Здравейте,
Пиша Ви от БъЛГАРИЯ, този форум е страхотен и много полезен.
Със съпруга ми проучваме въпроса за емиграция в КАнада.
Виждам много мнения кой как е започнал. какви документи, но бих искала да попитам ползвате ли услугите на фирми-посредници илио сами движите нещата.
Тук организират семинари и представяне на фирми /българо-канадски/, които поемат кандидатурите, но стува доста пари!
като гледам и мои познати - някои са ползували фирми, други не са.. аз лично не съм и мисля, че са излишна загуба на пари (а като дойдете тук всеки долар ще ви е от полза).
достатъчно е да прочетеш и следваш точно инструкциите от официалния сайт за имиграция, ако имаш неясноти - питаш този форум и това е.
в края на краищата става дума за попълване на няколко документа, не за писане на научен труд..
успех в кандидатстването.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
pantata написа:в края на краищата става дума за попълване на няколко документа, не за писане на научен труд..
Mdammmm maitapa nastrana, no mi se e sluchvalo da pisha nauchni trudove prouchvaiki dalech po-malko informatsia v sravnenie s obema, koito izchetoh za imigratsiata mi...Spored men - ako chovek e dobre s edin ot ezitsite i ima chas-dva za Internet na den za okolo mesets - niama problemi da se spravi sam...Inache ...znam li...(NE me linchuvaite molia, no dosta moi poznati opraviashti se chudesno v Ca sa doshli s pomoshta na posrednitsi...viarno skapo, no pak ulesniava i uskoriava protsesa, ako platish na pravilnia chovek)...Vapros na lichen izbor...
Saglasen sam s Baba Pena. Az li4no polzuvax firma posrednik za da mi podgotvi dokumentite. Prava e, kato nabliaga na ezika. Ako ne se znae ezika moze da se napravi greshka, koiato da vi struva mnogo nervi, vreme i nai ve4e bezpomoshtnost , zashtoto procedurata shte e zadeistvuvana s tezi dokumenti. Niama kak da se promeniat. Pomislete dobre varxu pogovorkata" Den godina xrani"
Лично аз не съм ползвала услугите на фирма-посредник. Стартирах процеса на кандидатстване април, 2000г. Покана за интервю получих Юли, 2005г. Наистина, през цялото това време съм водила много кореспонденция, няколко телефонни обаждания, но се справих без помощта на никой. Все пак, това си е индивидуално. Ако искаш да спестиш максимално усилия от твоя страна и имаш малко повече излишни пари, използвай услугите на фирма-посредник.
I az si misleh taka dokato ne se zapoznah s masa hora govoreshti neshto koeto spored men e elementarno-darvarski angliiski (ako az govoreh taka i zvuk ne bih izdala!)...NO povecheto ot sashtite tia hora se opraviat ot dobre, po dobre - rabota za 2 - 3 minimalni nadnitsi na chas, kola, v niakoi sluchai i kashta...saprugite im i te rabotiat (nekfalifitsirana rabota viarno, no pecheliat)... Blaskat se i si postigat tselite...nikoi ne visi na sotsial ili raboti na cherno...
Nai-iskreno pravia evala na takiva smelchatsi! A i kakto kaza edin ot tiah na skoto 'V Bg shtiahme da mizerstvame niakoia godina dokato uchim angliiski...a vij tuka kakvo stava...angliiskia taka i taka niama da izbiaga'. Razni hora, razni ideali...
Ние също дойдохме с фирма-посредник. Изобщо не съжалявам, ако трябва да почна отново, пак с тях ще е. Спестиха ми много нерви и време. Стартирахме април 2003, интервюто беше през февруари 2004, а визи можеше да получим август 2004. Ние отложихме с една година, защото съпругата ми забременя и не искахме да минем мед. прегледи, но това е друга тема. Изобщо не съжалявам за комисионната, която им платихме.
Успех на вас, както и да решите да почнете.