Няколко въпроса за начало...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Welder

Няколко въпроса за начало...

Мнение от Welder »

Прегледах списъка с търсените професии, но там са написани доста общо. Няма ли нещо по-конкретно? Щото примерно инфорационни технологии може да включва доста конкретни професии...
Преди няколко години в списъка беше и професията монтьор/заварчик. Сега нещо не го видях. Вече не се ли котира тая тапия?
И малко за стажа...как ше докажа стаж при положение ,че той още продълцжава? Ако им пратя копие от трудовата книжка , там няма да е попълнено всичко, може би само кога съм назначен. Примерно работодателя ме е регистрирал пред НОИ , като оператор на компютър. Доста общо понятие...в такъв случай ще свърши ли добра работа една хубава препоръка? Може ли там да се опише какво точно работя и тази препоръка да я пратя заедно с трудовата книжка?

Мерси!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Професиите ги има доста конкретно(какъв стаж, образование и какво е естеството на работа). Колкото до стажа, продължаващ и до момента се доказва с трудова книжка и служебна бележка. Аз лично минах само с трудова книжка, на която беше вписана началната дата на постъпване.
С препоръка наистина може да мине номера! :wink: [/url]
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Да наистина, видях ги професиите...ма така е , като няма кой да нликне на линка :oops:
За съжаление нищо не видях за монтьор/заварчик...
И едно питане за въпросника за селекция...преди време се изпращаше предварителен въпросник до Виена (това дето се сваля от нета). Ако те одобрат по тоя предварителен въпросник , ти пращат по пощата още един въпросник. Ти го връщаш попълнен с преснетите документи и чак тогава чакаш дата за интервю...
Сега до колкото разбирам, процедурата е претърпяла промени. Само и единствено този въпросник ли се праща заедно с преснетите документи???

PS: Съжалявам за елементарните въпроси , но искам да съм сигурен, че съм разбрал правилно всичко![/url]
Последно промяна от Welder на Съб Апр 01, 2006 1:58 pm, променено общо 2 пъти.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Не се праща никакъв въпросник. сега се прави само един тест ONLINE. Ако ти даде,че си го издържал директно се пращат документите и таксите и чакаш за интервю! :wink: Това е линка, на който да си оцениш шансовете:
http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=fr[/list]
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

ОК , неправилно се изразих, не е тест :)
Да се изразя по друг начин...това и единствено само това е документът който се изпраща заедно с останалите преснети документи? :wink:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Welder написа:ОК , неправилно се изразих, не е тест :)
Да се изразя по друг начин...това и единствено само това е документът който се изпраща заедно с останалите преснети документи? :wink:
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=81

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... erale.html
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Заключено