebec?
worker

Language abilities - Spouse

Достатъ4но ли е по доло посо4еното?

Question 1
My level of French oral comprehension is:
Beginners intermediate

Question 2
My level of French oral expression is:
Beginners intermediate

Question 3
My level of English oral comprehension is:
Beginners intermediate

Question 4
My level of English oral expression is:
Beginners intermediate

Stays in Quebec - Spouse

Question 1
Have you ever visited Quebec to work, study or for any other reason?
No

Това е надявам се на компетентни отговори, защото доста си поиграх да го докарам в този вид...
nikito

Мнение от nikito »

Всишето ми беше 5 години (18г. общо), но явно нямат такъв "стандарт" в Канада ако избера по горната категория, това Master ми зву4и някак странно..Правилно ли съм избрал?
как ги докара 18 год. след като си у4ил 11 (12) среадно и 5 университет? на презентацията ни обяясниха в Бургас, че важало не колко години си учил в университет, а колко години общо се учи от 1 клас до завършване на средно плюс университета и едва тогава отмяташ според сбора на годините. ти твърдиш че са 18, ама малко много ми се виждат.
Computer engineers, except software engineers - Undergraduate university degree (4 years)
Ето с това е свързано едно от основните ми затруднения. Електронен Инженер в пълния смисъл по Канадските разбирания не съм практикувал. Занимавал съм се с собствен бизнес (интернет зали до този момент) пове4е от 3 години.
Как да постъпя в тази то4ка и следващите по-доло?
виж сега, това е компютърен тест, когато хората вземат да ти преглеждат дипломите и стажа като ЕТ се получава друга работа. макар да не си бил назначен във фирма, ти си се занимавал с компютри, затова би трябвало да ти зачетат стажа както ти писах вчера.
въпрос 4. тук имаш стаж като ЕТ и не пречи да работиш като ком. инженер в квебек или да заявиш, че ще работиш като такъв на въпрос 5.
за езика, наистина ли го владееш или това е само за да минеш теста. ако първото е вярно то никога по-доброто владеене на език не е излишно. или учи и знай по-вече, а пък нека за интервюто да не ти се налага да доказваш че уж го знаеш. същото е и със съпругата ти.
относно дипломата на съпртугата ти виж колко години събира и тя, защото се получава следния парадокс че хора посочват по висока степен на образование (поради разликите в квебек с БГ) и минават теста, а при разглеждане на документите се получава друга картина.
дано съм ти помогнал,
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Всеки отговор е полезен, за което благодаря.
По въпроса за годините си прав, грешката е моя в пресмятането :oops:
ама и аз съм един инженер :lol:

По въпроса за стажа на жената, от около 4 години си практикува професията за която е завършила така 4е за нея няма съмнение.

За нивата а френски съм задал планираните, за това и питам на какво ориентировъ4но ниво отговаря това което съм задал, както и за жена ми, за нивата на английски съм мисля 4е на тези нива, но и там мога да залегна
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Този тест е примерен и има доста ненужни така да се каже вьпроси ,за да видиш кое колко точки ти носи точно виж линковете по-долу :
Значи за семеиство ти трябват 58 точки минимум :idea: а на интервюто 68 но там ти слагат точки за адаптивност,познания за Кебек и т.н
английски:
http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html

френски:
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html

В англииския вариант има едно разминаване за трудовия стаж което дава 5 точки а те всьщност са 10.
nikito

Мнение от nikito »

За нивата а френски съм задал планираните, за това и питам на какво ориентировъ4но ниво отговаря това което съм задал, както и за жена ми, за нивата на английски съм мисля 4е на тези нива, но и там мога да залегна
не мога да ти разбера въпроса, гледай сега аз съм учител, на нас ако не ни е обяснено с таблици, картини и приложения не разбираме какво ни говорят. това положение настъпва след около 10 години прекарани в повече в училище. :lol:
нивото, което си задал, ако правилно те разбирам отговарят на курс от 200 - 250 часа, с лексика от 2000 2500 думи,
еееее уморих се от правописните си грешки :oops:

а на колегата по горе ще кажа че в този списък не е посочено място за работа като ЕТ в съответната държава. така че според мен има възможност за добавяне на точки към общия сбор.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

За езика знам че за нива 6/6 трябва да можеш да водиш свободно разговор без преводач с леки грешки .Точното описание тук :

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... iveau.html
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

nikito написа:
не мога да ти разбера въпроса
исках да кажа, че към момента знанията ми по френски са "0", както и на жена ми, и исках да разбера ако съм задал посочените по горе нива, на какви ориентировъчни нива на френски език отговарят, целта е ако стартирвам сега програмата т.е пускам сега документи към виена да знам какви нива мога да достигна до момента на евентуалното интервю
nikito

Мнение от nikito »

труден въпрос, защото зависи от индивидуалния случай, ти знаеш английски, което ще ти помогне.
според мен за 6 месеца можеш да покриеш 200 250 часа курс, даже ако се самоподготвяш. т.е. 6/6 е нормално и постижимо, ако учиш здраво всеки ден по 3-5 часа. трябва да не се отпускаш, същото важи и за жена ти.
по-добре си пусни докс със малко закъснение, например към лятото (юли) за да не те повикат за септември на интервю, а за ноември или декември
през Юли ще знаеш френски достатъчно за да си направиш преценка и ще бъдеш много по-уверен и способен да водиш разговор по познати теми, на което отговаря ниво 6/6 без затруднения и без помощта на преводач. така че за ноември имаш 7 месеца.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

благодаря ти много за съвета, така си и мислех да постъпя, първо да започна курсовете и след 1-2 месеца да пусна документите, между другото сега като разглеждах сертификата, това 6/6 озна4ава да отбележа 6 за говорене и 6 за разбиране така ли да го разбирам, защото нивата са до 12? пак ако науча за повече от 6 ще е добре дошло ...така ли?
Заключено