Успешно интевю 20.02. 9:00 при La Rue

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
dairymaid

Успешно интевю 20.02. 9:00 при La Rue

Мнение от dairymaid »

Здравейте,
Дойде и нашия ред да се похвалим с успешно интервю.
След десет месеца размяна на документи с Виена успяхме да си защитим досието и сега сме щастливи притежатели на заветните сертификати.
Малко информация за интевюто:
За La Rue има доста информация в сайта, така че няма да повтарям вече казаното. С две думи е свеж и благоразположен възрастен господин :-) Движи се САМО по документите. Интервюто ни продължи около 40 минути като отговорихме на около 30-35 въпроса. Зададе ни въпроси относно датите на раждане, датата на сключване на брака ни (който е сключен по време на процедурата), поиска дипломите и трудовите книжки, свери ги с копията. Зададе само един въпрос на съпруга ми на английски - нещо от сорта на Има ли смисъл да Ви питам дали говорите английски след като сте работил в американска фирма :-) На мен като придружаващ не ми обърна голямо внимание. Провери ми дипломите и трудовата книжка, попита ме къде съм учила френски и какъв е бил езика, който съм ползвала по време на семинара в Париж (документ, за който съм приложила в досието).
Не ни зададе нито един страничен въпрос за мотивация или какво знаем за Квебек. Беше много по-леко от колкото очаквахме :-)
Пожелаваме успех на всички :-)
В & К
DCS 4.05.05
Интервю 20.02.06 - успешно :D
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Congratulations :lol:
Аватар
pantera
Обратна връзка:

Мнение от pantera »

Честито!!!
Успех по нататък!
Наздраве :beer: :beer: :beer:
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Аватар
manman
Обратна връзка:

Мнение от manman »

Aaaaaaaaaaa
Cccccchestitoooo!
:beer:
aseto

Мнение от aseto »

Честито, ние всъщност влязохме след вас и ви честитихме и лично. При нас беше доста по-напечено. La Rue беше малко изнервен. Мисля, че основният проблем беше ,че образите във Виена са загубили една страница от нашите декларации. Сигурен съм, че сме я пратили и я имаме и на копията, но все пак трябваше да я попълваме наново. Оттук La Rue започна да се заяжда, като преводачката бе много благоразположена и на два пъти се намеси в разговора ни на френски, за да потвърди, че това ,което казвам е вярно, но без резултат. Както и да е интервюто бе доста дълго,около час и половина. Няма да обяснявам с подробности, ще се спра само на това, което може да е от полза на тези след нас.
1. Облеклото според мен няма абсолютно никакво значение.
2. В голяма степен протичането на интервюто зависи от настроението на La Rue, което е променлива величина. При нас той задава твърде много въпроси на неводещия кандидат- съпругата ми, още от началото, при положение ,че е декларирала най-минималните познания по френски. За да бъда честен, все пак ще отбележа, че на мен ми повиши оценката и на френски - от 8/8 на 10/11 ,и на англииски, от 8/8 на 12/12.
3. Относно въпроса за доказване на стаж. Представлявам една голяма американска компания / като юридически съветник./ Като доказателство представих референция, посочваща стажа ми и препоръки от шефа си , заедно с координатите му в САЩ, както и повече информация за дейността на компанията, написана пак от американеца. Става дума само за последните 5 месеца. La Rue ме попита защо не е отразено в трудовата ми книжка. Отговорих му, че съм на свободна професия, гражданският договор е съобразен и с Българското и Американското законодателство. Той ми отговори, че ще признае само оформена трудова книжка или осигурителна книжка и няма намерение да толерира черната икономика. Мисля, че американската следа му дойде в повече :D
4. За доказване на финансова стабилност. Доказвам фин. стабилност с нотариален акт за апартамента ми, който съм получил чрез дарение преди 14 години. La Rue се заяде, че има клауза, в която дарителите/ баба ми и дядо ми/ си запазват правото на ползване. Обясних му, че според българското законодателство това не е пречка за продажба, но той ми каза, че според канадското е. Казах, че мога да представя декларация от дарителите, че се отказват от това условие в дарението. Доста дълго дискутирахме въпроса. За всеки случай си носих всички документи за собственост, които притежавам, плюс талон за колата ми, която струва повече от сумата, която декларираме. Разбира се не бяха преведени, защото не съм очаквал да се стигне до там. La Rue преводачката да му каже за какво става дума. Заинтересува се от горите , които съм получил от дядо си, с какви дървесни видове са заети и алабала, но все пак каза ,че тези 300 дка земи, които притежавам не са доказателство за фин. стабилност, защото не са спазени изискванията превод и пазарна оценка. Та върнахме се на апартамента ми във Варна и ми написа уведомление, че разглеждането на кандидатурата ни ще продължи щом му представя декларация от дарителите, че мога да продавам.
Ами това е . Основното, което натежа за лошото му настроение е това, че съпругата ми не знае френски. Мисля, че добрият френски е много важен, специално за La Rue. Неслучайно след интервюто ,той чете едно конско на жена ми за ползата от френския и за това, че той е нашето бъдеще. Всъщност тук е прав. Успех на всички които са след нас и ще пиша как се развиват нещата по-нататък.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Честито и от мен! И успех в процедурата! Успех и на всички останали! :wink:
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Благодаря на всички за поздравленията. Лека процедура, защото сега започва сериозната част или тъй нареченото голямо чакане :)
aseto много съжаляваме, че при вас е имало усложнения. Дано всичко се оправи. Късмет!
В & K
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

Честито и от мен! :beer:
Интересно ми е само за дати ли е питал Ларю !?
Че не знам докъде ще се оправя с френския!:|
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
aseto

Мнение от aseto »

Sirius, общо взето ако документите ти са в ред ще те пита само по формулярите. Въпреки, че не може да се каже със сигурност. Все едно, че те спира катаджия. Ако катаджията е в настроение, ще кажеш ,че жената е бременна и бързаш и ще те пусне, ако е в кофти настроение ще вадиш аптечки, резервни гуми, вериги и т.н. Аз днес попаднах по-скоро на Киряк Стефчов, дано ти да си при Бойчо Огнянов :D . Това беше майтап.La Rue се движи най-често по документите и по принцип можеш да предвидиш въпросите и да се подготвиш. От мен един съвет, опитай се да минимализираш риска, намери си референция от банка, подготви трудова книжка, осигуровки и т.н.До април има време,така,че дерзай!
lesinia
Обратна връзка:

Мнение от lesinia »

Честито!!! И много късмет по-нататък!
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Hi

Мнение от rorcho »

Chestito i uspehi po-natatak :D

dairymaid i aseto - PLS kajete mi s kakvi profesii ste !?!

Mersi predvaritelno !

Be happy :)
Dee

Мнение от Dee »

chestito, dairymaid!!! mn se razdvam, che ste minali tolkova leko. dano vse taka da vi vyrvi :D

aseto, syjalqvam, che La Rue vi e iztormozil taka. no vse pak shtom mu izpratite tova, koeto iska, shte ima s kakvo da se pohvalite. :wink:
shte stiskam palci tova da e edinstveniq prepyni kamyk.

d :rotate:
KVAZAR

Мнение от KVAZAR »

Към " aseto " За каква декларация става въпрос - загубили една страница от нашите декларации.??? :?
aseto

Мнение от aseto »

Към KVAZAR.Бяха изгубили една страница от декларацията на съпругата ми. Имаше 1,2 и 4 страница, а трета я бяха запиляли. Но всичко се оправи. На следващия ден успях да занеса на LA Rue документа, който изискваше допълнително. Той беше много любезен и ни даде сертификатите. Така че и ние минахме успешно на 20.02.
Заключено