Emigrirane, injeneri
Emigrirane, injeneri
Ot nqkolko dni se zamislih seriozno za emigrirane. S jena mi sme injerer-himici. Az sym organi4ni-himi4ni tehnologii, specializaciq Tekstilna himiq, a vena mi - poligrafiq. Nqmame deca. Az sym na 28, a tq na 25. Sega karam doktorantura po specialnostta si, no sym razo4arovan ot mizernite usloviq i lipsa na perspektiva v universiteta. Bih iskal da se zanimavam s nau4na rabota ili da rabotq v himi4eski zavod (po vyzmojnost tekstilen), a jena mi - kato poligrafist.
Ne sym zapoznat s vyzmojnostite za emigraciq.
6te se radvam, ako nqkoj mi razsqsni vyzmovnostite za emigraciq (Kanada, Avstraliq i tem podobni) i vyzmovnostite da rabotim tam po specialnostta si. Ne bih iskal da rabotq ne6ta, za koito ne sym u4il i nqma da sym v svoi vodi.
Ne sym zapoznat s vyzmojnostite za emigraciq.
6te se radvam, ako nqkoj mi razsqsni vyzmovnostite za emigraciq (Kanada, Avstraliq i tem podobni) i vyzmovnostite da rabotim tam po specialnostta si. Ne bih iskal da rabotq ne6ta, za koito ne sym u4il i nqma da sym v svoi vodi.
-
Здравей Рамзес,
аз също съм инженер и вече завърших докторантура в Технически университет специалност Радиокомуникации. И аз сам на мнение, че в България няма условия за наука. Женен съм и с жена ми решихме да имигрираме за Канада.
От всички държави с имиграционна политика САЩ, Австралия и Нова Зеландия, в Канада предлагат най-добри условия за имигрантите. Процедурата за Австралия е по-дълга от тази за Канада (Квебек).
В САЩ можеш да заминеш с H1B виза, но тя не ти дава статут на резидент, имаш право да работиш до 6 години и то само за фирмата, за която ти е издадена визата. Пазара в Щатите е много динамичен и фирмите постоянно фалират, по-специално малките и средните.
В Канада получаваш статут на резидент, ползваш се от почти всички привилегии на канадците, но не можеш да гласуваш например. Но това е само за първите 3-4 години, след което може да кандидастваш и да станеш пълноправен гражданин.
Сега за имиграцията за Канада, използва се точкова система навсякъде. Най-бърза процедура предлага провинция Квебек, където можеш да заминеш в рамките на 1-1.5 години, докато за Федерална Канада може и след 2-3 години да не заминеш.
За Квебек като франкофонски "остров" в Северна Америка е изключително важно да покажеш знания по френски. На френски се държи повече от английският.
Тук може да си направите самооценка.
http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=en
Тук може да видите че вашите професии са от търсените
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... sible.html
Като цяло ви препоръчвам да прочетете статиите по въпросите за имиграция. Много са полезни и имайте предвид, че хората във форума, като цяло са изморени да повтарят едни и същи неща.
Използвайте и търсачката за да намерите отговор на вашите въпроси.
След като се запознаете със статиите не се притеснявайте да ме питате, ако нещо не ви е ясно. С радост ще ви отговоря.
Поздрави
Никола СТанчев
аз също съм инженер и вече завърших докторантура в Технически университет специалност Радиокомуникации. И аз сам на мнение, че в България няма условия за наука. Женен съм и с жена ми решихме да имигрираме за Канада.
От всички държави с имиграционна политика САЩ, Австралия и Нова Зеландия, в Канада предлагат най-добри условия за имигрантите. Процедурата за Австралия е по-дълга от тази за Канада (Квебек).
В САЩ можеш да заминеш с H1B виза, но тя не ти дава статут на резидент, имаш право да работиш до 6 години и то само за фирмата, за която ти е издадена визата. Пазара в Щатите е много динамичен и фирмите постоянно фалират, по-специално малките и средните.
В Канада получаваш статут на резидент, ползваш се от почти всички привилегии на канадците, но не можеш да гласуваш например. Но това е само за първите 3-4 години, след което може да кандидастваш и да станеш пълноправен гражданин.
Сега за имиграцията за Канада, използва се точкова система навсякъде. Най-бърза процедура предлага провинция Квебек, където можеш да заминеш в рамките на 1-1.5 години, докато за Федерална Канада може и след 2-3 години да не заминеш.
За Квебек като франкофонски "остров" в Северна Америка е изключително важно да покажеш знания по френски. На френски се държи повече от английският.
Тук може да си направите самооценка.
http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=en
Тук може да видите че вашите професии са от търсените
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... sible.html
Като цяло ви препоръчвам да прочетете статиите по въпросите за имиграция. Много са полезни и имайте предвид, че хората във форума, като цяло са изморени да повтарят едни и същи неща.
Използвайте и търсачката за да намерите отговор на вашите въпроси.
След като се запознаете със статиите не се притеснявайте да ме питате, ако нещо не ви е ясно. С радост ще ви отговоря.
Поздрави
Никола СТанчев
Г-н Станчев, искрено ви благодатя и оценям труда ви да ми отговорите, имайки предви както казахте, че не за първи път отговаряте на подобни въпроси. Подозирах, че въпроса ми се повтаря с на предишни учстници във форуна, но подобен точен и информативен отговор трудно щях да намеря, ровейки се из обширния форум. Сега ще погледна линковете, които ми дадохте.
Ще премина на ТИ.
Колега
) не знам от коло време не си ходил в МЕИ, но сега вече има козметични промени на централната му сграда (Ректората). Има нощни светлини и шадраван отпред. Ако искаш ще ти изпратя снимки.
)))
Ще премина на ТИ.
Колега

-
Ееех, колега времето си минава, всичко се променя, а аз забравих как изглежда това МЕИ.
Все пак срока на докторантурата ми изтича сега на 1 март и затова съм навестявал ТУ през последните 3 години.
А иначе съм на 30 години, за да няма недоразумения.
А за ректората на ТУ мога да кажа, че много ми харесва аранжимента и на нощно осветление е супер.
Но не всичко що блести е злато
За съжаление "козметиката" е много разпространена в България.
Ако не беше така нямаше да сме тук и да си говорим за емиграция.

Все пак срока на докторантурата ми изтича сега на 1 март и затова съм навестявал ТУ през последните 3 години.
А иначе съм на 30 години, за да няма недоразумения.

А за ректората на ТУ мога да кажа, че много ми харесва аранжимента и на нощно осветление е супер.
Но не всичко що блести е злато

За съжаление "козметиката" е много разпространена в България.
Ако не беше така нямаше да сме тук и да си говорим за емиграция.
Предполагам, че си в ХТИ-София. Познаваш ли Доц. Бечев, на Бечева от текстила съпруг? Коя година си докторант? Знаеш ли програмата Ерасмус-Сократес? Можеш да отидеш в Германия по тази програма за до 10 месеца (докато ти трае процедурата за Канада например). Това ще ти дигне малко акциите-ще имаш сертификат от германско уни и препоръки от немци-огромен плюс. Освен това, има текстилци минали по тоя път и сега бачкат в Дойчланд.
Имаш 2 възможности:
1. По-лесния: Завършваш си доктората в БГ, след това идваш и търсиш я постдок позиции, я работа във фирма. Но ще се конкурираш с местни РhD-ta?
Постдоци се намират лесно, но рискуваш да си останеш постдок цял живот. Има такива тука.
2. По-трудния, но по-перспективен: Намираш някой професор по твоята специалност, и той те взема под крилото си и завършваш доктората в Канада-4 години обаче+курсове 4-5 броя и comprehensive exam върху всичко дето си учил от 1 курс нагоре, i sam si движиш нещата по дисертацията. Shefa samo shte te sritwa w kolovoza, no pосле ще ти е по-лесно.
Иначе за имиграцията са ти написали, това изобщо не го поставяй като проблем. Вътре си?
За жена ти, с тази готина професия, за нея е без значение къде ще ходите, вестници и списания се печатат навсякъде, така че се ориентирайте там където ти имаш добри перспективи.
Имаш ли публикации, но не в годишника на ХТИ-то или БАН? Ако имаш, шансовете да те вземе някой професор тука са големи. Но тава след като си вземеш статута, щото таксите са тройни.
Имаш 2 възможности:
1. По-лесния: Завършваш си доктората в БГ, след това идваш и търсиш я постдок позиции, я работа във фирма. Но ще се конкурираш с местни РhD-ta?

2. По-трудния, но по-перспективен: Намираш някой професор по твоята специалност, и той те взема под крилото си и завършваш доктората в Канада-4 години обаче+курсове 4-5 броя и comprehensive exam върху всичко дето си учил от 1 курс нагоре, i sam si движиш нещата по дисертацията. Shefa samo shte te sritwa w kolovoza, no pосле ще ти е по-лесно.
Иначе за имиграцията са ти написали, това изобщо не го поставяй като проблем. Вътре си?
За жена ти, с тази готина професия, за нея е без значение къде ще ходите, вестници и списания се печатат навсякъде, така че се ориентирайте там където ти имаш добри перспективи.
Имаш ли публикации, но не в годишника на ХТИ-то или БАН? Ако имаш, шансовете да те вземе някой професор тука са големи. Но тава след като си вземеш статута, щото таксите са тройни.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Велико, благодаря и на теб, че си направи труда да ми пишеш. Иначе познавам Бечев и Бечева. Тя ми е ръководител на дисертацията. Само че по Еразмус е планирала да ме прати в Гърция, а не в Джърманай. И ти ли си завършил ХТИ? Сега къде си и с какво се занимаваш (ако има връзка с коментара).
Бих се радвал, ако ти и Станчев ми пишете на icq-то. Ето номера ми: 212803198.
Бих се радвал, ако ти и Станчев ми пишете на icq-то. Ето номера ми: 212803198.
Последно промяна от Ramzes на Чет Фев 02, 2006 6:54 pm, променено общо 1 път.