Kurierska slujba

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
wantgotocanada
Обратна връзка:

Kurierska slujba

Мнение от wantgotocanada »

Zdravejte, dajte suvet s koja kurierska slujba da si izpratq dokumentite vuv Viena?
Az sum v Sofia.

Blagodarq na vsichki :)
DSC-16.02.06
получени на 20.02.06(според куриера)
потвърдително писмо-20.03.06
интервю - втората половина на 2006
borsay

hi

Мнение от borsay »

balgarski posthi, preporachano. ne slagay originali vatre, kasmet
wantgotocanada
Обратна връзка:

E kak da ne slagam, nali vnosnata belejka za vnesena taksa i bankovata referenciq trqbva da sa originali?!
DSC-16.02.06
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

UPS - 50лв, 24 часа, internet tracking... фамилия на приелия пратката.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Aramex - 50 лв. - също имат онлайн проследяване на пратката, може и по телефон да се провери, и накрая - посочват името на получилия пратката.
wantgotocanada
Обратна връзка:

A s BG poshti ne e li nadejdno? Znae li nqkoj kakva e cenata?
DSC-16.02.06
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Az polzvah UPS i sam dovolna.

P.S. Pogledni si podpisa...
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

wantgotocanada написа:A s BG poshti ne e li nadejdno? Znae li nqkoj kakva e cenata?
Ние сме пращали всички документи с Български пощи, препоръчано с обратна разписка, въздушна поща и не сме имали никакви проблеми. Пращали сме и оригинални документи и са пристигали. Нали за това е обратната разписка, на нея се подписва получателя. Мисля, че са достатъчно надеждни, за да пратите документи по тях, още повече че само бележката от банката се праща оригинал, всички други документи са копия. Но за всеки случай можеш да си направиш копие на вносната бележка от банката за внесените такси, което да запазиш за себе си. Цените бяха в порядъка на 10-15 лв, в зависимост от грамажа на плика. Най-много сме плащали 15 лв. Само паспортите ги изпратихме с куриер.
Аватар
some

Мнение от some »

Sas BG poshti e mnogo nadezdno !!!
Kato ZAZ za okolosvetsko pateshestvie sa nadezdni.
Samo nadezdata she ti ostane nakraia :)
Аватар
priest

Мнение от priest »

И с БГ пощи и с куриер никога няма 100% гаранция че пратката ще пристигне. Аз лично още не съм пратил докс. за Виена, но съм ползвал различни куриерски услуги и съм имал най-много проблеми с DHL и БГ пощи. Поне два пъти седмично пращам фирмени пратки по някой от куриерите, но бързо се отказах от гореспоменатите поради различни причини. DHL са необосновано високомерни още повече са ми губили пратки НЕВЕДНЪЖ!!! на всеки може да се случи ама те са и нагли на всичкото отгоре. Последният проблем с тях беше с една пратка с обявена цена и застраховка а те моля ви се като я доставили на адреса се оказа празна и ценната вещ липсваше. Та тогава отговора им беше:
- Ми вие сигурно не сте я сложили вътре и за това я няма и не можем да ви платим обезщетение щото проблема не е при нас, и ако не сте доволни тогава ни съдете ако искате!
А колета се запечатва в присъствие на техен представител заради голямата му стойност. Има една хубава реклама- САМО ЕДИН ПЪТ НЕ ИЗПРАТИХ С DHL И МИ ПОБЕЛЯ КОСАТА. трябва да се задраска подчертаното.
Е те често доставят без проблем, но все пак не искам да съм в статистиката на загубените пратки.
А БГ пощи са безхаберни, ако ви изпуснат плика и той се скъса си го оставят така няма да се трогнат и да го залепят с нещо, може да ви го върнат намачкан и да кажат ми то така си беше, а адреса не ви беше точно написан и за това ви го връщаме.
Не става въпрос за някъква предубеденост просто от опит не ви съветвам да ги ползвате тези двете "куриерски услуги".
Човек сам си избира пътя по който да тръгне, и не може да вини никого за грешките които допуска...
Заключено