Колко време отнема процедурата за федерална Канада
Колко време отнема процедурата за федерална Канада
По темата се писа много, според опита на някои хора сроковете направо плашат – повече от три години. Колко време ви отне процедурата и какво я забави? Споделете опита си.
Нека да сравниме федералната процедура с тази за за Квебек – там до писмата за медицински има 8-9 месеца.
Колко време при федералната процедура протича от подаването на документи до писмата за медицинските? Защото след това процедурите трябва да са еднакви (еднакво тромави). Медицинските и проверка по сигурноста са в надлежност на федералната власт.
При положение че изпратя документите си в Виена и те НЕ бадат препратени в Букурещ, това колко ще ускори процедурата?
Нека да сравниме федералната процедура с тази за за Квебек – там до писмата за медицински има 8-9 месеца.
Колко време при федералната процедура протича от подаването на документи до писмата за медицинските? Защото след това процедурите трябва да са еднакви (еднакво тромави). Медицинските и проверка по сигурноста са в надлежност на федералната власт.
При положение че изпратя документите си в Виена и те НЕ бадат препратени в Букурещ, това колко ще ускори процедурата?
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
- yaiuat
- Обратна връзка:
Re: Колко време отнема процедурата за федерална Канада
Igor написа:По темата се писа много, според опита на някои хора сроковете ...При положение че изпратя документите си в Виена и те НЕ бадат препратени в Букурещ, това колко ще ускори процедурата?
Лично аз не съм чувал тя да е продължила по малко от две години при някои.
Плашещо е наистина, но по страшно е да ти откажат след толокова време на положени усилия и пръснати пари :bigeyecry:
Nie sme fo Federalnata i kakvo da vi kaja- minahme prez prez Viena, i ot denia na podavane na dokumentite do katsaneto v Canada minaha 1 godina i 9 mesetsa!!!(zvuchi malko, no na men mi se stori tsiala vechnost)
poneje pitash kolko e ot podavane na dokumentite do meditsinskite......pri nas beshe 1 godina i 4 mesetsa.
Ne mislia che sme izkluchenie, no neka i drugi da kajat.
Za Bukuresh sum chuvala plachevni neshta , no s novia zakon dano stane po-dobre.
Uspeh!
poneje pitash kolko e ot podavane na dokumentite do meditsinskite......pri nas beshe 1 godina i 4 mesetsa.
Ne mislia che sme izkluchenie, no neka i drugi da kajat.

Za Bukuresh sum chuvala plachevni neshta , no s novia zakon dano stane po-dobre.
Uspeh!
Един уточняващ въпрос - кога точно подадохте документите във Виена?valich написа:Nie sme fo Federalnata i kakvo da vi kaja- minahme prez prez Viena, i ot denia na podavane na dokumentite do katsaneto v Canada minaha 1 godina i 9 mesetsa!!!(zvuchi malko, no na men mi se stori tsiala vechnost)
Ne mislia che sme izkluchenie, no neka i drugi da kajat.![]()
Uspeh!
Въпроса Виена или Букурещ за федералната програма е много актуален - от измененията в новия Закон излиза че живущите в България могат да подават документи по федералната само в Букурещ, затова е важно уточнението кога сте ги подали във Виена - докато беше в сила стария закон или след влизането в сила на новия.
Отговориха само тези които са изкарали процедурата за по малко от две години.
Ами останалите?
На някои побеляла ли му е косата в чакане
Някои оплаква ли се от Виена
Някои оплаква ли се от Букурещ
Ако посолството беше в София, щеше ли да е по бързо

Ами останалите?
На някои побеляла ли му е косата в чакане

Някои оплаква ли се от Виена

Някои оплаква ли се от Букурещ

Ако посолството беше в София, щеше ли да е по бързо

2 г. и 1 месец
Здравей, ние бяхме през Виена.
Подаване - началото на август 2001
Интервю - ноември 2002
Медицински - май 2003 (след факс от моя страна, май ни бяха забутали някъде документите)
Визи - септември 2003
Като изключим 6-те месеца, през които чакахме медицински, бяха много коректни, доволни сме
Подаване - началото на август 2001
Интервю - ноември 2002
Медицински - май 2003 (след факс от моя страна, май ни бяха забутали някъде документите)
Визи - септември 2003
Като изключим 6-те месеца, през които чакахме медицински, бяха много коректни, доволни сме

Игоре,
момчетата не са от много приказливите. До сега все едни и същи си пишем "тайните"
А като гледам колко много са чели постингите с подобни теми, явно има доста които чакат....
Та за мене:
30.08.2000 Изпращане да документи, без таксата
30.10.2000 Плащане на таксата кеш
05.12.2000 Стартирана процедура
януари, 2001 Получих писмото в което се казва че документите ми са ОК.
момчетата не са от много приказливите. До сега все едни и същи си пишем "тайните"
А като гледам колко много са чели постингите с подобни теми, явно има доста които чакат....
Та за мене:
-
replay
Eto i na6ata protsedura po dati v bukurest
25.03.2000-zavedeni dokumenti vav faila.
31.05.2000-zapo4nata protsedura po dokumentite
september.2000-dopalnitalni dokumenti
january 2003-pismo,4e intervuto ste bade na 25.03.2003
25.03.2003-intervu
04.04.2003-meditsinski
kraia na august-pismo da si izpratim pasportite za vizite
01.09.2003-izpra6tane
15.09.2003-polu4avane
ako ima6 vaprosi,pitay.
25.03.2000-zavedeni dokumenti vav faila.
31.05.2000-zapo4nata protsedura po dokumentite
september.2000-dopalnitalni dokumenti
january 2003-pismo,4e intervuto ste bade na 25.03.2003
25.03.2003-intervu
04.04.2003-meditsinski
kraia na august-pismo da si izpratim pasportite za vizite
01.09.2003-izpra6tane
15.09.2003-polu4avane
ako ima6 vaprosi,pitay.
Бона, не ми казвай че от януари 2001 не си получавала никаква информация от тях.Бона написа:Та за мене:

Та това са цели три години, аз щях да започна да им се обаждам през седмица.

Къде изпрати документите, Букурещ или Виена?
Разбира се че съм получавал и други писма, но те са били само с уведомителен характер, нищо конкретно, и то за неща дето вече съм ги знаел. Затова не ги и споменавам.
А иначе съм писал е-майли и факсове, но те не отговарят, ако ги питаш за такива неща. А телефоните - едно че са скъпи и не бях сигурен че на англииски ще мога да се справя по телефона. За Юлия Баховски научих скоро.
Документите ги изпратих в Букурещ, за съжаление.
А иначе съм писал е-майли и факсове, но те не отговарят, ако ги питаш за такива неща. А телефоните - едно че са скъпи и не бях сигурен че на англииски ще мога да се справя по телефона. За Юлия Баховски научих скоро.
Документите ги изпратих в Букурещ, за съжаление.
Canada
Kato chakate prekaleno dalgo,vzemete se obadete po telefona.
Zabavianeto po Federalna Programa stana i zaradi smianata na zakona !!!
Sega kato sa iasni novite pravila neshtata mislia che ste se reshavat za 1-2 godini ot podavaneto do vizata,zavisi ot kandidata.
Hubava novina e che po Federalna Programa moje da ne se hodi i na intervu,mnogo ot kandidatite ne gi vikat izobshto na intervu a napravo poluchavat vizite.
Zabavianeto po Federalna Programa stana i zaradi smianata na zakona !!!
Sega kato sa iasni novite pravila neshtata mislia che ste se reshavat za 1-2 godini ot podavaneto do vizata,zavisi ot kandidata.
Hubava novina e che po Federalna Programa moje da ne se hodi i na intervu,mnogo ot kandidatite ne gi vikat izobshto na intervu a napravo poluchavat vizite.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------