За отмора и размисъл

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
мравката Z

За отмора и размисъл

Мнение от мравката Z »

В страната на чудесата
ЛЮДМИЛ СТАНЕВ 2/12 - 18:35 ч.

в-к Дневник 4/12/2003

Чудното твърдение на премиера бе, че “българите нямали очи, за да видят положителните промени” (дано да няма предвид HIV положителните). Иначе всичко си продължава по старому. Всеки ден демонстративно убиват по един престъпник. Колите продължават да убиват децата ни. Раздават се светски награди, което си е откровено подмазване на властимащите (“Мъж на годината”). Кой знае защо Армен Назарян никак не ми прилича на жена. Да, но не е политик. Цените се качват тайно и полека. И въобще всичко си е като в страната на чудесата.

Два странни факта, които чух през тази седмица, ме навеждат на мисълта, че и най-изумителната измислица бледнее пред живота в абсурдната ни страна. Първо - казусът с парното. Дори и всичкото си парно да махне човек, пак ще трябва да плаща. Те като кажат, че си на парно, ти иди доказвай, че нямаш. Сещам се за пиесата на С. Стратиев “Римска баня”. Ами ако се докаже, че има римска баня под блока ти, с векове ще трябва да плащаш за топла вода. Да не говорим каква сума ще се получи, ако се плаща със задна дата.

Втория факт, на който ще се спра, е чутовната глупост. Открит е център за реадаптация на танцуващи мечки. Дванадесет хиляди лева на година е издръжката на танцуваща мечка. Предполагам, че целта на този център е да отучва мечките, пристрастени към танцуване. Възниква един въпрос. Точно как става отучването. Може би ще се занимават с ръкоделие или правене на щипки. По каква методология ще се отучват? Ами ако някои от тях танцуват румба, а други пасо добле. Как ще стане работата? Ще се осигурят ли фризери за белите танцуващи мечки? Мой приятел ме запита дали може да се яви като танцуваща мечка, за да усвои парите. На какви условия трябва да отговаря една мечка за реадаптация? Да е повече мечка или повече танцуваща. Иска ли се диплома от хореографското училище? Аз смятам че трябва да има и програма за реадаптация на танцуващи вълци. Този път финансирана не от Б. Бардо, а от Кевин Костнър. Ами какво ще правим със стреса при поповите прасета, получен при разделянето на двата синода? А с попови лъжички, вилички и други попови прибори не е ясно. Има някаква дискриминация и при животните. Танцуване при мечките счита ли се за трудов стаж по специалност?Колко от тях могат да се преквалифицират като физиотерапевти и да се занимават с газене на пациенти? За целта е необходимо просто да им се ушият бели престилки и касинки. Остава загадка дали астрономите при внимателно наблюдение до съзвездието “Голямата мечка” могат да открият съзвездието “Големият циганин”? Има, разбира се, и други абсурдни съобщения. Като това, че е разрешен безмитният внос на сланина. Вероятно това е част от програмата за борба с мюсюлманските терористи. В историята е известен случай и за мечка-железничар. Истината е съвсем проста. Един циганин от Стара Загора дал две бутилки ракия на машинистите, за да го закарат с мечката до Пловдив. Качили го те в локомотива, набързо се напили с ракията и сложили една фуражка на мечката. На нея пък й било топло и се подала през прозореца както си е с фуражката. На Чирпан, когато влакът спрял, дежурният по гара припаднал, а в Пловдив, половин час по-късно, на гарата вече ги чакала ловна дружинка. Има, разбира се, и други абсурди, но тях ще оставим за следващата седмица.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Ами какво да кажен за НОВИНИТЕ по националните ефирни оператори, които освен новините от София (светски и кои с кого се е срещнал и кой къде е отишъл на театър-разбира се само за София) и трагичните новини от страната ако има такива и нивините от международния обмен друго не се споменава. Нямам нищо лично срещу самите жители на София.
Ама България не свършва на Околовръстното.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Из делниците на един луд - www.zone168.com
Тони Филипов, д-р

Сп. “Икономист” пише, че България щяла да достигне ЕС по доход на глава от населението след 63 години. А Румъния след 80. И това при положение, че държим икономически растеж от 4% през цялото време. Нещо, което е непознато в световната икономическа история. Тоест, няма да го стигнем.

Искам да съм ром, неинтегриран ром. В Пловдивската “Шекер махала” вече са построени 80 мезонета, където да се настанят неинтегрираните. 9 милиона евро потрошили, по програмата “Интегриране на етносите”. Къщите на два ката. Долу хол, кухня, трапезария, горе три спални – общо 200 квадрата. Теракоти, пласмасови дограми, вани, бидета…

Обаче имало една малка подробност, която смущавала новодомците. Трябвало да плащат по 225 лева месечен наем. Като сложиш 200 лева за отопление, малко за ток, вода… И режийните стигат къде 500 лв. месечно.

А кажете не сме ли идиотска държава!?
Тони Филипов, д-р
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
dobri4uk

ebalaaaaaaaaaaaaaaaa

Мнение от dobri4uk »

Mravke ti me razsmia iskreno 4ove4eeeeeeeeeeeee i su6tevremenno si e mnogo tujno :cry:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
joro

Re: ebalaaaaaaaaaaaaaaaa

Мнение от joro »

Това за мечките в село Белица е по инициатива на Бриджит Бардо, тя осигурява парите за мецаните, има си много парички и си няма работа, и в Пловдив правят мезонети на циганите с пари от ЕС. Впрочем по цяла България се усвояват средства още отсега, представям си какво ще стане след 2007 г :D :D :D Някой случайно да знае какви субсидии дават европейските фондове за отглеждане на прасе? Аз си имам две вкъщи, в кочината на двора де :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Жоре, парите за циганските къщички са от ЕС, но са заем, който ще трябва да се връща и познай кой ще го връща. Защо ли си мисля, че няма да са мургавите събратя?
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

А не Снежи, парите за тези проекти на ЕС са даром по програма ФАР. Слава богу поне за това заем не сме взимали, защото Европата много държи да интегрираме ромите.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Petia написа:А не Снежи, парите за тези проекти на ЕС са даром по програма ФАР. Слава богу поне за това заем не сме взимали, защото Европата много държи да интегрираме ромите.
Дано да си права Петя, не си спомням къде, но някъде по БГ-пресата в интернет беше, пишеше че тези пари са всъщност заем. Мъжду другото на мен ми е много любопитно как ще приучат ромите да пазат къщичките и дали изобщо някой ще си плаща наема и консумативите.
MechoPuh

Re: ebalaaaaaaaaaaaaaaaa

Мнение от MechoPuh »

joro написа:Това за мечките в село Белица е по инициатива на Бриджит Бардо, тя осигурява парите за мецаните, има си много парички и си няма работа, и в Пловдив правят мезонети на циганите с пари от ЕС. Впрочем по цяла България се усвояват средства още отсега, представям си какво ще стане след 2007 г :D :D :D Някой случайно да знае какви субсидии дават европейските фондове за отглеждане на прасе? Аз си имам две вкъщи, в кочината на двора де :D :D :D
da jivee bridjit bardo...ako ne beshe tia i drugi kato neia moje bi sega shtiah da sma si v rodnata gora i da si hapvam rilski medets...ama ne vmesto baba metsa sega se kazvam mecho puh...tsivilizatsia. a inache e kraino vereme mechkite da zajiveiat kato horata. da vidiat lesno li ni e na nas. a prasetata sa gadni jivotni...ne davat med i mirishat ujasno. da jiveiat pchelite i priasnata riba po rekite. :P
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти Мечо :wink:
Виждам, че мислиш не само за себе си, но и за нас - производителите на мед :thumbsup: Да сме живи и здрави всичките, ние да правим медеца, пък вие (мечовците) да го хапвате. Айде поздрави от мен на всички мечовци и мецанки :dance:
Nalex

Мнение от Nalex »

Sneji написа:Жоре, парите за циганските къщички са от ЕС, но са заем, който ще трябва да се връща и познай кой ще го връща. Защо ли си мисля, че няма да са мургавите събратя?
Специално този заем не знам, кой ще изплаща.Само знам, че тока, водата, соц. и здравните осигуровки им ги плащаме ние на отвратителните мангали.Цялата сволоч се довлече от всички краища на страната, защото в Столипиново говедата не плащат режийни и то от много години.Идваха посреднощ в отделението и разправяха: "Вие българите сте простаци.Как може да сте толкова глупави да плащате ток и вода. Здравна осигуровка- какво е това?".
Като си представя, че при родителите ми 2 мин. да свети лампа в празна стая ми се правеше забележка.Оня ден минавам през Шекер-а- посред бял ден имаше къщи с включени над 40-50 лампи.Нищо не можеш да им кажеш.Веднага дигат гюрлутия, че ги дискриминират и плашат със Съда в Страсбург.
Още повече, че на 10 мангала ражда 1 българин.Смятайте какво ще е съотношението бълг./цигани до 10-11 години.
Така излиза, че да седим в тая Бг значи да изплащаме дълговете натрупани от комунистите и да плащаме сметките на мангалите?
Който иска да го прави.Всеки си има право на избор.
joro

Мнение от joro »

Nalex написа:
Sneji написа:Жоре, парите за циганските къщички са от ЕС, но са заем, който ще трябва да се връща и познай кой ще го връща. Защо ли си мисля, че няма да са мургавите събратя?
Специално този заем не знам, кой ще изплаща.Само знам, че тока, водата, соц. и здравните осигуровки им ги плащаме ние на отвратителните мангали.Цялата сволоч се довлече от всички краища на страната, защото в Столипиново говедата не плащат режийни и то от много години.Идваха посреднощ в отделението и разправяха: "Вие българите сте простаци.Как може да сте толкова глупави да плащате ток и вода. Здравна осигуровка- какво е това?".
Като си представя, че при родителите ми 2 мин. да свети лампа в празна стая ми се правеше забележка.Оня ден минавам през Шекер-а- посред бял ден имаше къщи с включени над 40-50 лампи.Нищо не можеш да им кажеш.Веднага дигат гюрлутия, че ги дискриминират и плашат със Съда в Страсбург.
Още повече, че на 10 мангала ражда 1 българин.Смятайте какво ще е съотношението бълг./цигани до 10-11 години.
Така излиза, че да седим в тая Бг значи да изплащаме дълговете натрупани от комунистите и да плащаме сметките на мангалите?
Който иска да го прави.Всеки си има право на избор.
В момента в Банско се строят нови писти и хотели, и не знам защо, но по строежите бачкат само цигани, помаци, турци, няма нито един чистокръвен българин да мъкне бетон и да бърка вар, явно българите ще дойдат после да карат ски :D :D :D А според една моя позната, която работи в социалните служби в България има 500 000 безработни, от които ромите са само 100 000, останалото е "чистокръвни българи-арийци". Пък и колко българи си плащат осигуровките и данъците- не повече от 20 или 30%.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Mravke pstinga ti me susipa napravo, spukah se da se smeja.
A za mangalite i programata FAR, shte vi kaja vsichko po progamata e darom NO no vsichko si vurvi sus uslovia, vsiaka edna programa na FAR vurvi sus uslovia za celia balkanski poluostrov. Ako chovek si otvori ochite shte vidi che za vsiaka edna takava programa se napravi neshto ot strana na durjavata i uj e bezplatno a pak plashtash za nego, prosto ti kazvat otpusnati bezvuzmezdno da da ama ne. Naj - golemia udar na FAR beshe ne znam si kolkostotin traktora bezvumezdna pomosht ot programata FAR za naj-burzo razvivashtata se balkanska republika Slovenia, biaha otusnati pari za zakupuvane na zapadno evropejski traktori samo i s uslovieto che niada iznasia selskostopanska produkcia ot takuv i taluv tip v ramkite na kolko godini za evropa. Abe aman ot podaraci
Чико

Мнение от Чико »

И аз добре се посмях,макар че е за плач май цялата работа.Обаче това писание поражда и много страхове.Представете си тези преквалифицирани мечки,какви рушвети ще вземат от пациентите,имайки предвид родните ни медици.Ще газят докато си платиш.Ами стресираните попови прасета - а бе хора вие знаете ли,че никой сом не кълве на стресирано попово прасе,ако ще и владиково да е.Сложили им на джипситата пластмасови дограми,ами дървени ли да им сложат,нали още през първия ноември ще са изгорени на средата на хола,дето е на първия етаж на мезонета.Иначе мисля ще се съгласите с мен,че нещата вече в общ план съвсем се избистрят - говори се с конкретни цифри - след 63 години,а не като навремето строим светло бъдеще ама никой не ти казва кога ще го построим - след 10,20 63 или 100 години.Сега си е съвсем друго като знаем точната година,на мен поне ми става едно ле-еко-о-о-о....
"Надявай се,но не мечтай!"
Заключено