kolko dalgo trae procedurata?
kolko dalgo trae procedurata?
Zdraveite!
Podali sme doc za federalna Canada. Niakoi koito e minal prez tezi proceduri i e udobren shte mi pishe li kolko vreme e chakal i polojil li e IELTS? Blagodaria predvaritelno!
Podali sme doc za federalna Canada. Niakoi koito e minal prez tezi proceduri i e udobren shte mi pishe li kolko vreme e chakal i polojil li e IELTS? Blagodaria predvaritelno!
Re: kolko dalgo trae procedurata?
Кога и къде сте ги подали? В момента в консулството в Букурещ обработват документи по федералната процедура подадени през 2002-ра. Както и да го погледне човек това си между 3 и 4-ри години чакане, като някои от подалите тогава вече получиха решение, но има и кандидати чиято процедура все още е In process. Някъде в сайта на CIC трябва да има посочени някакви срокове за обработка, но те са само ориентировъчни и е трудно да се каже вашата процедура колко точно ще продължи.aksa написа:Zdraveite!
За доказване на английски език искат да се представи приемливо за тях доказателство за знанието на езика - най-добре е това да е IELTS, но при определени условия е възможно да приемат и други доказателства.
Re: kolko dalgo trae procedurata?
Az podadoh dokumenti prez juli 2001 godina i prez april 2003 godina poluchih medicinskite. Ne sam hodila i na interview. Vsichko e spored otdelnia sluchai, spored men, niama niakakva zakonomernost. Smiatam, che kolkoto po-dobre podgotveni sa dokumentite, tolkova po-burz i blagosklonen e konsulskiyat slujitel v Bucharest.Koko написа:Кога и къде сте ги подали? В момента в консулството в Букурещ обработват документи по федералната процедура подадени през 2002-ра. Както и да го погледне човек това си между 3 и 4-ри години чакане, като някои от подалите тогава вече получиха решение, но има и кандидати чиято процедура все още е In process. Някъде в сайта на CIC трябва да има посочени някакви срокове за обработка, но те са само ориентировъчни и е трудно да се каже вашата процедура колко точно ще продължи.aksa написа:Zdraveite!
За доказване на английски език искат да се представи приемливо за тях доказателство за знанието на езика - най-добре е това да е IELTS, но при определени условия е възможно да приемат и други доказателства.
Аз подадох Април, 2000-та година, интервюто ми бе насрочено за Юли, 2005-та година, заминаваме Април, 2006-та година. За цялото това време получих няколко информационни бюлетина от тяхна страна, а от моя - няколко запитвания какво става с процедурата- има ли "движение" по досието ми.
------------------------------------------------------
Когато стигнеш до там, че да не можеш да направиш и една крачка,
бъди сигурен, че не си направил и половината от това, на което си способен!
Когато стигнеш до там, че да не можеш да направиш и една крачка,
бъди сигурен, че не си направил и половината от това, на което си способен!
vreme
Ами толкова дълго че забравяш кога си подал документите
Иначе ако не се лъжа беше 54 месеца до получаване на визата, но винаги могат да променят този срок.
Виж на www.cic.gc.ca може да са намалили срока(дай боже)
Успех и търпение му е майката

Иначе ако не се лъжа беше 54 месеца до получаване на визата, но винаги могат да променят този срок.
Виж на www.cic.gc.ca може да са намалили срока(дай боже)

Успех и търпение му е майката
Go big or go home.
statistika
Ami tova e malko statistika
http://www.cic.gc.ca/english/department ... d-fed.html
http://www.cic.gc.ca/english/department ... d-fed.html
Go big or go home.
Ivet, kandidatstvah ot BG - podadoh dokumenti po poshtata. Specialnostta, s koiato kandidatstvah beshe management i imah dokumenti za zavarshena angliiska gimnazia i TOEFL i SAT, darjani dosta otdavna - prez 1993. Ne sa me vikali na interview - predi da doidat medicinskite imah samo edno pismo za promiana na pravilata za oceniavane, nikakva druga korespondencia. Edinstvenoto, koeto moga da kaja e che izriadnite dokumenti, smiatam, mi pomognaha - biah si izvadila dlajnostna harakteristika, trudova knijka, kopia na diplomi, svidetelstvo za sadimost - kakto e po spisaka. Tova beshe. Interview niama, t.e. po sebe si sadia, che ne e zadaljitelno.Ivet написа:SM, няколко въпросчета, ще бъдат от полза и за други:
Как кандидатства - онлайн или на място?
Викаха ли те на интервю?
Представи ли им IELTS?
И ако не е тайна, каква е специалността, с която кандидатства?
по-скоро имаше някакво раздвижване през есента на 2001-а мисля.. от подалите по това време май доста народ замина без интервю.. включително и моя милост (подадени: август 2001, медицински: май 2002, виза: коледа 2002)- без да съм представял документи за IELTS, SAT, TOEFL и др. - щото ги немам де, и не съм завършил езикова (иначе професия програмист, преподавател, научен сътрудник)..Ivet написа:Благодаря за отговора. Мисля, че освен добре попълнените документи, тойфел-а и сат-а при теб са били решаващи.
Успех на кандидатстващите и по-бързи процедури.
тогава беше времето около промяна на закона и май бяха решили да не си губят времето с хора, дето така и така ще ги пуснат на интервюто.. и се бяха амбицирали нещо, щото даже ми се обадиха по телефона в началото да ми кажат "бре младеж, ти си подал документите, ама да беше платил и таксата, че да започнем да ти ги придвижваме".. като я платих ми изпратиха само искане за още документи за жената и след това направо медицинските.. и в началото на декември пак се обадиха по телефона да им пратим паспортите.. та за тва си мисля, че е имало кампания за изчистване (решаване) на някои молби по това време.. знам ли..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Spored men Pantata i SM sa minali ne samo zashtoto e imalo razdvijvane okolo 2001 godina. Prosto kato vidiat niakoia 'idealna' (bezuprechno podredeni dokumenti, nauchni stepeni/konvertiruema spetsialnost, blestiasht angliiski i t.n.) kandidatura koiato niama nujda ot interview ia pridvijvat mnogo barzo (osobeno kam kraia na godinata, predpolagam za da si opraviat statistikite). Az minah za 11 mesetsa (April 2004 - Mart 2005). Moi poznat (sashto biolog) mina kraia na 2004 za 13 mesetsa.
Uspeh!
Uspeh!